In the Picture

donderdag 21 juni 2018

Voor de eerste NPO overnachtvlucht St. Vincent waren in het NIC Naaldwijk 156 duiven ingekorfd door 32 liefhebbers.

Na één dag langer mand werden de duiven op zaterdag om 14.15 gelost. Uit vroege meldingen op Internet bleek al snel, dat er diverse duiven waren die waarschijnlijk lang hadden doorgevlogen tot in de neutralisatietijd. In ons centrum Naaldwijk kwam de eerste en tweede melding uit Pernis, van de heer A. van het Hoofd. 10.01 en 10.45 uur. Goed voor de 1e en 2e plaats van de 156 duiven in ons Nic Naaldwijk. In groter verband ; Afd 5 de 16e en 30e van 2033 duiven en in Sector 2 18e en 36e van 2819 duiven. Een schitterende uitslag.

De uitslag van de eerste 10;
A. van het Hoofd 1, 2, en 8 6/3
S.J. Van Antwerpen 3 2/1
J.M. De Wijs 4 en 9 10/5
H. Farla 5 3/1
A. van Houten 6 4/2
H. vd Kruijk 7 8/2
C. Vogels 10 1/1

zondag 10 juni 2018

ndsnippers: de marathon overnacht van start, eigen hok en verder

Limoges en Perigieux
In het Noorden en Oosten stond Limoges afgelopen weekend op het programma. In het midden stond Perigieux. Alle duiven gingen zaterdagmiddag 14.00 uur los voor een mooie overnachtvlucht met een prima verloop en geen duiven in de neutralisatietijd. Opvallend waren er machtige series van aantal spelers. Wie ze goed had zitten en de goeie had pakte ze al hoewel op sommige plaatsen de mist en bewolking hardnekkig bleef. Maar ja that is all in the game. Volgende ronde nieuwe kansen.

Sector 4. Dubbelslag voor Koopman en glansrol voor Auke Rekker!
In het sector 4 gebied had Gerard Koopman goud en zilver met weer twee kleinzonen van de Red Bullens naar ik begreep! De 1e was een zoon van NOËL, de 2e van LEONIDAS. De RED BULLENS heeft wel wat teweeg gebracht daar in het Noorden!
Wat een superkweker! Binnenkort start op TopPigeons de verkoop van de jonge Bullens duiven lichting 2018! Dus als U versterking zoekt.😀😎

Koopman werd op de voet gevolgd door Auke en Marijke Rekker die een droomuitslag maakten met hun ploeg 2 jarigen! De 1e in Friesland, 3x top 10 en Zilver was voor Grootoonk en Brons voor Wittebol. Veel gekende namen daar dus in de kop met topseries zoals Grootoonk, Limburg, Homma, Ultsje Jellema daar in Friesland en in 10 kon Rieks Lonsain en Henri Hoeks een beetje in het spoor blijven van Koopman. Met 3 en 8 met slechts 8 duiven mee was van Zwienen voor mij ook een grote uitblinker in 10!

Borgelink wint in Afdleing 9 en VNCC
In Afd.9 ging de zege evenals in de VNCC naar Borgelink die nipt good old Harold Zwiers versloeg. Roes uit Ulft pakte brons. Een werelduitslag van Wim Weerink die begon met de 4e nipt voor VNCC kampioen 2017 Jan Willems!
Jelle Jellema pakte nipt naast de top 10.

Afdeling 8 voorlopige uitslag! Totaal uitslag nog niet bekend (maandag 13.00 uur)!

In Afdeling 8 voorlopig de eerste voor de Gebr. Romb uit Doesburg. Zilver voor Piet Heikamp & van Doorn en 2x top 10 met en prima serie STERK WERK! Brons voor Roossien en de 4e voor Driessen.

Perigieux voor van Dee uit Tiel.
In Afdeling 7 ging van Perigieux de overwinning naar Tom en Bianca van Dee uit Tiel voor De Graaf Gernaat en Hub Bransen. Corné van Oeveren pakte 4 en 5 en liet weer zien één van de coming man te zijn !

ALLE OVERWINNAARS PROFICIAT en voor de verliezers werk aan de winkel. Zet hem op voor de volgende vluchten!

Op Eigen Hok
Hier rustig op koers voor het volgende weekend. Dit weekend even geen vluchten gehad nadat alle duiven elke week al mee zijn geweest. Ruim 2000 km op de teller met pittige vluchten daarbij. Het was er mooi weer voor in de voorbereiding. Afgelopen week werd er licht gevoerd en veel aan huis getraind. Ook werden er nog wat puntje op de i gezet.
Ook dit weekend de duiven hebben de duiven gewoon doorgtraind en de duivinnen niet gegeven. Ze blijven dan beter trainen maar sommige jaalringen worden wel vervelend.
De duiven marcheren prima en zien er top uit. Ze zijn er weer aan toe om ingekorfd te worden!!
Dit weekend staat voor de meeste duiven de dagfond van Issoudun (voor de Agen duiven) en Peronne voor de Pau/Barcelona duiven op het programma. Ook nog maar even de weerberichten blijven volgen.
De start van het fondseizoen duurt hier voor het gevoel nog erg lang want nu over twee weken is het pas inkorven voor Pau. Eindelijk!!! en ik hoop hier een ploegje van 6 duiven voor te hebben. Van mij had het dit weekend wel mogen beginnen.

Tot slot
Ben ik blij dat de ZLU en de Noordelijke Afdelingen weer met elkaar in overleg zijn gegaan en dat dit heeft geleid tot een oplossing. Met dank aan betrokkenen. Zelf had de betrokkenen tel. gevraagd dit alsnog te doen in het belang van de fondsport. In ieder geval ligt er een oplossing en daar is inmiddels genoeg over gezegd. Het geheel verdient niet de schoonheidsprijs. Verre van dat. Ook dat hebben we al eerder opgemerkt.

Natuurlijk iedereen komt voor zichzelf op. Maar Bestuurders zitten er voor het algemeen belang en de sport. Maar de heftigheid en de emotie waarmee is gereageerd heeft wel veel kapot gemaakt is mijn overtuiging. Ook lijkt er waar ik al eerder zo bang was bij voorbaat een machtsstrijd ontstaan. Jammer het is ruim 55 jaar goed gegaan en er ligt een mooi internationaal fondprogramma met prima vervoer, controle systeem, mooie huldiging ed. Je mocht daar aan mee doen, niemand was daartoe verplicht.

Veel respect voor elkaar, de duiven en de winnaars en acceptatie dat men wel eens slecht ligt in combinatie met respectvolle communicatie waren de basis voor mooie sport en vele vriendschappen tot in de late uurtjes. Dit lijkt te zijn ingeruild voor keiharde business, confrontatie en landje pik. Eigen agenda's. Niet mijn wereld en iets wat me somber stemt.

Als er niet meer op een normale manier kan worden gecommuniceerd is het einde verhaal vind ik De heftigheid waarmee is gecommuniceerd hebben mij doen besluiten niet meer daarover te communiceren. Zelf kies ik 110% voor het plezier van mijn eigen sport en hobby!

ALLEMAAL VEEL SPORTPLEZIER DE KOMENDE WEKEN!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
zaterdag 09 juni 2018

 

Voor de 4e keer dit seizoen was de 764 van Arend Dokter een vroege duif in onze vereniging.
De vlucht wat oorspronkelijk Peronne zou zijn werd uit eindelijk na twee nachten mand Rekkem.
De duiven werden gelost om 10:00 uur en de 1e duif in onze vereniging viel bij Arend Dokter om 12:37 uur
en met slechts 10 seconden verschil viel de 2e duif bij Aart van Zoeren op dezelfde tijd.
De 764 daar zullen we zeker nog meer van horen dit seizoen.
Arend Dokter was 1e in de A en Kees v/d Broek en Zn. werden 1e in de B groep.

Arend Dokter 1,4 en 10
Aart van Zoeren 2 en 7
Gert Jan van Putten 3
Comb. Boeve – Drost 5
Comb. van Zoeren 6 en 9
Kees v/d Broek en Zn. 8
Voor de volledige uitslag klik op de link seizoen info bovenaan deze pagina en dan op uitslagen.
En voor de stand Vitesse klik op de link seizoen info bovenaan deze pagina en dan op kampioenschappen.

vrijdag 08 juni 2018

Veel veliezen van Jongen duiven bij de africhting van deze week bij afd 6 Dus gaarne u aandacht

Geef uw opgevangen jongen op!

Naar aanleiding van het moeizame verloop van de africhting van afgelopen maandag zijn er nog veel jonge duiven onderweg. De afgelopen dagen is gebleken dat er veel duiven worden opgegeven binnen Noord-Holland. Voor de liefhebbers die dit gedaan hebben kunnen we alleen maar waardering hebben.

Mocht u zelf een jonge duif opvangen, kijk even goed naar het ringnummer want het zou goed kunnen dat deze vanuit onze afdeling komt. Veel liefhebbers zullen dankbaar zijn als zij hun jonge duif weer op hun hok mogen verwelkomen.

We hopen uiteraard op iedereen zijn medewerking!

Alvast bedankt.

donderdag 07 juni 2018

4 juni 2018

We hadden 131 duiven ingemand voor vitessevlucht Peronne (256km). Doordat het weer afgelopen zaterdag 2 juni niet stralend was (zwaar bewolkt, op zich geen probleem voor duiven) werd er uitgesteld naar de zondag, 3 juni. Omdat er in Peronne markt was werd er maar liefst 90 km terug gereden, richting de Belgische kust, de plaats Rekkem. Voor ons amper 180km en dan met een zuidwesten wind werd er om 10:00 gelost. Zoals te begrijpen valt was de verwachting een plekje bij de top500 in Afdeling 7 tegen ruim 10.000 duiven.

Rond 12:00 verwachtten we de duiven, als ze 1500mpm maakten. Uiteindelijk werd het 12:06 voor de eerste viel en een kwartier later waren meer dan 100 van 131 duiven reeds gearriveerd. Ze kwamen fantastisch goed af, dat maakte onze dag wel goed.

Zoals we al dachten begonnen we een minuut of 10 te laat voor de 1e in de afdeling. Met een 328e plaats in de afdeling was het nog beter dan we verwacht hadden, opnieuw een meevaller dus. We draaien in de afdeling 50 prijzen van 131 duiven.
In de club beginnen we met 5-14-15-16 tegen 477 duiven.
In de regio beginnen we met de 52e plaats tegen 2.535 duiven en pakken 16 duiven 1:10 en 50 prijzen totaal.

Hieronder de club uitslag

Snel vergeten deze week en op naar hopelijk een mooi weekend van 9 juni waarop een dagfond- en midfondvlucht op het programma staan.

Onze eerste duif was een jaarling weduwnaar NL17-1410828.
Hij is al verschillende keren bij onze eerste duiven geweest.
Hij pakt zijn 5e prijs op 8 vluchten.
Zijn vader komt via Chr. v.d. Wetering en komt uit een halfbroer “Blue Brave” x “New Stareye”.
Zijn moeder is een dochter “Harry” x “Last One” (Jan & Rik Hermans).
De 1e in de club bij teamlid Chr. v.d. Wetering komt overigens ook uit een koppeling van “Blue Brave” x “Harry”.

Onze tweede duif is eveneens een jaarling weduwnaar, evenals de derde duif.
De tweede komt uit “De 400” (1e Nat. Asduif Midfond H. Kennes) x “Dochter Harry” (Harry x dochter Hilde)
De derde komt uit “Harry Junior” (Harry x Stareye) x “Dochter Blue Brave”.

Hieronder de pedigree van onze eerste doffer:

woensdag 06 juni 2018

 

Stedelijk samenspel leiden
Wedvlucht Peronne
Winnaar Koos de Best.

Het was me wel weer een weekendje zeg voor de duiven, tropische temperaturen en weer kwam de wind uit de oost hoek. Ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat dit tot nu toe een van de zwaarste seizoenen is deze eeuw. Ook was dit het eerste weekend dat we twee vluchten hadden, een vitesse vlucht vanuit Peronne en de eerste fondvlucht van het seizoen die we zouden vliegen vanuit Blois. De mensen die er over gaan besloten echter vrijdag om de fondvlucht in te korte tot Gien een station die wij na mijn weten nog niet eerder hebben vervlogen of het moet ver voor mijn tijd zijn. De duiven in Gien konden gelukkig wel vroeg gelost worden maar kwamen door de lage snelheid toch nog op het heetste moment van de dag thuis. Een kraker werd het want de snelste duif viel om 14:01 uur, maar dan duurt het bijna een half uur voor dat we 10 duiven hebben in het samenspel. Een hoop liefhebbers moeten zelfs bijna tot 15:00 uur wachten voordat ze een duif krijgen. Als je dan eenmaal een duif heb begint bij de meeste liefhebbers het lange wachten want ze vallen zeker niet met bosjes te gelijk. De duiven in Peronne moesten wachten tot 08:45 uur voordat ze hun weg naar huis konden vervolgen want meestal hangt er wel wat mist in de vroege morgen daar. Ze deden er bijna vier uur over en daarom zakte de snelheid ook naar onder de 1200 meter. Maar ondanks de zware weersomstandigheden hebben we natuurlijk ook deze week weer twee winnaars. Op de vitesse was het weer raak voor Koos de Best uit Voorschoten. Hij presteert het om voor de tweede week oprij een eerste plaats in het stedelijk samenspel leiden een te halen met de zelfde duif. Want deze week was het weer de 17-1198853 ‘’NICO’’ die het concours won vanuit Peronne. Een super prestatie natuurlijk van deze duif met zulke weersomstandigheden. De 853 stond deze week als 1e getekende en is dus gekweekt door de combinatie W. Rietkerken & Zn , het is een jong van de 3e ronde 2017. De vader van de 853 is de 14-1899229 en zit nu bij de combinatie W. Rietkerken & Zn op het kweekhok en is door Koos de Best gekweekt en komt uit de 09-708 van Ton van Wissen en de 08-159 van Ron Gielesen. De vader van de 853 was de mooiste van de tentoonstelling in kooi 1 bij de LPC in 2017 met 93 punten gekeurd door Paul Groeneveld. De moeder van de 853 is de 13-1143819 en heeft Nico Rietkerken gekocht bij Noud van der Locht en is grotendeels afkomstig van Gerard Koopman/Hubert Schroyens
Koos van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie van de 853
.
Tot volgende week
De Witte Duif

maandag 04 juni 2018

otale verkoop oude duiven van Henk Beentjes uit Heemskerk.
Zondag 10 juni in het clubgebouw van PV Heemskerk. Bezichtiging 11.00-12.00 uur, hierna de verkoop.

Henk Beentjes is een echte duivenman, duiven die kunnen winnen die moet je op je hok hebben! Ras, soort, totaal onbelangrijk en stambomen maken, voor wie? Henk schrijft wel alles minutieus op in zijn schriften, maar Compuclub en Winstam zijn vreemd voor hem.

Henk bouwde zijn hok op met hoofdzakelijk de beste lijnen uit zijn omgeving. Denk hierbij aan de ‘07’ van Gerrit de Boer met, volgens mij, 4 overwinningen in groot verband, de ‘53’ van P.J. Beentjes en Zn (Asduif van Nederland) en de geweldige duiven van Gerrit Lotterman (Jan Loots) en Jan Bakkum. Aan het begin van deze eeuw kwam daar de Lowieke en Robinneke-lijn van Jan van der Pasch doorheen met later nog iets uit de beste lijnen van W&F Ebben en Peter Beentjes. Henk koopt nooit veel duiven, maar als hij wat bijhaalt weet hij wel wat hij wil hebben.

In één van zijn schriften begint Henk op pagina 1 met zijn 30 beste duiven van de afgelopen jaren. We lezen; “1e Asduif Midfond Kring, 1e Asduif Jong Afdeling, 1e Asduif Generaal Rayon etc.”. Zijn dat allemaal goede kwekers geworden? Waarschijnlijk niet want er zullen er zeker en vast op het veld der eer gesneuveld zijn maar uit veel van deze duiven stammen de huidige kweek- en vliegduiven die te koop komen. Best een stevige klus om alles te achterhalen en goed te documenteren maar er worden vorderingen gemaakt en met een paar dagen kunnen we de verkooplijst presenteren.

Henk is hoofdzakelijk een Vitesse en Midfond specialist maar werd ook meerdere keren Generaal kampioen in de club. Soms deed Henk ook met een paar duiven mee op de dagfond en werd een aantal jaren terug nog Dagfond-kampioen van het rayon. Met zijn jonge duiven kon Henk prima uit de voeten en gaf ze altijd een goede leerschool zodat ze als jaarling optimaal konden presteren.
In het schrift van Henk lees ik verder o.a.: “ 2015 Rayon B; 1e Hokkampioen Vitesse, 1e Hokkampioen Midfond en 1e Hokkampioen Oud. In 2016 Rayon B; 1e Onaangewezen Vitesse, 1e Hokkampioen Vitesse, 2e Onaangewezen Oud en Jong. In 2017 Rayon B; 1e Hokkampioen Midfond, 2e Hokkampioen Jong etc.”.

De laatste vitessevlucht die Henk dit jaar heeft meegedaan is typerend voor de kwaliteit van zijn hok: 5 Mei Quievrain, 25 duiven mee, 20 prijs, beste hokprestatie en tegen 1695 duiven: 4-5-11-14-20-27-33-56-57-60-76 etc. (11x 1:20).

Leuk om te vertellen is dat Henk op de tentoonstelling ook vaak de te kloppen man is. Fijngebouwde duiven, mooie karakteristieke koppen, zacht, moderne vleugels en prima onderbouw. Duiven wat groter van bouw dan dat ik gewend ben maar zelden zag ik een groep van Henk 4 die minder dan 368 punten haalde (gem. 92 punt).

Kortom, goede duiven die voor iedereen een versterking kunnen zijn. Duiven die in een zaalverkoop komen, je kunt ze zien, vasthouden en beoordelen.

De reden van deze plotselinge verkoop is dat Henk ernstig ziek is. Aangezien zijn gezondheid snel achteruitgaat en Henk zelf niet meer voor de duiven kan zorgen is dit het moment voor Henk om van zijn geliefde duiven afscheid te nemen. Peter Beentjes en ondergetekende zijn de contactpersonen voor de verkoop en wij zullen naar eer en geweten de stambomen maken en deze verkoop voor onze clubgenoot organiseren. Afgelopen week heeft Henk nog een laatste selectie gemaakt. Alleen de 28 duiven waar Henk volledig achterstaat komen in deze verkoop. Geen enkele oude duif wordt onderhands of voor die tijd verkocht. Alle te verkopen duiven hebben tot op heden bevrucht. Enkele oude kwekers zijn omwille van de leeftijd reeds uitgeselecteerd. Zijn groepje met jonge duiven is ondertussen naar een streekgenoot gegaan hetgeen ons veel werk scheelt. Het geeft wel aan dat de insiders weten wat voor kwaliteit daar zit!

donderdag 31 mei 2018

Beste liefhebbers,

Zoals jullie in de bijlage van KBDB kunnen lezen, is het niet meer toegelaten dat Nederlandse liefhebbers ( waarvan hok niet op Belgische bodem staat en geen lid zijn van de KBDB)

duiven als bijduiven meegeven in een Belgisch lokaal. Dit geldt voor “alle” vluchten.

Voor duivenbond Stabroek is het jammer dat hierdoor de vriendschapsband met de Nederlandse liefhebbers zou  verloren gaan…. hopelijk niet!

Mocht er toch een aanpassing komen  dan worden jullie zeker direct hiervan op de hoogte gesteld.

Met sportieve groeten

Bestuur duivenbond Stabroek

 
 
 
  MEDEDELING t.a.v. ALLE VERENIGINGEN
 
Gelieve te noteren dat in toepassing van art. 2 van het NSR het verboden is niet-leden aan wedvluchten, leervluchten of andere sportieve activiteiten van uw vereniging te laten deelnemen.  
 
Bovendien herinneren wij er aan dat in toepassing van art. 6 van de KBDB-Statuten en art. 2 NSR zich uitsluitend liefhebbers, waarvan het duivenhok zich op Belgisch grondgebied bevindt, kunnen aansluiten bij de KBDB.
 
 
 
 
 
      COMMUNIQUE à l’attention de TOUTES LES SOCIETES
 
Veuillez noter qu’en application de l’art. 2 du RSN, il est défendu  d'accepter des amateurs non-affiliés à la RFCB aux concours, entraînements ou autres activités sportives de votre société.
 
En outre, nous vous rappelons qu’en application de l’art. 6 des Statuts RFCB et de l’art. 2 du RSN, seuls les amateurs, dont le colombier se trouve sur le territoire belge, peuvent s’affilier à la RFCB.

woensdag 30 mei 2018

Beste sportvrienden,

De laatste 14 dagen, na het verschijnen van het periodiek en het plaatsen van onze voorschriften op de web-site is er veel ruis op de lijn ontstaan. Veel is er geschreven maar het meeste is niet juist. De schrijvers hebben ergens de klok horen luiden maar weten echt niet waar de klepel hangt. Maar zo gaat het meestal. Er is een gezegde  de beste stuurlui staan aan wal. Het bestuur van de ZLU heeft maandag j.l. besloten om de  aanpassingen genoemd onder Algemene regels Nationaal ZLU  onder punt 16, De wijzigingen zijn.  punt 1 te laten vervallen.  m.a.w. het voorstel van de Noordelijke fondclubs wordt aangehouden. Punt 2 de halfwaardetijd blijft zoals vastgesteld door de ZLU op 0,5 gehandhaafd. Na twee jaar onderzoek en de benodigde testen is de ZLU tot het besluit gekomen,  dat dit de juiste uitslag weergeeft.  De halfwaardetijd is bepalend door de neutralisatietijd. Alle voorgaande berekeningen waren geënt op de internationale neutralisatietijd. Deze is nu, op voorstel van de Noordelijke fondclubs,  gewijzigd in de nationale neutralisatietijd. Dus de halfwaardetijd moet men aanpassen. Dit is ook door de ZLU voor de ALV aan de NT- commissie van de NPO medegedeeld. Er komen veel vragen of er dit jaar nog nationale ZLU wedvluchten zijn. Wij kunnen u geruststellen dat de ZLU niet afwijkt van het programma zoals op onze site en  in het ZLU periodiek is vermeld.

Laat u niet beïnvloeden door betweters en neem gewoon deel zoals u de voorgaande jaren ook deed. Op de onlangs via de media verspreide onjuiste berichten zullen wij op korte termijn onze bevindingen publiceren.

Namens bestuur  ZLU, succes met uw deelname.
29-05-2018

Nieuwsbrief Peter Boskamp

10 maart 18
Nieuwsbrief duiven - Februari 2018 Microbioom   Een goede gezondheid begint bij een optimale darmwerking. De uitspraak dat ‘de dood in de darmen schuilt’ is geen loze kreet. U wilt niet weten...

Columnist in Spotlight

18 juni 18
Zaterdagavond, net terug van een bezoekje aan...
12 juni 18
    Ik had er al naar uitgekeken. Een zaterdag met twee...
28 mei 18
Het seizoen is nu echt begonnen, de eerste...
22 mei 18
Afgelopen weekend werden de lossingscommissies...
17 mei 18
De maand mei, wat gebeurd dan zoal? Ten eerste een...
09 mei 18
Het was minder afgelopen zaterdag. Prachtig...
03 mei 18
  Vrijdagavond voor het eerst sinds lange tijd weer...
25 april 18
We zitten er inmiddels al weer middenin,...
11 april 18
De kop is er weer af, gisteren hebben we de...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

21 juni 18
Voor de eerste NPO overnachtvlucht St. Vincent waren in het NIC Naaldwijk 156 duiven...
10 juni 18
ndsnippers: de marathon overnacht van start, eigen hok en verder Limoges en Perigieux In...
09 juni 18
  Voor de 4e keer dit seizoen was de 764 van Arend Dokter een vroege duif in onze...
08 juni 18
Veel veliezen van Jongen duiven bij de africhting van deze week bij afd 6 Dus gaarne u...
07 juni 18
4 juni 2018 We hadden 131 duiven ingemand voor vitessevlucht Peronne (256km). Doordat...
06 juni 18
  Stedelijk samenspel leiden Wedvlucht Peronne Winnaar Koos de Best. Het was me wel weer...
04 juni 18
otale verkoop oude duiven van Henk Beentjes uit Heemskerk. Zondag 10 juni in het...
31 mei 18
Beste liefhebbers, Zoals jullie in de bijlage van KBDB kunnen lezen, is het niet meer...
30 mei 18
Beste sportvrienden, De laatste 14 dagen, na het verschijnen van het periodiek en het...
26 mei 18
WEFO - LIMBURGWedvlucht Sens op 12 mei voor 1690 duivenLos 07.30 uur. 1e duif 11.38.32...
24 mei 18
  Wefo – Limburg Wedvlucht Sezanne op 6 mei 2018 voor 1878 duiven Los 07.30 uur. 1e duif...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40