Beauty Special 4e Teletekst op eieren


Ringen zijn er

De ringen zijn op de laatste dag van januari met de post gekomen. Had het de 30e gezien op de site van de NPO dat ze zouden worden verstuurd en dat was dus ook het geval. Het zijn ook net als de noodringen zonder vleugeltjes. Voor mij helemaal geen probleem. Maar er zijn ook liefhebbers die alleen chipclips gebruiken. En ze nu bij deze ringen niet kunnen gebruiken. Zoals ik in de bijgaande brief las wordt er naar een oplossing gezocht. Wat ik begreep krijgen ze bij de NPO heel wat naar hun hoofd geslingerd. Maar konden zij er wat aan doen ! In ieder geval kon iedereen aan noodringen geraken en konden de jongen geringd worden. De noodprocedure is op een enkel foutje na goed verlopen en daarvoor toch een pluim richting de NPO. Hopelijk is dit in de toekomst niet meer nodig. Veel mensen hebben tegenwoordig een kort lontje en zullen eerst eens tot tien moeten tellen voordat men reageer. Eind deze week beginnen de Olympische Spelen in Zuid Korea. Laten we hopen dat er veel mooie sportmomenten te zien zijn. Ben benieuwd hoeveel medailles er mee naar Nederland worden genomen. Ook al is de Olympiade gedachte dat deelnemen belangrijker is dan winnen , we winnen toch wel graag wat. Aan deze gedachte moeten sommige liefhebbers ook maar eens denken als men zelf wat later zit met de duiven en dan de eerste prijswinnaar in de club niet feliciteer. Gun een ieder zijn / haar succes , wel zo gezellig.
Op eigen hok

De jongen van de kwekers zitten in het jonge duivenhok. Twee hebben er oude ringen om en dit waren niet de jongste maar deze hadden van die dikke poten dat het niet ging. Mogelijk hadden veel melkers het nog wel gered , maar ik niet. Deze 2 kunnen met de jongen mee op de eerste 4 vluchten waar oude op mee mogen om af te richten. Zou dit niet kunnen dan gaan ze mee als we ze zelf africhten en dan verder op de natour. De eieren bij de weduwnaars zullen deze week uit komen. Wil elk koppel één jong groot laten brengen. Niet dat ze er geen twee kunnen voeren maar anders worden het er te veel. En u weet overal waar te voor staat is niet goed behalve bij tevreden. Deze week komt er dus toch een vorst aanval en heeft men het direct over schaatsen. Zeker op een baan waar een laagje water op wordt gedaan kan het snel gaan. Hier kan men ook niet door zakken wel zo veilig. Mogelijk zijn de drinkbakjes deze week enkele keren bevroren en krijgen ze gelijk schoon water. Wat mij betreft duur het niet te lang. We wachten maar af hoe lang de winter wil blijven. Weet u nog dat het in 2012 deze week van - 12 tot - 18 graden was. Zo erg zal het wel niet worden volgens de weersverwachting. Vrijdagmorgen zelf weer naar de dokter geweest. Deze voorbije week heb ik een kuur met Prednisolon en Doxycycline 10% gehad. De kuur met Prednisolon is met een week verlengd. Ook longfoto’s laten maken en bloed afgenomen om het een en ander te bekijken. Zoals u merkt gaat het nog niet helemaal naar wens. De dokter begon al over de duiven. Ik zei dat ik altijd een masker op heb in het hok. Dat vond ze in ieder geval een prima voorzorgsmaatregel. Met de duiven gaat het op dit moment prima , een goed teken , nu zelf nog. Laat de lente zon maar komen. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/