Gerard Dekker

De overnachtfondspelers stonden met hun duiven in Dax op een goede 1066 kilometer van de Zaan. Deze alleskunners werden vrijdagmorgen om 11 uur gelost en kregen op de terugreis af te rekenen met warmte, oostelijke en noordelijke winden.
De 1e Zaanse duif valt in Zaandijk bij Gerrit Kroon, zijn duif arriveert zaterdag net in de middag om 12.49.57 uur en overbrugd de afstand met een snelheid van 960.046 meter per minuut. Het was Gerrit zijn 1e getekende duif, die daarmee ook de Z.C.C. attractie weet te winnen.
De 2e prijs wordt gewonnen door een duif van Ben van de Peppel uit Wormer, ook hij begint met zijn 1e getekende duif, maar dan is de Zaanattractie net voor zijn neus weg gekaapt.
Op de 3e plaats begint de zegereeks van de Comb. Swart-Gruys uit Zaandam, die hun duiven uitstekend in vorm hebben, want buiten de 3e prijs zijn ook de prijzen 5, 9 en 10 voor hun.
Terug naar het noorden waar Fred Kramer en zijn compagnon Cees Ouwenhand in Wormer beginnen met de 4e prijsduif, ook de prijzen 7 en 8 worden door hen binnen gehaald.
De winnaar van de vorige overnachtfondvlucht, Gerrit Neijzing jr uit Zaandam is ook deze reis weer present met een mooie 6e plaats op de ranglijst.
Top 10 Z.C.C.
1 G. Kroon (ZN), 2 B.v.d. Peppel (ZN), 3, 5, 9 en 10 Comb. Swart-Gruys (ZN), 4, 7 en 8 F.S. Kramer (ZN), 6 G. Neijzing jr (ZN)