Verliezen

Nadat ik ze enkele weken geleden in Almkerk 12 km had gebracht en dat een drama is geworden. Hiervan zijn er nog steeds 22 van de 67 niet terug. Nadat ze rustig waren bekomen zijn ze maandagmorgen 5 juli weggebracht naar Werkendan en ze waren eerder thuis dan ik zelf. Omdat ze de hele week ervoor een uur vlogen en er glad en strak uizagen durfde ik het aan om ze maandagavond mee te geven voor de eerste africhting uit Gilze. Dit keer kwamen ze weer heel slecht van de 37 die mee waren hebben 6 hun hok nog niet bereikt. Er zaten nog opgehaalde en enkele die terug gekomen waren in het hok die niet mee waren. Eén heb ik woensdagavond opgehaald bij van Huib van Driel in Arkel , bedankt Huib. Omdat ze weer slecht kwamen heb ik gekeken op de computer naar een dierenarts die inloop spreekuur had. Een dinsdag had vd Sluis in Kockengen spreekuur. Dus op naar Kockengen waar ik werd geholpen door Göbel , lijkt me een vakbekwame man. Had 2 nonnen , 2 weduwnaars en 3 jongen mee genomen. Ook was er thuis mest uit het hok gepakt. De nonnen hadden licht coccidiose , moest een pil geven. Eén van de weduwnaars had iets slijm en die kregen woensdagavond ook een tabletje. Op advies konden ze prima mee want anders had ik ze natuurlijk thuis gehouden. De jongen zagen er geweldig uit en toch moest er wat zijn. Beide artsen hebben in de microscoop zitten kijken en kwamen tot de conclusie dat de jongen herpes hadden. Gelijk 6 dagen kuren en zaterdag thuis houden. Volgende week zelf 2x weg brengen , dan konden ze wel weer mee op de vluchten. Nu ben ik misschien eigenwijs want ik laat de jonge duiven vluchten voor wat ze zijn. Ik laat de jongen zitten tot de navluchten. Nu denk ik van , mijn jongen vlogen prima waren glad , strak , mooie mest en toch blijven er veel weg. Zou herpes dan de oorzaak kunnen zijn dat er zoveel duiven net als bij mij hun hok niet meer kunnen vinden. Een tip voor veel liefhebbers laat uw duiven nakijken ook op herpes voordat het hele hok leeg is , daar kweek je ze immers niet voor.

15-673 overnacht en 15-778 zomerjong ‘16

Op eigen hok

Deze week alleen 10 oude duiven mee naar Blois wat Bourges 563 km is geworden. Ik had eerst de zomer jongen van vorig jaar mee willen geven maar gezien de te verwachte vrij zware vlucht zijn deze in het hok gebleven.  Gelukkig maar want het is best zwaar geweest op alle vluchten. De eerste kwamen één uur te laat en dan ineens 3 in een halve minuut , hoe kan het toch. Van lieverlee kwam er weer één terug en zo waren ze alle zaterdag weer terug. De uitslag kunt u zien op de blog bij Labels “ uitslagen 2017 ”.  Zoals gezegd zijn de jongen thuis gebleven en mogen ze mits ze in orde zijn met de navluchten mee. Van de jongen die in de club mee waren hadden er verscheidene zaterdag hun hok nog niet bereikt. Nu zondagmorgen prachtig weer en zullen er nog wel velen komen of al zijn gekomen. Naar de overnacht Dax zijn ook geen duiven mee gegeven. Wel zijn de twee overnachtduiven op de africhting van de jongen mee geweest naar Duffel dit om het ritme er in te houden. Misschien kunnen ze komende week mee naar Asse Zellik voordat ze over enkele weken naar Bergerac mogen. Wat de vluchten betreft hier momenteel op een laag pitje. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                                 http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/