Vacatures
Sectie- en platformbestuurders gezocht!
Vorige week plaatsten we een eerste oproep voor sectie- en platformbestuurders. In deze editie plaatsen we het hele profiel van de sectiebetuurder. Komende twee weken volgen de andere profielen. Die kunt u nu overigens ook downloaden via onderstaande links.
Profielschets voor een bestuurslid sectie NPO
Volgens het sectiereglement NPO dient een bestuurslid van een sectie te voldoen aan het voorliggend functieprofiel.

Inhoud van de taak
Het sectiebestuur richt zich op de eigen sectie én behartigt de belangen van de betreffende discipline. Het sectiebestuur voert het beleid betreffende de sectie uit, dat aan de sectie is opgedragen door het bestuur of de ledenraad en legt hierover verantwoording af aan het bestuur. Het sectiebestuur kan verder eigen activiteiten verrichten, voor zover deze activiteiten vallen binnen de begroting van de sectie en deze activiteiten vallen binnen het beleid NPO.
Het werkterrein van de sectie betreft in ieder geval het wedstrijdwezen van de betreffende discipline. Het sectiebestuur doet bijvoorbeeld voorstellen aan het bestuur NPO voor de wedstrijdkalender en stelt de kaders voor de betreffende discipline, binnen de kaders van NPO. Een sectiebestuurder is de ogen/oren van de sectie en is in staat om eventuele aandachtspunten en ideeën onder de aandacht van de sectie en het bestuur NPO te brengen. Uitgangspunt is de discipline te bevorderen, bijvoorbeeld door de deelname te vergroten, de kwaliteit van de discipline te verbeteren en daarmee het spelplezier voor de duivenliefhebber, te vergroten. Daartoe is het bestuurslid samen met de andere bestuursleden van de sectie in staat de middelen van NPO, die voor de sectie zijn bedoeld, doelgericht en doelmatig aan te wenden.

Algemene eisen
  • Lid van de NPO, actief de betreffende discipline beoefenen.
  • Een uitgesproken motivatie om de belangen van de duivenliefhebber, die is ingedeeld bij de betreffende discipline, te dienen.
  • Aantoonbare positieve belangstelling voor de duivensport en de discipline.
  • Gedegen kennis van de discipline en kennis van het sectiereglement.
  • Een wil om op een constructieve en positieve wijze samen te werken en met vereende krachten de duivensport te dienen.
  • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
  • Minimaal beschikbaar voor drie jaar.
  • Heeft een netwerk of is in staat een netwerk op te bouwen.
Specifieke eisen
  • Inspirerend, integer
  • aanspreekbaar, voor de duivenliefhebber toegankelijk
  • heeft geen conflicterende belangen
  • vermogen op inhoudelijk constructieve wijze te overtuigen
  • is in staat om namens de brede achterban te spreken
  • oplossingsgericht
  • bereid tot concessies en consensus
Het lidmaatschap van het sectiebestuur is niet verenigbaar met het lidmaatschap van het bestuur NPO, het platformbestuur, een ander sectiebestuur, De Financiële Begeleidings- en Controlecommissie en van een rechtsprekend orgaan.

Duur benoeming
Sectieleden worden benoemd voor een periode van drie jaar en kunnen aansluitend een zelfde periode twee keer worden herbenoemd. Na een ononderbroken zittingsduur van maximaal 9 jaar is een lid van een sectiebestuur drie jaar niet benoembaar. Het bestuur komt in ieder geval twee-maandelijks in vergadering bijeen en spreekt geregeld het NPO-bestuur. Het betreft een onbezoldigde functie waarbij vergoeding voor de gemaakte kosten mogelijk is. Bent u enthousiast over de nieuwe organisatie en past u in een van de profielen? Stuur dan uiterlijk 29 september een gemotiveerd schrijven en een kort CV naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Download profiel Platformbestuurder Jong
Download profiel Platformbestuurder Transport
Secties
Wie hoort bij welke sectie?
De afgelopen weken hebben we alle leden de gelegenheid gegeven aan te geven bij welke twee secties ze willen horen. Daar heeft een deel van de leden op gereageerd en de secties die zij aangegeven hebben zullen ook zo aan hun lidgegevens toegevoegd worden.

Er zijn ook verenigingen die van hun leden de keuzes hebben doorgegeven. Ook die gegevens worden zo verwerkt.

Hartelijk dank voor alle aanmeldingen die al tijdens het vliegseizoen hebben plaatsgevonden.
 
De komende weken zullen wij met elkaar de vragen die leven onder de leden en de verenigingsbestuurders beantwoorden.
Zodat dit duidelijkheid tot nog meer aanmeldingen gaat opleveren.
 
promotie
Duivenles
Zoals beloofd, nog een foto van de duivenles die Peer Slenders gaf in het kader van de week van de dieren bij kinderopvang Kiekeboe!
leden
Jan Hendriks overleden
Jan Hendriks, lid van de klokkencommissie NPO voor manuele klokken is op 1 september overleden. Wij verzoeken u om de echtgenote alléén in uiterste noodzaak nog te contacteren.

Wij wensen de familie veel sterkte in deze moeilijke tijd.
 
Gevonden duiven
Van wie zijn deze duiven?
Er is een duif gevonden met ringnummer uit 1993. De eigenaar weten we niet. Het volledige ringnummer is  NL1993 2078101. Is dit uw duif? Stuur dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De duif met ringnummer NL2014 1376859 is nooit op een eigenaar geregistreerd. De vereniging waarop de ring nog staat is inmiddels inactief en daarom is de eigenaar niet te vinden. Als dit uw duif is, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Informatie
Los geen duiven in de buurt van een vliegveld!
Van de Veiligheidsmanager van de publieke dienst van Wallonië hebben we een brief ontvangen over het lossen van duiven in de buurt van een vliegveld. Meerdere malen is geconstateerd dat Nederlandse liefhebbers hier hun duiven loslaten voor een training. Kentekens van auto's worden, wanneer een lossing wordt gezien, geregistreerd.

Het lossen in de buurt van een vliegveld kan namelijk dramatische gevolgen hebben voor het vliegverkeer.

Het zeer dringende verzoek daarom dit dus niet te doen!
Nationale Kampioenschappen
Tussenstanden
De tussenstanden van de Nationale Kampioenschappen 2017 zijn nu te volgen via de site van CompuClub.
Ga naar de uitslagen
Informatie
Kamervragen beantwoord
Op 30 augustus heeft de Staatssecretaris van Economische Zaken, Martijn van Dam, de kamervragen beantwoord die de Partij voor de Dieren had gesteld over de duivensport. Deze vragen waren het gevolg van een artikel in de Volkskrant over het verloop van Barcelona dit jaar. De Partij voor de Dieren vroeg de Staatssecretaris daarin om een verbod op langeafstandswedstrijden met duiven.

De Staatssecretaris vindt dat niet nodig omdat de NPO zelf regels heeft opgesteld om te voorkomen dat het welzijn van duiven wordt aangetast. Hierbij heeft hij zich gebaseerd op informatie van de NPO die gezamenlijk met de WOWD is afgestemd met het Ministerie. Dit toont nogmaals het belang aan dat we in de duivensport aandacht besteden aan het welzijn van de duiven en dat we als duivensport zorgen voor goede onderbouwing van onze regels en afspraken. Ook individuele leden hebben de verantwoordelijkheid om te voorkomen dat anderen de duivensport aanspreken op zaken die misgaan.
Nationale Dagen
Nationale Dagen 2017! We gaan er weer voor!
We zijn druk bezig om de Nationale Dagen van dit jaar weer tot een groots evenement te maken. Het wordt weer een weekend rondom de duivensport waar voor iedereen, jong en oud, liefhebber of geen liefhebber, wat te beleven is.

Dit jaar zijn de Nationale Dagen op 9 en 10 december in Autotron Rosmalen

Uiteraard waren er al toezeggingen van diverse standhouders om dit weekend aanwezig te zijn. De definitieve aanmeldingen komen nu binnen! Wilt u ook met een stand aanwezig zijn? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. we zorgen dat u de benodigde formulieren ontvangt. Ook met artikelen die niet duivensport gerelateerd zijn, kunt u terecht. U kunt dan eventueel ook een kraam huren in plaats van eens stand.
 
 
 
Superuitslagen
Superuitslagen van deze week!
CategorieNaamPlaatsAfdelingUitslagEerste 5 prijzen
2 Gerrit van der Linden Mill 3 Chimay 1-2-3-5-10
2 Evert Diepeveen Keldonk 3 Chimay 2-3-4-5-6
2 Evert Diepeveen Keldonk 3 Chimay 10-11-17-18-22
2 Jasper Haselager Westbeemster 6 Asse Zellik 3-4-16-17-31
2 John Romein Twello 8 Quiévrain 7-11-12-14-15
2 H. & E.J. Eijerkamp Brummen 8 Vervins 7-22-24-31-59
2 Hok Cornel van Andel Harlingen 11 Niergnies 1-2-27-58-96
2 Gebr. de Vroom Veldhoven 3 Chimay 4-6-7-8-10

Wordt het aantal duiven van 1000 niet gehaald, stuur dan een uitslag van de Kring of CC in!
Geef ook uw SUPERUITSLAG door
 
 
 
Duplicaat aanvragen
Aangevraagde duplicaten 5  september 2017
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Bekijk de laatste aanvragen
Sponsoren
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Landjuweel 38
3905 PH Veenendaal
T (0318) 559700
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40