Stedelijk samenspel leiden
Wedvlucht Oudenaarde 1174 duiven in concours.
WinnaarTon van Wissen uit Voorschoten

Vorige week hadden we een mooie africhting vanuit Duffel, mooi weer en ik denk toch best wel een goed verloop. Deze week was het dan zover de eerste officiële vlucht van het seizoen 2018. De duiven werden vrijdag ingekorfd om gelost te worden op Oudenaarde, een gemiddelde afstand van 157 km. De hele week waren de weersvoorspellingen voor zaterdag perfect, rond de 20 graden en die koperen ploert zou er ook weer staan. De wind in de staart dus een makkelijk vluchtje zou je denken. Nou dit liep voor de meeste toch even anders want al snel werd duidelijk dat het toch geen makkelijk vluchtje werd. De zuidoosten wind bracht een hoop duiven in de problemen. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, hokken waar het verloop wel goed is en die bijna alles thuis hebben. Maar er waren ook zat liefhebbers die 10 minuten moesten wachten op hun tweede duif en dan weet je al hoe laat het is. Zag in de uitslag liefhebbers staan die een verkeerde voorop kregen en moesten 5 minuten of meer wachten op de tweede duif die wel bij de eerste 30 stond. Maar ook de eerste vitesse vlucht van het jaar heeft natuurlijk een winnaar want er is er altijd een de snelste van het concours. De snelste duif van het concours komt deze week uit voorschoten en is natuurlijk van Ton van Wissen. Elk jaar flikt hij het weer om op de eerste vlucht gelijk genadeloos toe te slaan. Ook Ton moest 6 minuten wachten op zijn tweede duif maar dan breekt er in voorschoten een zonsverduistering los. Als menig kampioen uit het stedelijk nog staat te wachten heeft hij er al genoeg, om precies te zijn heeft hij er om 12:12 uur 20 in de klok. Ruim 40% van de liefhebbers heeft dan nog geen veer thuis.
Winnende duif is de 15-1647052 ‘’ THE DORMER ‘‘ een doffer die als jaarling ook al vier vroege prijzen won. Vorig jaar deed hij het iets minder maar dit jaar gelijk raak op de eerste beste vlucht. Tot voor kort weigerde deze doffer mee te trainen met de rest en vloog hij alleen naar het dakkapel van de overburen. Twee weken geleden veranderde dit opeens en begon hij te trainen als een gek. Vader van de 052 is de 14-1898713 ‘’De Rooney’’ die inmiddels op het kweekhok zit. Zijn moeder is de 1613907 eigensoort/De winter en word niet mee gevlogen. Toen we zondag ochtend om 09:00 uur bij Ton aanwezig waren voor de foto was hij al weer druk bezig met de jonge duiven en moest hij nog 3 oude duiven hebben van de 47 die hij inkorfde.
Ton weer van harte gefeliciteerd en het zal zeker niet de laatste keer geweest zijn dit jaar dat we op zondag ochtend bij je op de koffie waren. Tot slot mochten we nog even kijken naar Ton zijn nieuwe geheimen middel, leek wel geitenvoer.

Tot volgende week
De Witte Duif.