2017-1523924 op één na snelste van afdeling 7

 

Ron en Dennis

De Veggeltjes uit Utrecht beleven tot nu toe een fantastisch seizoen. Iedere week draaien ze een top uitslag zowel op vitesse , midfond en dagfond. Op de overnacht vluchten spelen ze niet mee. In het duivenblad “ het Spoor “ staat per afdeling van iedere wedvlucht de beste 10 liefhebbers. Ron en Dennis hebben hier al 7x bij gestaan. Met vorige week een eerste plaats dus waren ze de beste liefhebbers van afdeling 7. Best een prestatie om trots op te zijn en dat ben ik eigenlijk ook wel. Gisteren 23 juni hadden ze op Peronne 30 duiven in de mand gedaan en 22 wonnen prijs in B1. Maar liefst 14 stonden er bij de eerste 92 en er waren 296 prijzen te verdelen 1 : 4. Op de dagfond vlucht Chateaudun hadden ze er 10 mee en deze hadden alle 10 prijs , top. Dus een Clean Sweep zoals men dat tegenwoordig noemt. Hun top duiven waren ook weer voor in de uitslag te vinden. Een grote kans dat ze weer bij de beste liefhebbers van de afdeling komen te staan. Laat ik hopen dat ze hun kolonie gezond houden en met de jonge duiven vluchten die 14 juli van start gaan op deze voet verder gaan. Een top hok met top melkers , proficiat.

Op eigen hok

Deze week aan 3 vluchten mee gedaan. Periqieux overnacht , Chateaudun dagfond en de laatste vitesse vlucht uit Peronne. Vrijdagmiddag om 14.00 uur werden de 10.306 duiven van de afdelingen 7 t / m 11 in Periqieux in vrijheid gesteld. Hiervan waren er 6 van mij. In de club werd met de 5e begonnen en er stonden 4 duiven in de uitslag.  Chateaudun was een sector vlucht met de afdelingen 7 , 8 en 9 hier op waren 12.325 duiven in gemand. Negen duiven waren er van mij bij , er stonden er 4 in de uitslag te beginnen met de eerste. De 14 duiven die mee waren naar Peronne gingen om 7.45 op de vleugels gegaan. In de afdeling 7  waren in totaal 6787 duiven. De 17-924 vloog de eerste in de club en kwam net te kort voor de eerste in B2 , B en Afdeling dus werd het de tweede plaats. Dit is de enige jaarling die het goed heeft gedaan tot nu toe. Dus twee eerste prijzen in één weekend is wel om tevreden over te zijn. Maar er is één domper m’n beste doffer is er nog niet van Peronne. En van de overnacht is er nog één belofte volle doffer niet aanwezig. Hopelijk komen ze nog. Als de uitslagen bekend zijn staan ze weer op de blog. Komende week een midfond vlucht uit Melun. De duiven hebben het de laatste weken zwaar gehad daarom zou ik liever Nanteuil of Maxence vliegen en vrijdagavond inkorven. Dit in het belang van de duiven. Zo hebben ze een dag langer om te herstellen. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/