Mirjam is gek op baby duifjes

Duiven ophalen

Vorig jaar heb ik 9 duiven die waren opgegeven opgehaald. Is nog nooit zoveel geweest en ik heb al vanaf 1975 duiven. Als ik naar de prestaties kijk van deze 9 is het niet geweldig. Er zijn er 3 van overgebleven.  Alleen een doffertje de 17-960 die bij dhr. Kieboom in Hank heeft gezeten heb ik veel vertrouwen. Om de duiven op te laten halen kreeg ik onlangs een mail van een koeriersdienst. Het is een andere insteek dan bij de meeste koeriersdiensten. Kijk op zijn website www.hdvkoerier.nl  en kijk of het wat voor u is. Er zijn meer koeriers die u o.a. op duivenmarktplaats kan vinden , mocht u zelf geen tijd hebben. Wat de ringen betreft , vandaag 21 januari nog steeds geen ringen van 2018 !! Als dit nog lang duurt horen we zeker snel bij het immaterieel erfgoed.

Op eigen hok 

Nadat  de vliegduiven  een nachtje naast elkaar in de broedbak hebben gezeten zijn ze 10 januari bij elkaar gegaan. Vanwege het donkere weer gaat de lamp van 8.00 uur tot 21.00 uur aan. Het is gewoon een Led bolletje die met behulp van een tijdklokje op de geplande tijd automatisch aan of uit gaat. Heb vroeger wel eens door een kier staan te kijken en tegen negenen zitten ze allemaal in de bak. De duiven voelen blijkbaar goed aan wanneer het licht uit gaat. Na dus te zijn gekoppeld heb ik de 15e wat stro in de broedschaal gedaan. Ook is er wat op de grond gegooid zo kunnen ze een mooi nestje maken. Van de 31 koppels zijn het 21 jaarlingen. Van de 10 oudere doffers heeft de helft een andere duivin dan vorig jaar. Dus 26 nieuwe koppels. Het leggen is wel bijzonder vlot gegaan. Ze hebben gelegen 16 jan 4x , 17 jan 12x , 18-jan 8x , 19 jan 4x en 20 jan 2x  nog 1 te gaan. Ze zijn zoals ik eerder schreef om beurten los gegaan tot dat er eieren waren. Van hok 1 is zaterdag voor het eerst ongeveer de helft los geweest. Niet de bakken die naast elkaar liggen en het ging goed. Zaterdag in begin van de middag is de andere helft los gegaan. In hok 2 is maar 1 oude vechtersbaas en deze gaat af en toe los. Deze ging vorig jaar ook nog wel eens in een andere bak buurten en dan waren meestal de eieren kapot. Later heb ik maar zijn eieren verlegd en hem eruit gehaald. Denk het nu maar weer te doen. De rest van de koppels in hok 2 zitten alle al los op het hok. En tot nu toe is het nog goed gegaan. Als kleindochter Mirjam er is gaat ze altijd de baby duifjes knuffelen nadat ze eerst de bakjes vol met voer heeft gedaan. Dan zit ze lange tijd in het hok en worden ze allemaal vast gepakt want anders is het zielig als je de ene wel en de andere niet knuffelt. Mooi gezicht als ze zo bezig is , laat ze maar lekker rommelen met haar vriendjes. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.          http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/