Stemmen
Op 15 maart mogen we in Nederland naar de stembus. Als je de tv aanzet op welke zender dan ook dan zie je wel dat één of andere politicus komt vertellen dat ze van de beste club zijn die er is. Zag op de lijst dat er maar liefst 26 partijen zijn waar je het hokje rood mag maken. Vroeger stemde men meestal heel je leven op de zelfde partij. Tegenwoordig wordt er nogal eens veranderd. Lang geleden toen oma naar de stembus ging en in het stemhokje bleef staan kwam de wethouder vragen wat er was. Ze zei : Ik kan mijn partij niet vinden. Welke partij zoek u dan vroeg de wethouder , nou zei oma ik zoek de NCRV. Die stond er niet op , dit was en is een omroepgids. Dus dat was lachen toen oma naar huis was. 

Ook in de duivensport is er ook vaak stemmen tijdens een vergadering. Het gedoe met de vrachtduiven heeft heel wat kwaad bloed gezet bij veel liefhebbers. Afdeling 7 heeft besloten dat ze gaan werken met kampoenschapsduiven en vluchtduiven. Wil u er meer van weten kijk op www.afdeling7.nl en scrol naar onderen voor het voorstel. In afdeling Zeeland gaat met op de vitesse en midfond met dubbele vluchten werken. Zo komen sommige afdelingen met hun eigen oplossing omdat men toch inziet dat men de liefhebbers wil behouden voor onze mooie sport.  

Weduwnaars 2017 klaar voor de start  

                                                                                           
Afdeling7
www.afdeling7.nl
Informatie over de vereniging voor Midden Nederland, nieuws, kalender, organisatie, vluchten, weer, uitslagen, mapioenschappen, foto's en links.

Vogelgriep
In België zijn de eerste vluchten afgelast. Daar mag men 1,5 uur voor zonsondergang de duiven laten vliegen. Men hoopte dat dit snel van de baan zou zijn Maar niets is minder waar. Het verbod om de duiven de hele dag los te laten is met 30 dagen verlengt tot 9 april. Indien er geen gevallen bij komen mogelijk een versoepeling vanaf 18 maart. We wachten het af. Ik denk dat onze afdelingen moeten gaan bekijken of we het oosten in moeten gaan. Niet richting München maar richting Berlijn. Die richting uit is het aardig vlak en als de duiven eenmaal die kant op gaan zal het best goed komen. Enkele jaren geleden vlogen we ook uit Duitsland en de eerste keer was de vlucht zo afgelopen met geen verliezen. Een week later bar slecht weer en toch werden de duiven gelost met gevolg veel verliezen. Had men toen in Frankrijk gelost was het ook drama geweest. Wij onthouden de 2e en slechte vlucht , de eerste super vlucht zijn we snel vergeten. Uit Frankrijk vlogen we eens Meaux en ze hadden daar ook nooit gelost mogen worden. Had er zelf 12 mee en de vijf beste nooit meer gezien. We zullen toch maar hopen dat het drama vogelgriep snel is opgelost en alle liefhebbers in alle landen met de vluchten kunnen beginnen.
Op eigen hok
Op maandag 6 maart zijn de doffers voor de eerste keer dit jaar los geweest. Het weer was best goed en regelmatig gingen ze een poosje vliegen. Zag er eigenlijk weer best fijn uit om ze zo door de lucht te zien scheuren. Niet dat ze de hele tijd vliegen maar dat hoef ook niet. Na een uurtje riep ik ze naar binnen , ze kwamen nog niet goed naar binnen. Vooral de jaarlingen zaten voor de ingang van het jonge duiven hok. Ben toen zelf maar naar binnen gegaan. Later waren nog 3 zomerjongen buiten. Toen ik riep kwamen ze wel naar de goede klep maar het duurde toch nog wel even voordat de laatste binnen was. Daar de schuifdeur tussen beide gedeelte open stond gingen de meeste toch naar hun eigen gedeelte. Dus al met al voor de eerste keer wel tevreden dat alles binnen was. Verder zijn ze behalve woensdag , een regen dag , heel de week los geweest. Als de nonnen en de doffers zijn los geweest is het rust. De jongen mogen vanaf half vier een uurtje in het rennetje op het dak naar de omgeving kijken. Vroeger mochten ze nadat de oude los waren geweest de verdere dag in het rennetje. Liet ik ze los en ze kwamen naar het dak dan zaten ze daar en ze waren thuis. Ze kwamen niet of minder goed naar binnen. Nu dus een uurtje in het rennetje en dan roepen en voer geven , zo maar eens kijken of ze beter luisteren. Het hok is hun thuis en niet het dak. Die te laat is heeft pech. Deze week zal ik als ze buiten zitten ze proberen te leren dat ze door de trengels naar binnen komen. Ik heb heel de week al pennetjes gevonden bij de jongen en er zijn er bij die al de dekveertjes los gooien. Ik verduister nog niet dat ga ik doen vanaf dat de klok omgezet wordt , dus de laatste week van maart. Goede gezondheid en hou je haaks.
Ons email adres is :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.