Spotlight

vrijdag 21 september 2018

Op eigen hok, prachtige late jongen, samenwerkingsverband, doorontwikkelen nieuwe TopPigeons koers.

Rust op de hokken en terug naar de natuur.
Na een mooi maar heel zwaar en inspannend seizoen is hier de rust wedergekeerd op de hokken. De vliegers (maar ook de baas) mogen ontstressen.
Ze brengen voor de 1e maal dit jaar wat jongen groot. De kwekers op een enkel koppel na zijn bezig aan de laatste loodjes. Hierna worden deze gescheiden. De vliegers mogen nog wat langer bij elkaar blijven met half gesloten broedhokken.

Het is opvallend hoe goed de oude duiven nog in conditie zijn na het zwaarste seizoen sedert jaren. Zal alles te maken hebben met de conditie die ze in juli hadden. Veel duiven ruien op 2 plaatsen en gooien ook weer de 1e pen! De jongen groeien in blakende conditie op.

Prachtige late jongen.

De late jongen groeien prachtig op. dat zie je wel meer na een topseizoen. Het is dan net of ze de forme in het nest meenemen.
Uit een beperkt aantal toppers worden nog late jongen gekweekt voor de verkoop/veilingen waaronder uit 3 nationale ZLU asduiven die nu op mijn kooi verblijven!!, en uit een 2e, 3e, 4e en 6e. Toch wel uniek om dat allemaal in 1 generatie op de kooi te hebben. Heeft u serieus interesse stuur mij een persoonlijk bericht of een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Samenwerkingsverband om beter te kunnen doorselecteren.

De late jongen uit de beloften gaan naar een bevriende relatie die de komende jaren als satelliethok deze duiven verder zal gaan uittesten. Voor mij weer belangrijke info om door te selecteren en het kweekbestand op een nog hoger plan te krijgen. En doorselecteren is de enige optie om nog beter te worden. Binnenkort meer hierover en Ik verheug me op de plezierige samenwerking. Want plezier blijft voorop staan. het is uiteindelijk een uit de hand gelopen hobby.

De succesvolle combinatie Carlo Dominicus is al zo’n soort satelliethok en is één van de uitblinkers dit jaar. Kampioen van de NISHOEK en vele nationale kopprijzen werden zijn deel inclusief 2 duiven in de top 10 ZLU Asduiven!
Drie van zijn 4 kopvliegers waaronder de 7e nationale asduif zijn hier gekweekt. De 4e en tevens 4e nationale asduif heeft als moeder een duif die hier op het kweekhok werd geboren.
Uit de besten komen er dan weer jongen terug en zo wordt de cirkel rond en kan aan een verder worden gewerkt aan een stam.

Alle duiven zijn zoals eerder vermeld gezond en worden nu Ruivoer, veel grit en mineralen, Pe korrel met enkele natuurlijke middelen van Brockamp en BIFS voorbereid op de rui, hoewel sommige jongen al een eind gevorderd zijn. Ook deze trainen momenteel alleen rond de hokken.

Tegenvaller met de jongen
Ze zijn door mij zelf goed afgericht en het was een tegenvaller dat de de 1e Quivrain in de Nishoek slecht liep en er een flink groepje achter bleef. Afgelopen weekend kwamen er na twee 2 weken nog 2 terug. Fondduifjes zijn taai. Ook dit is een wijze van selectie en levert weer nuttige informatie op. Zo proberen we er weer mee te leren.

Niet teveel duiven
Ik wil absoluut niet veel duiven en hou graag een 10% 20% van de broedhokken leeg die ik gebruik voor motivatie. Ik ben ervan overtuigd dat veel liefhebbers er teveel hebben en het overzicht een beetje kwijt zijn. Zelf ook wel eens gehad en dat zal me niet meer gebeuren. Dat gevaar ligt altijd op de loer want het is o zo verleidelijk.om de bakken vol te zetten.

Die jongen die er nu zitten hebben in ieder geval flink geleerd en die met het slechtste kompas zullen wel achter zijn. Uit sommige koppels zijn ze allemaal terug en dat is dan weer frappant.maar toeval bestaat nauwelijks in de duivensport.

Ik heb besloten ze verder behoudens wat eigen africhtingen ze te laten zitten en met wat laatjes (8) zit er een mooi groepje waar vast wel weer wat bij zal zitten in de toekomst.

De meeste zullen dan als pater gespeeld worden is het plan. Ik heb een prachtige ploegje jaarlingen overgehouden dus veel nieuwe koppels zijn niet nodig. Vanaf begin april mogen ze aan de bak en 2019 zal vooral in het teken staan van ervaring opdoen.

Aanpak jongen: door nood geboren. Als het niet kan zoals het moet moet het maar zoals het kan.
Ik maak al jaren door omstandigheden weinig weinig werk van mijn jongen in het geboorte jaar zeker in de zomer en het bevalt mij best. De focus kan dan voor 100% op de oude duiven.
De focus bij de jongen ligt op het duif worden, al wat duiven met een minder kompas er tussen uit selecteren en al wat ervaring opdoen. Doe niks om de rui tegen te houden en spelen in augustus september is niet zo mijn ding. Ook al omdat ik in die periode op vakantie ga.

Doel: een paar echte toppers overhouden
Uiteindelijk gaat het erom een paar echte over te houden die er straks staan op de zware internationale klassiekers en ik ben er van overtuigd dat het voor de zware fond meer dan 75% de natuurlijke aanleg is. Het is absoluut geen systeemspel zoals in 75% van de duivensport en eigenlijk is het simpel. Ze kunnen het wel of ze kunnen het niet!

De eigen ambitie en verdere doorontwikkeling van TopPigeons.
Na een inspannend duivenseizoen ben ik er zelf eigenlijk ook wel weer klaar mee. Er zijn heel veel leuke andere dingen om te doen en ook is er bij TopPigeons weer veel werk aan de winkel.

In dat kader volop bezig met leuke relatie bezoeken en zie er naar uit om de komende jaren voor een aantal TopPigeons liefhebbers/relaties meer maatwerk te gaan verlenen in kader van een nieuwe promotie- en verkoop opzet die baanbrekend is in de duivensport. De liefhebbers waarmee we het besproken waren allemaal enthousiast. Het is de voortzetting van de nieuwe aanpak die we vorig jaar met TopPigeons zijn ingezet.

Liefhebbers die dat door hun jarenlange prestaties/referenties verdienen ook een mooie waardering. Helaas is dat niet altijd (meestal) niet zo Het goed neerzetten van een liefhebber/duivenstam door een juiste promotie en positionering en hieraan continu werken is noodzakelijk om ook duurzaam deze waardering te krijgen en commercieel succes te hebben.

Dat is een keuze en allereerst moet de liefhebber dat zelf willen. Hij/zij moet eraan blijven werken om te presteren op eigen hok maar ook werken aan goede referenties. Wij ontzorgen hem door continu te werken aan het "merk" en ook dat is een vak. Door de samenwerking met Team Van Boxtel reclame hebben we de juiste expertise binnenboord. De markt wordt "gelukkig" steeds selectiever en is vooral op zoek naar bewezen topmateriaal en professionele presentatie van een duivenkolonie het hele jaar door is daarbij zeer belangrijk.

Een nieuw TEAM zal voor het back office werk gaan zorgdragen.
Zodoende krijg ik zelf ook tijd voor de dingen waar ik goed in ben en leuk vind. Het scouten van topmateriaal, het ondersteunen van topliefhebbers met hun verkopingen, het begeleiden van de vele buitenlandse kopers bij het doen van goede investeringen en het schrijven van duivenartikelen met diepgang.

Daarnaast wil ik wat meer tijd gaan besteden aan de eigen duivenkolonie en aan andere zaken. Mijn passie is toch om een fondkolonie/stam te ontwikkelen waarover nog lang gesproken zal worden. We leven maar één keer en voordat je het weet is het voorbij. En oh ja ik durf het bijna niet te zeggen. Éen dezer weken wordt dan eindelijk mijn website gelanceerd.

Tot slot.
Geniet allemaal van de mooie nazomer.

vrijdag 21 september 2018

Na een veel bewogen seizoen afgelopen zaterdag de laatste twee vluchten gehad.
Aansluitend was er een BBQ waarbij nagenoeg iedereen aanwezig was.
Het was top georganiseerd door onze voorzitter Gert Jan van Putten.
We hebben heerlijk gegeten en zelfs na afloop nog mogen genieten van een heerlijk ijsje met slagroom..

 

Na een toch wel pittig seizoen waren gisteren de laatste twee vluchten.
De natour vlucht vanuit het Franse Roye met een afstand van ruim 346 km, de duiven werden gelost
om 09:00 uur en begonnen hun reis terug naar hun thuis basis.
De eerste duif in onze vereniging viel om 12:50 uur bij K. v/d Broek en Zn, deze duif haalde een
snelheid van 1499 km per minuut wat gelijk staat aan 90 km per uur.
K. v/d Broek en Zn heeft met deze duif ook een mooie plaats behaald in afdeling 7 Midden Nederland
een 18e plaats tegen 6.983 duiven en in de Regio A een 3e plaats tegen 2,689 duiven.
Ook H. v/d Kraats heeft weer een mooie prestatie geleverd met maar liefst 4 duiven bij de eerste
10 in onze vereniging.
A. van Zoeren 1e in de A en K. v/d Broek en Zn. 1e in de B groep.
K. v/d Broek en Zn. 1,3 en 7
H. v/d Kraats 2,4,5 en 6
A. van Zoeren 8 en 9
A. Dokter 10

De nationale vlucht van het Franse Melun met een afstand van ruim 457 km werd gelost om 08:30 uur.
De duiven begonnen aan hun reis terug naar hun thuis basis waar de eerste duif in onze vereniging viel
om 13:47 uur bij Comb. Boeve – Drost, deze duif haalde een snelheid van 1440 meter per minuut wat gelijk
staat aan 89 km per uur.
Deze duivin de “780” is duifkampioen jong geworden in onze vereniging.
Ook onze voorzitter G.J. van Putten had er weer 4 bij de eerste 10 in onze vereniging.
Comb. Boeve – Drost 1e in de A en U. Uhrig 1e in de B groep.
Comb. Boeve – Drost 1 en 4
G.J. van Putten 2,5,6 en 7
A. van Zoeren 3,9 en 10
U. Uhrig 8
Voor de volledige uitslag klik op de link seizoen info bovenaan deze pagina en dan op uitslagen.
En voor de tussenstand klik op de link seizoen info bovenaan deze pagina en dan op kampioenschappen.

donderdag 20 september 2018

Bij deze de 20 prijswinnaars van de derde vlucht van de 2018 editie.  

De Jackpotvlucht vanuit Nanteuil le Haudouin op 1 september 2018.

Zij verdelen €8.000,- van de totale prijzenpot van deze vlucht van €11.000,-


 

1e prijs

NL18-3838712 wint                           €2.500,-

Speler: W. Coenmans                       €1.250,-

Kweker: Johan den Hartog                €1.250,-

 

2e prijs

NL18-3838705 wint                          €1.500,-

Speler: W. van Ravestijn                    € 750,-

Kweker: Rini van den Bogaard           € 750,-
 

3e prijs

NL18-3838651 wint                          €1.000,-

Speler: Schenk-van Vugt                   € 500,-

Kweker: Joh. Ackermans                   € 500,-
 

4e prijs

NL18-3838646 wint                          €700,-

Speler: A. den Hartog                       €350,-

Kweker: Dick van Oort                      €350,-
 

5e prijs

NL18-3838763 wint                          €600,-

Speler: Bram Salari                          €300,-

Kweker: Comb. van den Berg          €300,-
 

6e prijs

NL18-3838713 wint                          €500,-

Speler: R. van Dee                           €250,-

Kweker: L.G. van Horsen                  €250,-
 

7e prijs

NL18-3838749 wint                          €450,-

Speler: Schenk-van Vugt                  €225,-

Kweker: H. Wagtelenberg                 €225,-
 

8e prijs

NL18-3838638 wint                         €350,-

Speler: Mariet Blom                         €175,-

Kweker: Roberts Brothers               €175,-
 

9e prijs

NL18-3838609 wint                          €250,-

Speler: H. Verbeek                           €125,-

Kweker: Dick van Leur                     €125,-
 

10e prijs

NL18-3838716 wint                          €150,-

Speler: A. Altelaar                              €75,-

Kweker: Jeroen van Vugt                   €75,-
 

1. W. Coenmans
Willy Coemans 2018
2. W. van Ravestijn
Willy van Ravestijn
3. Schenk-van Vugt
Schenk-van Vugt
4. A. den Hartog
Arie den Hartog 2018
5. Bram Salari
Bram Salari
6. R. van Dee
Rinus van Dee
7. Schenk-van Vugt
Schenk-van Vugt
8. Mariet Blom
Nico Koetsier 2016-2
9. H. Verbeek
Hans Verbeek 2018
10. A. Altelaar
A. Altelaar
1. Johan den Hartog
Johan den Hartog 2018
2. Rini van den Bogaard
Rini van den Bogaard 2017
3. Joh. Ackermans
Joh. Ackermans
4. Dick van Oort
Dick van Oort
5. Comb. van den Berg
Comb. van de Berg Utrecht
6. L.G. van Horsen
Leen van Horsen 2016-2
7. H. Wagtelenberg
Henry Wagtelenberg
8. Roberts Brothers
Tony Roberts
9. Dick van Leur
Dick van Leur 2
10. Jeroen van Vugt
Jeroen van Vugt 2018
donderdag 20 september 2018

Laatste Jonge duivenvlucht vanaf Morlincourt

“Prachtige overwinning voor Poelstra- Boelens in Noord
en 7e van het gehele concours”

Als laatste vlucht stond Morlincourt op het programma voor de jongen. Het was een Nationale vlucht en Sectorvlucht maar hij telde niet meer mee voor de Afdeling- ,Rayon- en Verenigingskampioenschappen.

Dat de sectorlossingen mooie vluchten en uitslagen opleveren is dit seizoen al gebleken, en dat was nu wederom het geval. De 8 jongen die net boven de 1500 m/min haalden vielen van Zwartsluis tot Erica en Assen.

Om 8.30 u gingen de 140 duiven van 7 liefhebbers met 7300 andere duiven van Afdeling 10 en 11 op pad met een lichte west-zuidwestelijke wind die gedurende de vlucht toenam en meer westelijk werd. De 1e duif viel dus bij de comb. Poelstra Boelens om 13.32.39 u met een snelheid van 1501,165 m/min en de laatste duif viel bij Ollie Oldenkamp om 14.15.55 u. met een snelheid van 1313,451 m/min. Tussen de 1e en de 2e duif zat 62 m/min, de winnaar lag dus echt los. Het concours stond drie kwartier open.

De top tien zag er als volgt uit: 1,3,5 en 8 Poelstra- Boelens, 2, 4, 7 en 10 de comb. Smit Mulder, 6 en 9 Edwin Schuiling. De 727 van Ahmed Majid kwam wel thuis maar helaas buiten de uitslag en het wordt dus even afwachten hoe deze goed presterende duivin in de diverse eindstanden eindigt.

Hiermee is een stevig jonge duiven seizoen klaar, waarbij we met zeer warm weer begonnen en eindigden met vluchten die westelijke wind werd beïnvloed. De jonge duiven hebben veel ervaring op kunnen doen met 4 vluchten met 2 nachten mand en 3 sectorvluchten.

Met de hartelijke sportgroeten.

Bert van Guldener

"Nieuws NIC 0303 Assen"

dinsdag 18 september 2018

Vrijdag 14 september - Een bord minder Toet -

Wel rustig zo geen jongen om los te laten en fingers crossed dat ze er 's middags weer allemaal inzitten als ik terugkom. Kaal, ja inderdaad dat zijn ze, of ik er goed aan gedaan heb om ze allemaal de mand in te drukken richting Morlincourt, kan ik je zondag rond de middag wel vertellen denk ik. Weer lijkt prima morgen, zullen wel met een Duits accent thuiskomen, als ze maar thuiskomen. Bijzonder dat ze nog iedere ochtend, ook al hebben ze alle moeite met opstijgen, toch direct uit beeld zijn en uit beeld blijven, zal wel goed zijn dan. Toch blijft er iedere week wel een achter, komt er weer eens een andere opdagen. Zondag in de zon bijna hele dag nog liggen wachten met dom in de lucht kijken, ach een ander doet net of die heel geïnteresseerd zit te luisteren naar een ander, dan liever lui. Maandagochtend toch de de bonte zwerver zien thuiskomen, mini wave door de kantine, toch een verbetering van 2 weken naar 2 dagen er over doen om thuis te komen. Zal mij benieuwen hoe lang hij er morgen over doet, als die het al redt uiteraard. Meende toch echt voorzichtig met mijn ouden op nest te hebben gedaan, steeds erbij blijven als ze buiten waren. Vanmiddag een aanval vanuit de rug, er achteraan sprinten en blijven klappen, tot in het weiland naast de hokken, met succes. De zwartkras doffer wist te ontsnappen aan de klauwen, zag dat hij bij de buren op het dak zat toen ik wegreed, moet zelf weer vertrouwen opdoen om voor het hok te verschijnen, alle tijd voor. Even opluchting. Toch maar de bakken nagelopen en bleek dat de beste jaarlingduivin verdwenen is, dompert en terug op aarde. Net aan het zwetsen geweest dat je er mee moet leven, vorige winter geen veer kwijtgeraakt en dan neemt karma het over blijkbaar, klavertjes vier komen maar slecht uit de nog dorre grond. Moet vorige week dan ergens gebeurt zijn, niet bij de hokken, niet opvallend. Had wel mijn twijfels of ze het wel naar de zin had in haar nieuwe omgeving, zat ook vaak apart van de groep. kan ook mee gespeeld hebben. En weer verder. Gisteravond voor het laatst in het lokaal geweest denk ik, heb niets meer in te korven, mooi geweest zo, even een half jaartje geen toog hangen met lelijke koppen, ja jullie ja, maar goed ook anders mag mijn mediator tarief wel omhoog. Je bent toch ook een keer uitgelult, zeker als je merkt dat je zelf toch behoorlijk vaak de herhaalknop van een anekdote hebt ingedrukt. Gaat ook vervelend, kan aan mij liggen natuurlijk. Behalve de running gags, die vervelen nooit. Het verenigingsleven schijnt elders in het koude seizoen ook zeer actief te zijn, moet er niet aan denken eerlijk gezegd, tijd voor andere gezichten, andere omgeving. Misschien nog wat supporteren bij de cakevluchten en verder duimen bij de eenhokraces, wordt wel echt drukker pfoe, mooi natuurlijk. Doe jij al mee of denk je dat die van jou te goed zijn voor dat spel? Mocht je denken, het zwetst niet veel meer over zijn rondjes door de Waren, ben te moe om er over te tikken en zit nog steeds op driee keer per week, niet verkeerd volgens mij, al wordt het nog niet gemakkelijker. Met de fysio afgesproken dat hij steeds mijn achilles weer in elkaar flanst, zodat ik weer net te gek kan doen, zo lang dat goed gaat, mooi zo doorgaan. Nu eerst maar twee dagen op de reservebank voor het hok en balletje trappen doorbrengen, hersteltraining, mooi man

dinsdag 18 september 2018

Zaterdag 15 september Weert 157 km en Morlincourt 389 km

Goedemiddag allemaal. Door omstandigheden allemaal wat later vandaag. Vanmorgen eerst ontbijten in de kerk, en daarna alles nog even klaarmaken voor de 2 wedstrijden van vandaag.

De hoop was hier gevestigd op de natoer duiven vanuit Weert. Ik had 10 oude duiven mee en Theressa 5 zomerjongen. Ik had de duiven wel voor 11 uur verwacht, maar ik moest tot bijna kwart over 11 wachten voordat de eerste duif hier over de antenne liep. Minstens 10 minuten te laat, maar het was een vreemde vlucht. Een paar hele vroege duiven op Urk en dan best wel grote gaten. Hier was het verloop helemaal vreemd, na een stuk of 3 oude duiven vielen de 5 (kale) zomerjongen binnen een paar minuten op de klep.
In de club lijkt Hessel er (alweer) met de hoofdprijs vandoor te gaan, gevolgd door Jacob en Jaap Post uit Nagele.
Al met al niet tevreden hier. Er is nog 1 oude doffer onderweg, en die mag dan ook meteen zijn chipring inleveren….

En dan Morlincourt. Zoals al vermeld waren daar mede gezien de uitslag van vorige week de verwachtingen niet bijster hoog. Tussen kwart over 1 en half 2 verwachte ik de eerste duiven.
Ik stond in de schuur een visje te bakken toen ik de klok hoorde piepen. Zal wel de laatste van Weert zijn dacht ik nog. Maar het was er toch echt 1 van Morlincourt. Een prachtig blauw duivinnetje die de zorg over een jonkie van 10 dagen heeft,zorgt hier voor een prachtige afsluiter van het jonge duivenseizoen. Zoals het nu lijkt de 3e duif op Urk. Net achter de combinatie Brands de Boer en Klaas Hoekstra. De duiven volgden elkaar mooi op. Op dit moment (14.30 uur) moet ik er nog 7 vd 33.
Na jaren kunnen we dus eindelijk weer eens selecteren. Volgend jaar een hele grote ploeg jaarlingen dus.

Volgende week alleen nog de natoer met wat oude duiven en de zomerjongen, en dan is seizoen 2018 alweer verleden tijd.
Voor nu allemaal een goede zondag toegewenst!

Maandag 10 september Nog 2 weekjes…

En zo zit het er alweer bijna op. Seizoen 2018 was niet mijn mooiste duivenjaar. Toch vallen de standen bij de kampioenschappen me nog niet eens tegen.
De natour moeten we nog even ons best voor doen. Het is stuivertje wisselen met Hessel de Vries op dit moment. Zaterdag was Hessel weer net even sterker. Ik blijf het heel erg jammer vinden dat hij stopt, het is ieder jaar altijd spannend tussen ons op de natour. De duiven kwamen trouwens goed op de natour, ook meerdere clubgenoten zijn fanatiek bezig, en dat maakt het nog leuker.

De jongen vanaf Quievrain hebben er een zooitje van gemaakt. Gewoon veel te laat, gelukkig geen verliezen en dat is echt een verademing hier. Ik hoop dat het zaterdag een beetje goed weer wordt. Dan kan alles nog een keer mee richting Morlincourt. Daarna kan de rui beginnen.

maandag 17 september 2018

Prima uitslag en gemakkelijk voor de stotteraars onder ons , 
Pont St maxence is voor de Gebr Dekker.

Ik heb een broer, was hobby visser, heeft nog fuiken in de Westerschelde gehad. 
Met lieslaarzen baggerde hij naar zijn fuiken en dan maar hopen. Eigenlijk zoals wij, 
meegeven die duif en maar hopen. Broer Henk is gestopt. Krabben verpeste zijn leven of nog erger. 
In de winter zag hij steevast zijn leegloper terug. Geen staart meer te bekennen. 
Zelfs zijn visserlatijn is verdwenen. Waar is die vis toch ? vroeg ik hem. 
Hij opende een website en ik zag bij de monding van de Schelde allemaal stipjes. 
Alsof er een horde duiven gelost was. Allemaal visserschepen mompelde hij teleurgesteldt. 
Geen staart die er meer doorkomt. Ik had het met hem te doen. Alles weg. 
Hij kan er niets aandoen of hij moet de staatssecretaris van visserij gaan aanschrijven , 
maar wie doet dat ? 

Wij hebben in de duivensport veel zaken in de hand. De Gebr Dekker deden me denken aan die vissersboten. 
Ze visten de prijzen ook op Pt St Maxence voor onze neus weg. Geen staartprijs kwam er meer door. 
Alhoewel Johan de Poorter pikte die nog even mee. Wij hoeven het hierbij niet te laten zitten. 
We hebben de hele winter om snode plannen uit te dokteren. Te investeren, te analyseren van wat ging er fout. 
Een hele winter dus, denk erover na.

Goed, de uitslag, 246 duiven gingen door de handen , ingekorft door 11 liefhebbers. 
Een zuidwesten wind en dat tekende voor ruim 1618 meter/min. 
Bij de Gebr Dekker deden ze er nog 0.548 meter bij. De “380”harkte de eerste prijs binnen . 
Nu wordt het verhaal van alleen maar van noemen wie er nog bij de eerste 22 staan. 
Ridderhof en Zn dus die erg knap tweede werden. Ze zijn goed op weg om 2e natourkamioen te worden. 
Dat is het streven fluisterde Tamara mij toe. 
Roegiest-Visser werd achtste en toen werd het de Dekker reeks. Met 47 van 70 erin. 
Geen verdere opvallende spelers. Het is niet anders. Had graag anders geschreven , 
7 vd 11 liefhebbers stonden er maar op de uitslag. 
De rest huilt een twee persoonslaken vol. 
Huiswerk dus. 
zondag 16 september 2018

Wefo – Limburg
Wedvlucht Rethel ( natour) 8 sept. voor 1739 duiven.
Los 09.00 uur. 1e duif 10.45.45 uur. Snelheid 1788.295 m/pm.
De familie Jacobs uit Beek weer in de schijnwerper!
Met 1-17-21-25-34-40-45 in de top vijftig !

Klik hier voor gehele reportage

zondag 16 september 2018

De vierde natoer vlucht werd deze week vervlogen vanuit Peronne voor de liefhebbers in het stedelijk samenspel leiden zo,n 270 kilometer.

Er stond een zuid westen wind dus konden er hoge snelheden verwacht worden. Om 08:30 worden de duiven dan ook gelost en hebben de duiven redelijk weer, al hingen er wel donkere wolken boven de hokken op moment van aankomst.

Zelf had ik de duiven tussen om 11:15 uur en 11:30 uur verwacht maar toen de snelheden van rayon wit en blauw bekend werden moesten we dit al snel aanpassen.

De eerste duiven in het samenspel, leiden en omstreken vallen even voor 11:00 uur dus moeten wij met deze hoge snelheid even na 11:00 uur draaien. Om 11:04 uur arriveert dan de snelste duif van het stedelijk samenspel leiden bij de combinatie Duivenbode-Bekooy en winnen hiermee het concours.

Het is al weer de vierde overwinning dit jaar in het stedelijk samenspel voor de combinatie die hiermee dus ook goede zaken doet voor het Generaal en de natoer.

Winnende duif is de 18-1028178 die dit jaar haar tweede 1e plaats in de verenging pakt en nu dus ook een eerste in het stedelijk samenspel leiden. Maar ook in het samenspel leiden en omstreken was het goed voor een 3e plaats tegen 2952 duiven, net als vorige week zit gebr. v.d.Berg met twee duiven voor ons. In afd.5 Rood was het een mooie 8e plaats tegen 7959 duiven.

Vader van de 178 is de 17-1198912 en is een Paul Groenenveld x Lin de 15-18757676 die ook al 2 x een eerste in het stedelijk samenspel won. De moeder is de 16-1453602 en is gekweekt uit twee rechtstreekse Paul Groenenveld duiven.

Met nog 1 vlucht te gaan die telt voor het generaal kampioenschap word het toch nog heel spannend aankomend weekend,
Koos we zitten je op de hielen dus we geven het nog niet op.

Tot volgende week.
De Witte Duif.

zaterdag 15 september 2018

placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Laatste wedstrijden Jonge Duiven
Voorbeschouwing sectorvlucht 3: the last one
Morgen, zaterdag 15 september, wordt alweer de laatste sectorvlucht voor onze Jonge Duiven vervlogen. Voor de meeste afdelingen zit dan seizoen 2018 er ook echt op. De tijd van evaluatie en verbeteringen doorvoeren breekt dan weer aan! Staat er volgend jaar weer een nationale Orleans op het programma? Na jaren van weg geweest? Onze junioren staan op drie plaatsen in Frankrijk: Orleans, Melun- Andrezel en Morlincourt.  Het verschil met vorige week is dat nu alle afdelingen duiven in de korven hebben en we dus echt kunnen spreken over een sectorvlucht! Mooi! In totaal dit weekend 2.404 deelnemers, met 37.985 duiven: 
 
  aantal
duiven
aantal deelnemers
Sector 1 10.565 847
Sector 2  8.799 412
Sector 3  8.069 559
Sector 4 10.552 586
 
De weergoden lijken ook de laatste sectorvlucht weer mee te gaan werken. De duiven onder Parijs vertrekken met windje tegen, maar zodra ze boven Parijs zijn zal de snelheid weer gaan oplopen. Na verschillende sectorvluchten zien we duidelijk een verbetering in het (op tijd) melden van de duiven. We vragen aan u hier ook morgen weer rekening mee te houden. Binnen 30 minuten melden bij uw meldpost en deze meld binnen 30 minuten de duif door aan compuclub!

Bestuur NPO wenst duiven en deelnemers veel succes!
WEDSTRIJDEN
Actuele overzicht van vluchtdata en -tijden
Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.
Klik hier voor actuele vluchtinformatie
Afbeeldingsresultaat voor jonge duiven
SECTIES/PLATFORMEN
Secties overleggen gezamenlijk
Afgelopen maandag hebben de besturen van de secties Jonge Duiven, Dagfond en Vitesse/Midfond voor het eerst met elkaar om tafel gezeten. Doel van de gezamenlijke vergadering: kennismaken, uitwisselen waar iedere sectie mee bezig is en afspraken maken hoe we er voor kunnen zorgen dat er onderling afgestemd wordt.

Gelegenheidsvoorzitter Marc Palickx kon de bijna complete besturen verwelkomen. Na het voorstelrondje gaf hij een toelichting op wat er zoal al had plaatsgevonden in de secties, opgemerkt dient hierbij te worden dat het bestuur sectie vitesse/midfond pas net is geinstalleerd en deze nog geen contact heeft gehad met de leden van de sectie.
 
Het contact met de achterban, de leden van de sectie was een issue waar langdurig is bij stil gestaan. Het blijkt dat niet iedereen in het bezit is van een e-mail adres en er slechts een klein gedeelte van de leden in het bezit is van een smartphone.Het voornemen is wel om frequent in contact te treden met de leden en hierdoor de besturen van de nodige informatie te voorzien. Tevens kan de mogelijkheid van een enquete worden gebruikt.
 
Het overgrote deel van het overleg is gebruikt om het concept vliegprogramma 2019 te bespreken. Alle aanwezigen realiseerden zich dat je niet in één keer van de kelder naar de zolder kunt springen en dat de tijd voor overleg met alle leden al aan de krappe kant is geweest. Ondanks dat niet iedere sectie op elk punt zijn gelijk heeft kunnen krijgen, is er goed geluisterd naar elkaars standpunten en realiseert ieder zich dat het belangrijk is om de gezamenlijke opdracht positief ten uitvoer te brengen.
 
Voor het onderwerp competie indeling versus kwantiteit & kwaliteit zal op korte termijn een werkgroepje van start om het e.e.a. uit te gaan werken. Alle diciplines zullen hierin met één persoon zijn vertegenwoordigd.
 
Al met al een zeer boeiende en levendige bijeenkomst met bestuurders die in staat zijn gebleken 'out of the box-denken'. Het vervolg zal plaats vinden op zaterdag 13 oktober a.s. waarbij alle leden van de secties, platforms worden uitgenodigd om vooraf aan de ledenraad van 10 november 'beslagen ten ijs te komen'. 
placeholder_600x120.png
SECTIES/PLATFORMEN
Vliegprogramma 2019 Vitesse Midfond
Op maandag 20 augustus jl. is ons bestuur van de sectie Vitesse/Midfond geïnstalleerd en we zijn daarbij direct aan de slag gegaan met het vliegprogramma voor komend jaar. Dit om te zorgen dat de afstemming met andere secties goed kan verlopen en we een zo optimaal vliegschema krijgen. We hebben bij het samenstellen van het programma de volgende uitgangspunten gehanteerd: 
 • Zo goed als iedere week Vitesse spel in de vereniging (binding houden met de club)
 • Start van het seizoen rekening houden met zomertijd en dus trainingsmogelijkheden van werkende sportvrienden
 • Rekening houden met Roofvogeloverlast in maart en begin april
 • 2 Midfondvluchten voorafgaand aan de eerste Dagfondvlucht
 • Dagfond en Midfond om de week
 • Cycli van Vitesse blokken zodat er steeds weer opnieuw ingestapt kan worden of duiven kunnen worden ingelast of een vlucht kan worden overgeslagen
 • Wekelijks inspeelmogelijkheden voor onze marathonspelers om ze in ritme te brengen of te houden
 • Tussen de Dagfondvluchten een keuze tussen het spelen van een tussenvlucht met Vitesse of Midfondafstand
 • Tussen twee Midfondvluchten een keuze voor het spelen van een tussenvlucht Vitesse
 • Niet te veel dubbelvluchten
 • Ruimte voor de specialisten om hun favoriete spel te kunnen spelen
 • In principe geen doordeweekse africhtingen meer, zodat de Nederlandse en Belgische liefhebbers geen hinder meer ondervinden wanneer ze hun onervaren jongen los hebben. Het risico dat ze in een africhtingskoppel terecht komen is dan een flink stuk teruggedrongen.
Meer weten over het vliegprogramma en de gemaakte keuzes? Klik hier voor het complete verslag.
Vliegprogramma Vitesse/Midfond 2019
placeholder_600x120.png
Uitleg van de nationaal rekenaar
Afgelopen maanden hebben vele vrijwilligers zich in de verenigingen weer ingezet voor de vele wedvluchten. Compuclub besteed de grootst mogelijke zorg vóór aanvang van het seizoen om alles tijdig gereed te hebben, iedereen vooraf te informeren, zodat er tijdens het seizoen geen vertraging of misverstanden ontstaan.

Berekening (voorlopige) eindstanden vertraagd
Toch blijkt dat er nog veel onduidelijkheid is en dat bestanden laat worden ingestuurd. Het gevolg van laat/onjuist inzenden van bestanden, betekent dat de berekening van de Nationaal Kampioenschappen en voorlopige eindstanden op zich laten wachten. 

Uiteraard doen we ons uiterste best zo snel als mogelijk uitslagen te communiceren, we zijn daarbij echter wel afhankelijk van de aangeleverde bestanden.
 
Daarom nogmaals de afspraken op een rij:
 • D en W bestanden dienen tijdig te worden ingestuurd (tijdig = direct na inkorven melden en doormailen);
 • Zorg dat duiven juist aangemeld zijn
 • Hou inloggegevens bij de hand
 • Wacht na inzenden van de bestanden op een ontvangstbevestiging; als deze niet komt is er niet juist ingezonden. Wanneer er niet juist wordt ingezonden, worden liefhebbers niet niet opgenomen in de wedstrijd,  de live uitslag en voorlopige uitslag.
 • Inzenden na lossing is niet toegestaan. Compuclub besteed de groots mogelijke zorg voor aanvang van het seizoen om alles gereed te krijgen en via onze site info te verstrekken om dit bij alle liefhebbers en vrijwilligers bekend te maken. Denk aan test vluchten en hulp pagina’s via onze software, website en facebook.
 • Bereid deelname aan de vluchten voor, zorg dat de werkwijze duidelijk is
NPO BUREAU
Bestelling vaste voetingen 2019
De bestellingen van de verenigingen zijn inmiddels allemaal ontvangen. Het blijkt iedere jaar weer dat we weer extra inspanningen moeten plegen om de bestellingen binnen te krijgen en goed te kunnen verwerken, maar het is gelukt!

In totaal hebben 636 verenigingen een bestelling geplaatst voor 836.000 vaste voetringen. Een daling ten op zichte van vorig jaar, toen 646 verenigingen in totaal 877.000 vaste voetringen bestelden.

Inmiddels zijn we gestart met het toedelen van de ringen. We bekijken of we de toedeling van de ringen zo kunnen doen dat de toegedeelde ringenseries nog beter aansluiten op de wensen van de liefhebbers. Waarbij we op voorhand al weten dat het niet mogelijk zal zijn alle wensen te kunnen honoreren.

We verwachten dat we over ongeveer twee weken de leden informeren over welke series voor 2019 zijn toegewezen. Deze week gaat gaat de gedetailleerde bestelling de deur uit.

 
placeholder_600x120.png
AGENDA
Activiteiten in het land
Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd worden. Wekelijks besteden we ook in Op de Hoogte aandacht aan de geplande activiteiten.
 

5 oktober 2018 - Forumavond PV Airborne (Renkum)

Vrijdagavond 5 oktober organiseren we weer een forumavond met Jos Thoné, Maurice van der Kruk en de leiding is in handen van Wilco Bultman. De avond begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30. Ook is er een grandioze verloting en bonnenverkoop.

Klik hier voor meer informatie.

6 oktober 2018 - Prijsuitreiking Dutch Golden Classic (Dordrecht)

De 14e editie van de kweker/koperrace met jonge duiven, onder de naam Dutch Golden Classic 2018, is een mooi succes geworden. En dat vieren we met een gezellige prijsuitreiking op zaterdag 6 oktober 2018. En u kunt daarbij zijn. De uitreiking vindt vanaf 14.00 uur plaats in het gebouw van de DC & VB, Brandts Buysstraat 3-A in Dordrecht. 
Klik hier voor de complete uitnodiging.

24 november 2018 - Tentoonstelling PV De Luchtbode (Assen)

Klik hier voor de complete agenda
Han Maljaars op hokbezoek bij Co Verbree (Putten)
Ik ben Han Maljaars, 13 jaar oud en ik woon in Wageningen.  Het seizoen begon anders dan verwacht, want tijdens de voorjaarsstorm werd mijn duivenhok getroffen door een grote boom. De duiven werden toen tijdelijk op de schuurzolder geplaatst. Het gewonnen hokbezoek maakte veel goed! Op dinsdag 10 juli ben ik samen met mijn oom en neefje Stef  naar Co Verbree  in Putten gegaan. Een half uurtje rijden bij ons vandaan.
 
We werden verwacht om 14.00 uur en toen we  aankwamen hebben we eerst wat gedronken. Het trainen begint hier om 16.00 uur op het warmste gedeelte van de dag. Verder heeft Co  mij van alles verteld over verzorging en voeding van de duiven. Na het praten was het tijd om naar de duiven te gaan en de vlieghokken te bekijken. Er staat een ondiepe volière van 80 cm deels over de lengte van het hok. Na het bekijken van de hokken ben ik samen met Co op de foto gegaan en kreeg ik een schitterende rode doffer uit de kwekers. Nogmaals bedankt voor het bezoek in Putten.
 
Inmiddels is mijn hok in Wageningen weer klaar en als mooie afsluiting van het seizoen won ik afgelopen zaterdag de 1e van Laon in de vereniging “de gevleugelde vrienden Bennekom”. Waar ik het enige jeugdlid ben.
 
Groeten uit Wageningen, Han Maljaars.   
NPO BUREAU
Postverzending vertraagd
Afgelopen week had het NPO Bureau te maken met printerproblemen. Hierdoor is het niet gelukt om alle correspondentie met betrekking tot onder meer duplicaten 
en brieven met betrekking tot opgevangen duiven te versturen. De problemen zijn na het weekend opgelost. We doen onze best de opgelopen achterstand zo snel mogelijk weg te werken. Verzending van genoemde correspondentie volgt spoedig.  
Onze excuses voor het ongemak.
DUPLICAAT AANVRAGEN
Aangevraagde duplicaten tot en met 13 september 2018
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Klik hier voor het overzicht van de aangevraagde duplicaten
Sponsoren
bonyfarma.png
beyers.png
giantel.png
belgicadeweerd.png
verselelaga.png
bricon.png
teurlings.png
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

10 maart 18
Nieuwsbrief duiven - Februari 2018 Microbioom   Een goede gezondheid begint bij een optimale darmwerking. De uitspraak dat ‘de dood in de darmen schuilt’ is geen loze kreet. U wilt niet weten...

Columnist in Spotlight

20 augustus 18
Wie zong dat ook alweer? Dat liedje over die...
07 augustus 18
23 juli 18
Dat ging dus niet goed, die coupe special die ik...
19 juli 18
Hoogtijdagen in de duivensport, de maanden juni...
10 juli 18
04 juli 18
Morgen inkorven voor Dax, hier eentje mee. De...
26 juni 18
Raceday, het weekend in juni waar ik kan...
18 juni 18
Zaterdagavond, net terug van een bezoekje aan...
12 juni 18
    Ik had er al naar uitgekeken. Een zaterdag met twee...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

17 september 18
Zoals U in het 3e periodiek  van de ZLU heeft kunnen lezen zou er medio sept. 2018 de...
17 september 18
H en J Romijn zegevieren vanuit Bergerac De titel van de reportage kon ik zo overnemen...
14 september 18
Beste sportvrienden,Bijgaand de tweede uitslag van de Golden Regio 4 Race 2018...
10 september 18
Peet Solleveld & Paloma zegevieren op Marseille Zeer bijzonder dit keer geen uitstel van de...
09 september 18
Beste sportvrienden,Bijgaand de eerste uitslag van de Golden Regio 4 Race 2018...
08 september 18
Door Chris den Braber Afgelopen zaterdag ideale weersomstandigheden. Temperatuur van 22...
05 september 18
Wefo – LimburgWedvlucht Sens op 25 aug. voor 966 duiven. Los 11.15 uur. 1e duif 15.11.18 uur....
03 september 18
Vincent Vork: Op St. Vincent ZLU weer de sterkste! Het jaar 2018 zal de boeken in gaan...
31 augustus 18
Vandaag waren er weer twee vluchten een vlucht vanuit het Belgische Asse Zellik en een...
28 augustus 18
Het einde van het jongen duiven seizoen nadert want na dit weekend hebben we nog een...
26 augustus 18
AP Overwater overwinnaar op Dax tevens 1e nat sector 2 Als je al enkele jaren voor de...
23 augustus 18
Ad Pegels Numansdorp neemt met eerste Barcelona afscheid van de duivensport. Al bij...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40