ad2016

Paar vragen

Iemand uit West Brabant is ietwat ongerust. Zijn duiven, die gescheiden zitten, waren heel goed, maar nu is het veel minder.
Veel duivinnen met elkaar gepaard, bij de doffers de fut er uit, zoals hij dat noemt. Verder wil hij weten wat ik van het nieuwe Afdelingsbestuur vind… of ik stopmite ken en wat er tegen roofvogels te doen is.


BESTUUR BR 2000
Ik heb zelf in het Afdelingsbestuur gezeten en weet als geen ander hoe ondankbaar zo’n functie is. Groot probleem in duivensport is dat liefhebbers maar ook clubs en kringen vooral oog hebben voor zichzelf. Eigen belang en niet voor het algemeen.
Mij lijkt het huidige (nieuwe) bestuur wel een verademing.
Communiceren (met de achterban) was niet het sterke punt van de vorige voorzitter. Luisteren evenmin. De mensen van nu pakken het beter aan.
Communiceren naar de leden toe was in mijn tijd trouwens heel wat moeilijker. Internet bestond nog niet. 


TERUGVAL
Voor de vluchten beginnen de geslachten al zes weken gescheiden houden kan best. Veel topspelers doen niet anders. Maar… voorwaarde is dan wel alles elke week anderhalve dag samen te laten. Of twee keer een halve dag wekelijks.
Anders gaat het echt niet werken.  
Stopmite ken ik al lang, maar… stom toevallig nu voor het eerst in huis. Op advies van dr. St Rans. En als die het zegt. Ervaring heb ik er dus niet mee. Nog niet.


ROOFVOGELS
En roofvogels? Vrees dat het enige wat je kan doen is bidden.
Dramatisch op veel plaatsen en een regelrechte nachtmerrie. Gisteren trouwens weer uren rondgereden op zoek naar kieviten en eventueel grutto’s.
Geen kievit te zien, wel, je gelooft het niet VIJF buizerds. In Ulvenhout ook 2 ooievaars. Overigens laat J v d P weten dat, in tegenstelling tot wat algemeen wordt beweerd, duiven ook door buizerds worden geviseerd.
Alle respect voor ‘de groenen’, maar mensen die beweren dat er niet meer roofvogels zijn dan vroeger LIEGEN.   

dodeduif