Vader 17-009 1e regio 2057 duiven

 

 

NPO vergadering

Tegenwoordig is de NPO vergadering live te zien. Op een gegeven moment zaten er 200 man te kijken. Er was eigenlijk niet zoveel nieuws onder de zon. Over het vliegprogramma was men het op een enkele punt na wel eens. Eén nationale vlucht voor de jongen uit Morlincourt  is voor de zuidelijke provincies te kort en voor het noorden weer te ver denkt men. Toen men vroeger Orléans speelde wat 200 km verder is kon dit wel. Nu met snellere duiven en een betere begeleiding kan dit niet meer , waarom niet denk ik dan. Ook zagen enkele afdelingen de overnacht vluchten liever om de 4 weken maar de meeste hadden liever om de 3 weken. Het overnacht programma met de ZLU vluchten was wel erg vol. Zeg dan altijd je moet niet , je mag  mee doen. Het bleef dus zoals het was om de 3 weken. Tot en met st Vincent mogen er geen jaarlingen mee. Ook had men het over de neutralisatie tijd voor de morgenlossingen hier heeft men een formule voor bedacht. Of het goed is weet ik niet. Men heeft 2 vluchten naast elkaar gezet om het te vergelijken. Later kan je dat op de NPO site bekijken. Voor de één zal het een voordeel zijn en voor de ander een nadeel. Maar dat zal bij iedere beslissing wel zo zijn. Ook had men het over de elektronische klokken die in 2021 weer gekeurd en mogelijk nieuwe software moeten krijgen. Enkele klokken verkopers hebben al gezegd er dan mee gaat stoppen. Alle verenigingen moesten alle papieren van de vluchten van 2017 opsturen naar het NPO kantoor daar men denkt dat er onregelmatigheden zouden zijn gebeurd. Tot nu toe had 69% de paperassen opgestuurd. Men wil het graag hebben voordat men naar Papendaal verhuist. Maurice v d Kruk leidde de vergadering weer op zijn eigen rustige manier , goed gedaan joggie.

Op eigen hok

Iedere week worden de duiven weer wat mooier. Vooral de oudere doffers en de latere jongen van 2017.  Van de vroegere jongen staan de meeste nog op 2 en een enkele op drie pennen. Ik weet nog niet wanneer ik de vliegduiven koppel. Nu de nonnen weer in het hokje naast de jongen zitten blijft er één hok over voor de jongen. Ook zullen er in 2018 latere jongen in het fondhokje komen dat leeg staat. Nu zitten daar nog de weduwduivinnen in. Waarschijnlijk gaan de jongen uit het fondhokje op de natour mee. Dit jaar had ik 12 latere waarvan er nog 11 zitten , hier van 8 doffers. Dus komend jaar niet alles op één kaart spelen met de jongen. Op de foto Drinkbakkie die vader is van de 17-009 die bij Ron & Dennis van Veggel oa de 1e vloog in de regio tegen 2057 duiven. Bij Duivenvlucht staat van mij een bon te koop voor een jonge duif van april /mei 2018. Grijp deze kans dit is de enige bon die ik dit jaar weg geef. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                       http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/