Beste liefhebbers,

Het officiële seizoen zit erop. Volgende week kan er nog worden ingemand voor de attractievlucht vanuit Pontoise. Daarna kunnen de manden in de “winterstalling” worden opgeborgen. Voor veel duiven is de rui al begonnen. Veel jonge duiven en enkele oude duiven, van bepaalde liefhebbers, zitten nog goed in de “veren” en dat is ook te zien aan de uitslagen van de laatste weken. Zij overheersen deze laatste vluchten, waarvoor zij ook in de weken / maanden ervoor hebben “geïnvesteerd”.
Het afgelopen vliegseizoen is toch wel een redelijk seizoen geweest. Tot aan de laatste oude duivenvlucht is er (voor de programma duiven) maar 1 of 2 keer uitgesteld tot zondag. Maar de jonge duiven hebben het echter niet cadeau gekregen (2 weken na elkaar 3 nachten mand). Maar zoals meerdere liefhebbers dan zeggen: een goede leerschool voor hen als oude duif.
Wel is het geduld van “de mannen en vrouwen van de lange adem” goed op de proef gesteld. 4 x hebben zij moeten wachten op een lossing tot zaterdag (overnachtvluchten nationaal en sector). Ook voor de ZLU-duiven was het geen pretje. Barcelona werd één van de zwaarste vluchten van de laatste jaren en de duiven op Agen zaten wel liefst meer dan 7 dagen in de mand!
Ook zijn na vandaag alle kampioenen bekend. Vanuit het bestuur feliciteren wij dan ook alle kampioenen en hopen hen terug te zien op de kampioenen huldiging op zaterdag 4 november 2017 in de Eendrachtshoeve te Zuid-Beijerland (aanvang 16.00 uur, zaal open 15.30 uur). U wordt hierover in de komende maand(en) nog geïnformeerd.
In het ‘stille’ seizoen is er natuurlijk weer van alles te doen. Vergaderingen, tentoonstellingen, verkopingen, diverse forums en natuurlijk de nationale manifestatie (dit jaar niet meer in Houten, maar in Rosmalen). Geniet ook hiervan, rust allemaal van het afgelopen seizoen lekker uit en ga er vol goede moed weer het volgend seizoen tegen aan.
Wij wensen u allemaal en heerlijk “stil-seizoen” (voor hen die nog op vakantie gaan, een hele fijne vakantie) en wij zien u graag allemaal weer terug op onze feestavond op 4-11-2017 in ZuidBeijerland.

Mvrgr.
Namens het bestuur van de CCHW eo,
Robert van den Berg

Klik hier voor gehele uitslaglijst N36 PERONNE 09-09-2017