Gebr. Dekker

Verslag van bezoek Voorzitter van de NPO Veenendaal en de keuring en selectie door Geurt Doppenberg 29 september 2017.

Om 13.00 uur kwam Geurt Doppenberg als eerste samen met zijn vrouw Alie Doppenberg, we hadden de duiven al klaar staan in het clubgebouw apart in TT kooien, eerst met zijn allen een broodje gegeten met koffie of thee, het belooft net als vorig jaar een gezellige en leerzame dag te worden, en dat werd het ook, Geurt Doppenberg begon eerst met mijn duiven, opdracht was er moesten zes kweekkoppels geformeerd worden en acht vliegkoppels, wat een kennis en gevoel heeft deze duivenliefhebber, ik merk dan dat ik met bepaalde duiven goed zat en de goede gedachte erbij had, na mij zijn mijn duivenvriend Cees Korf zijn duiven behandelt, ging ook perfect, al met al een goed koppel advies en selectie, vorig jaar ook op deze manier gedaan, ik denk zelf dat ik wat kwaliteit betreft met sprongen vooruit ben gegaan, aan het eind van de middag kwam de voorzitter van NPO Veenendaal Dhr. Maurice v.d. Kruk binnen wegens drukke werkzaamheden, eerst even wat gedronken met elkaar, en ook belangrijk, kennis met elkaar gemaakt, we kenden elkaar niet, alleen wel eens contact gehad via de mail in ander opzicht.



Van Links naar rechts, Cees Korf, Geurt Doppenberg, Maurice van der Kruk.

 

 




Na het formele bezoek het informele bezoek, op naar het visrestaurant, en wat dacht u word er dan over duiven gesproken of niet, wel dus, heerlijk gegeten met elkaar maar ook gesproken met elkaar, en het leuke was dat we allemaal hetzelfde voor hadden met de duivensport in het algemeen, Dhr. Maurice van der Kruk vroeg op een gegeven moment van, hebben jullie nog punten om mee te nemen naar het bestuur, hieronder een samenvatting van een aantal punten die wij samen besproken hebben.  Het beleid om mensen voor de NPO te werven.  Hoe komt een beginnend liefhebber aan de informatie om met duiven te kunnen beginnen.  Elkaar waarderen en respect hebben voor elkaar  Proberen om de mensen die een hele hoop doen voor onze duivensport in het voetlicht te laten treden.

 



Met een prachtige muurschildering op de achtergrond.


Kortom een dag om in de boeken te schrijven en zeker voor herhaling vatbaar, wij vinden het mooi dat een topliefhebber je duifjes wil komen bekijken en nog wel met zijn vrouw Alie Doppenberg, en dat we hoog bezoek mogen ontvangen in vorm van de Voorzitter van de NPO, een bewijs dat hij zeker zijn leden horen wil en niet van boven af neer kijkt hoe alles gaat, we hebben het ook over de negatieve dingen gehad binnen onze duivensport deze noem ik niet, de positieve zijn in de meerderheid.

Geurt en Alie Doppenberg

 

En nu de conclusie die u van mij gewent bent:

 Geurt Doppenberg een fijne man om mee om te gaan en een kundig duivenliefhebber, Alie Doppenberg een zorgzame vrouw en moeder.  Maurice van der Kruk is een leuke man om mee te praten, luistert naar zijn leden , heeft een duidelijke visie en doel om te bereiken.




Een mooi stel bij elkaar.



Geurt Doppenberg en vrouw Alie Doppenberg en Maurice van der Kruk hartelijk bedankt voor deze dag met elkaar, op naar de volgende keer.

Eindconclusie: Laten we kijken naar wat we zelf hebben en niet naar wat een ander heeft, en richt je duiven hobby zo in dat het je niet overheerst en dat je het naast je dagelijkse bezigheden kan doen, en geniet van je duivenhobby.