Crasch

 

Heel de week geen computer , wel rustig natuurlijk. Zaterdag heeft een student aan huis alles wat ik had opgeslagen op een oude computer gezet. Deze is heel langzaam en ik hoop dat ik de weekbabbel er op krijg. Niet dat ik iedere dag voor de computer zit maar nu met het kweken schrijf ik alles eerst op papier als ik in het hok ben. Later gaat het dan de computer in en regelmatig wordt het opgeslagen zodat niet alles kwijt is. Begin deze week zou de vista computer weer klaar zijn voor gebruik. Er komt een nieuwe harde schijf in en het wordt Windows 10. Hopelijk verander er niet zo veel anders is het zweten geblazen. Gelukkig hebben we pen en papier zodat alles wordt opgeschreven. Vroeger zei een leraar boekhouden “ Die schrijft die blijft ”. En dat doe ik dan ook maar. We hebben geen moderne telefoon , dus we zijn nog best ouderwets. Ik denk dat het er toch nog wel eens een moderne telefoon zal komen. Je kan tegenwoordig haast geen computer of telefoon meer missen. Toen ik een jaar of 8 was ging ik op zaterdagmiddag naar de Voorstraat in Asperen waar we toen woonden. Van de auto’s die langs kwamen werden de nummerborden opgeschreven. En wat denk u op een drukke zaterdagmiddag kwamen er soms wel 10 langs. Nu staat deze straat aan beide kanten vol geparkeerd. Zeg wel eens tegen de kleinkinderen , toen Opa is geboren was er nog geen televisie. , heel weinig auto’s en ook maar een enkele telefoon in het dorp. Dan kijken ze je met grote ogen aan van dat is raar. Nu lopen ze bijna allemaal met een telefoon in de hand of die is vast gelijmd. Als men eens 50 jaar terug kon kijken dan denkt men dat je in de middel eeuwen zit. Wat is het veranderd in de laatste 50 jaar. Ook in de duivensport is veel veranderd. Zoals 40 jaar geleden in Leerdam 3 grote duivenverenigingen nu nog één clubje die over 3 jaar ook niet meer bestaat. Ik weet nog dat er in de afdeling meer dan 30.000 duiven in concours stonden nu kan men nog maar aan een 8.000 komen. En dat is nog geen eens zo heel lang geleden. De duivenbond moet proberen om zoveel mogelijk liefhebbers te behouden. En daar hoort volgens mij ook bij, als men vrachtduiven mee wil geven , gewoon mee laten geven. Een overnachtduif hoort niet thuis op een vitesse vlucht net zo min dat een vitesse duif op de overnacht thuis hoort.
    Drinkbakkie 3e NPO Bretuil 5900 d.  achter 2 hokgenoten
Op eigen hok

 

De eieren die er lagen zijn uit , enkele dagen is het duifjes ringen. Bij de kwekers hang ik de ringen aan de bak aan een stukje draad van elektra. Zijn ze geringd dan laat ik het draadje hangen zodat ik de volgende dag nog een keer kijk of de ring nog om het pootje zit. Als dat het geval is gaat het draadje weg en hoef ik bij die bak niet meer te kijken. Moet zeggen dat ik ze ring als het makkelijk gaat , beter voor het pootje zelf. Liggen er twee in het nest dan leg ik ze met de ringen tegen elkaar zodat de oude ze er niet afhalen want dat doen sommige duiven ook. Bij de vliegers hangen de ringen ook aan de bak. Enkele dagen goed in de gaten houden. Zou jammer zijn als later blijkt dat er een jong bij ligt zonder ring. Als het net zo’n goede zou worden als de Ringloze van Gunter Prange dan is het nog niet zo erg. Maar goed we gaan er van uit dat ze allemaal geringd zijn. Keek pas even in het jonge duivengedeelte wat al een tijd leeg staat. Ik zag er heel veel spinnenwebben hangen. Wel een teken dat het droog is. Toch binnenkort als het niet zo koud is de webben weg zuigen. Denk erover om dan een keer een rookblokje aan te steken. Als het te koud is om dit te doen gaat een dagje de Polarheat aan zo is het wel minstens 15 graden. Dit dan doen als de zon de hele dag schijnt dan valt de stroom verbruik ook wel mee. De vrouw kijkt toch niet naar het stroomverbruik. We hebben zonnepanelen op het dak liggen en daar mogen de duiven ook wel van profiteren. Komen de jongen in een schoon hok zonder vliegjes en spinnen dan is dit ook wel lekker denk ik zo. Voor je het weet kunnen de jongen weer in hun hok. En voor je het weet beginnen de africhtingen weer. Hier is 8 april de eerste africhting met de kring. Als alles goed gaat zijn daarvoor ze een enkele keer weg gebracht. Dit hangt ook af van het weer. Na het slechte weer in het begin vorig jaar mogen we dit jaar best weleens een keer mooi weer hebben voor mens en dier. We zullen het zien. Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
U kan van alles bekijken op http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/