Gerard Dekker

Morlincourt voor Joop Hol.
De oude duiven stonden voor hun laatste midfondvlucht van dit jaar in het Franse Morlincourt. Het was even wachten op de beste weercondities op de vluchtlijn. Om 10.00 uur klonk echter het startsein en konden de 395 Zaanse duiven met een behoorlijke wind in de rug beginnen aan hun terugreis.
En ze gingen snel want de eerste die zich melde in de Zaanstreek deed dat bij Joop Hol in Zaandam en zijn duif wist een tijd op de klok neer te zetten van 13.12.23 uur goed voor een snelheid van 1784.770 meter per minuut. Ruim 107 kilometer per uur. Geweldig, Joop gefeliciteerd. Omdat het ook zijn 1e getekende is gaat de Zaan attractie ook naar hem. 17 mee, 7 duiven in de prijslijst.
De 2e plaats valt ook in Zaandam bij Geert Tichelaar jr, ook hij pakt een getekende duif van voren namelijk zijn 3e. Hij heeft er 21 mee en draait er 14 in de prijzen. Ook de 6e plaats in de top 10 is voor Geert.
Janus en Jannus Kat in Westzaan zijn goed voor de 3e plaats, ook zij beginnen met hun 1e getekende en dat betekend dat die mannen hun paradepaardjes goed kennen. 15 mee, 5 prijzen.
4 en 7 wordt Marco Braspenning uit Zaandam, de vitessekampioen van de Zaanstreek weet zijn duiven tot op het laatste moment in een uitstekende conditie te houden. 18 mee, 5 prijzen en hij begint met zijn 8e getekende.
Dirk Kaayk staat bekend om zijn snelle duiven op de korte concoursen en ook deze reis staat hij zijn mannetje door de plaatsen 5 en 8 op te eisen. 15 mee, 9 prijzen en begint met zijn 15e duif.
We gaan even naar het noorden van Zaanstad, naar Wormerveer waar Co ten Haken de 9e Zaanse prijsduif over zijn constateersysteem ziet lopen ook hij begint met een getekende bij de 1e 5 namelijk zijn 2e. Co heeft er 18 mee en vindt er 7 terug in de prijzen.
De laatste prijsduif  in de top 10 van Zaanstreek de 10e valt weer in Zaandam, bij Ruud Moes en zijn zonen. Hij had er 25 mee, begint met zijn 11e en weet er 12 in de prijzen.
Top 10 Zaanse Concours Commissie
1 J. Hol (BVZ), 2 en 6 G. Tichelaar Jr (BVZ) 3 A. Kat & zn (SV), 4 en 7 M. Braspenning (BVZ), 5 en 8 D. Kaayk (BVZ), 9 C. ten Haken (KO), en 10 Comb. Moes (BVZ)