Wel mooi zo’n witplaatje met Kerst

Klik aan en open : https://www.bing.com/videos/search?q=kerstliedjes&view=detail&mid=42FD794D41574AE7B2A542FD794D41574AE7B2A5&FORM=VIRE

Laatste week

Het is al weer de laatste week van 2017. Weet u nog dat we naar een nieuwe eeuw gingen. Het lijkt nog niet zo lang geleden maar het is toch al weer heel wat jaartjes  geleden. Wat is er al veel veranderd in de wereld in deze jaren. In uw gezin / familie zullen er ongetwijfeld prettige en minder prettige dingen zijn gebeurd. Maar zoals een cliché dan is , het leven gaat verder. En dat is natuurlijk ook zo maar mindere prettige momenten die er zijn geweest zullen elke dag weer in uw gedachten komen. Toch nu we aan het einde van het jaar komen wens ik u allen :                                                                                                                                                                                                                                            Prettige Feestdagen en een Gezond 2018.

Voetringen

De vaste voetringen zouden de week voor Kerstmis worden geleverd. Neem aan dat ze maandag op de post zouden gaan. Dinsdag en woensdag de vrouw of ik zelf de hele dag binnen gebleven voor als het pakketje zou worden afgeleverd.  Keek ik woensdagavond in de mailbox en zowaar een bericht van de NPO dat de ringen niet op tijd klaar zijn. Volgens de fabrikant lag het aan het productieproces. Twee maanden geleden zijn de ringen besteld en konden de gelden worden afgeschreven bij de verenigingen. Ook kon je als je inlogde bij de NPO zien welke ringenserie je in 2018 kreeg. En dan nu niet klaar …. schande aan het adres van het bedrijf en/of de NPO die te laks is geweest. De NPO heeft nu een noodplan en wil per vereniging weten hoeveel ringen er op 1 januari nodig zijn voor de winterkwekers. Deze ringen zouden dan naar de verenigingen gaan. Zodat de jongen geringd kunnen worden. De ringen serie die je zou krijgen klopt niet meer. Ook maakt de NPO nu extra kosten die verhaalt kunnen worden op het bedrijf als die het hebben aflaten weten en dit zo niet bij de liefhebbers in de zak schuiven. Dus volgend jaar duidelijk laten weten aan het bedrijf die de ringen maakt dat ze op 1 december klaar en geleverd moeten zijn om dit nogmaals mee te maken. Hopelijk komt er nu een mail wanneer ze de deur uit gaan zodat we ze kunnen opvangen van de post.

Op eigen hok

De kwekers zitten op één na op eieren. De duivin Nadia van 2012 ligt al dagen in de schaal maar geen ei te bekennen. Vorig jaar prima gelegd en zou het nu dan over zijn , is wel erg jong om er nu klaar mee te zijn. Vorig jaar gaf ze met Drinkbakkie nog een eerste prijswinnaar bij Ron & Dennis van Veggel. Vanmorgen maar van elkaar gehaald en dan later nog maar eens proberen. Ze zat nu tegen de 861 die zelf 8x een eerste vloog. Kijken welke duivin ik hier nu tegen zet. Ik heb er een mooi duivinnetje bij die ik heb gekocht bij Siebren Wierstra. Ze ligt mooi in de hand , korte achterarm en is super zacht met een mooi oog. Nu nog bij een geschikte doffer en dan hoop je maar weer dat het een koppel is waar bruikbare duiven uit komen. Wil u  volgend jaar ook nog uw duiven aan zien komen , wees dan voorzichtig met vuurwerk.   Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                 http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/