Frankrijk open
De duiven mogen vanaf 3 april gelukkig Frankrijk weer in. Zeker fijn voor onze zuiderburen die dicht bij de grens wonen. Op 1 april (geen grap) hebben de meeste afdelingen in Nederland de eerste of de tweede africhting gehad. Voor de meeste onder ons is dus het startschot gevallen. Zaterdagmorgen alle weer kijken naar de lossingsberichten bij SBS 6 pagina 861. Ook kunnen we zaterdagavond kijken bij Compuclub hoe het is gegaan bij liefhebbers die we willen volgen. Voor de middag was het hier althans niet goed om duiven te lossen. Na de middag werd het vanuit het zuiden steeds beter zodat de duiven met een zuidelijk windje snel naar huis konden gaan. Zag dat de snelheden dik boven de 1500 meter per minuut lagen. Ondanks dat de dag niet goed begon zijn het na enig geduld toch nog mooie africhtingen geweest. Op naar komend weekend met hopelijk mooi duivenweer.
Te korte vluchten
Ad Schaerlaeckens heeft het op zijn blog nog al eens over de Afdeling 10 omdat zij maar 1 jonge duivenvlucht boven de 300 km hebben. Ik zal u laten zien wat al enkele jaren bij de Afdeling 7 het programma voor de jongen is. Ik zit in het zuiden van de Afdeling en heb nog niet de kortste afstand. Voor mij zijn de afstanden voor 2017  : 120  – 155  – 155  – 228 – 292 – 333 – 228 – en 394 km. Over 8 vluchten 1905 km een gemiddelde van 238 km,  dit als alle vluchten door gaan. Ook hier een belabberd programma voor de jongen. Oke nog wel 2 vluchten boven de 300 km. Een heel verschil met vroeger toen we Orleans 492 – Bourges 563 en Chateauroux 611 km  vlogen met de jongen. Op deze vluchten waren er praktisch nooit verliezen en de beste hierop werden ook de beste oude duiven. Nu men korte vluchten heeft met de jongen zijn de verliezen met jaarlingen aanzienlijk hoger dan vroeger. Om de verliezen met de jongen te beperken gaat men in onze afdeling 25 duiven in de manden doen. Of dit helpt daar twijfel ik aan daar er eerder 28 en soms 30 in de mand gingen en er toen geen verliezen waren. Maar goed , je kan het één jaar proberen en dan kijken of het heeft geholpen.

Duivencontainertje van oude vouwwagen


Op eigen hok
Maandagavond naar Ko Schoenmakers geweest om de duiven en de mest na te laten kijken of ze schoon zijn van tricho enz.  Nadat Ko in de microscoop had gekeken bleek alles prima in orde te zijn. Dus we kunnen ons met een gerust hart opmaken voor de eerste africhting van de kring op 8 april. Voorbije donderdag zijn de doffers en nonnen naar Geertruidenberg gebracht. Na bewolking in de morgen is het een prachtige lente dag geworden. Ze zijn een kwartier na elkaar los gelaten zodat de vrouw de doffers naar binnen kon halen. Heb de duivinnen niet getoond maar ze zaten wel te wachten. Dit vooral voor de jaarlingen. Toen ik weer terug was zat alles binnen. Met een duivencontainertje achter de auto mag je niet zo hard rijden en dat doe ik ook niet. Nu wil ik proberen om ze nog een keer weg te brengen. Dan mogen ze vrijdagavond de mand in voor de enige africhting in onze kring vanuit Duffel 93 km. Op zaterdag 15 april is het voor de eerste keer dit jaar een echt concours. We zijn allemaal weer benieuwd hoe het zal gaan. Ook zijn we benieuwd of de goede duiven van vorig jaar het dit jaar weer gaan doen. Ook hopen we dat er enkele goede jaarlingen bij zitten. Dit jaar vlieg ik weer met nonnen net als enkele jaren geleden. Het zijn alle jonge van 2016 al heeft er één een ring van 2015 om ( ringen waren op ). Volgende week de eerste uitslag van de oefenvlucht van uit Duffel. We houden u ook dit jaar op de hoogte van alle vluchten , goed en slecht. Al hoop ik dat het laatste niet voor komt in 2017. Goede gezondheid en hou je haaks.
Ons email adres is :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                    U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/