Nieuws

woensdag 18 juli 2018

Gefeliciteerd!!!!

 

Agen, een NPO overnachtvlucht met ochtendlossing.
Mooi, warm weer en tegenwind NO/Noord van 5 tot 20 km.

De eerste van NIC Naaldwijk :

Een overwinning waarmee hij 244 NIC duiven van 25 deelnemers achter zich laat. Voorlopig de 58e van Sector 2 van de 421 liefhebbers die er 3.748 hadden ingezet.


De eerste 10 van van de 244 ingekorfde duiven van 25 liefhebbers;

R. Dijkshoorn 1 – 3/2
P. van Dorp 2,3 en 4 – 12/6
Comb. P. en S. Verbeek 5 – 10/4
Gardien Loek RBBG 6 – 22/1
J. Boers 7 – 9/6
J.C.M. Post 8 – 20/9
F. van Vianen 9 – 7/2
B. de Koning 10 – 23/3

De laatste prijsduif werd afgevlagd om 10.31 door de heer J.C.M. Post.

Uitblinkers; met meer dan 50% prijs,
R. Dijkshoorn, J. Boers,
5 liefhebbers waren net te laat om in de uitslag te worden opgenomen.

zondag 15 juli 2018

Hier onder ziet u de uitslaglijsten van de Vluchten Agen en Asse Zellik de grote winnaar van dit weekend is Gijs van Dijk hij speelt sinds dit jaar alleen jonge duiven vlucht en dat doet hij zeer goed als u de uitslag open klikt ziet u waarom Gijs van harte gefeliciteerd. Op de vlucht met de oude duiven uit Asse Zellik ging M van Eijk met de eerste prijs er van door maar ook de plaatsen 5,6,11 en 12 pakten zij dus vijf bij de eerste 12 Mart en Bart ook gefeliciteerd met deze uitslag. Dan blijft er nog een winnaar over van de vlucht Agen hier was het Cees Verhagen die met de eer er van door ging echter hier valt ook nog een naam op die er uit springt en dat is Cor Hameetman die het presteert met vier duiven mee prijs 2,4,5 te pakken en bij prijs 24 doet Cor het hok dicht ik zegt klasse Cor gefeliciteerd.

Klik hier voor uitslaglijst A28 VANUIT AGEN

Klik hier voor uitslaglijst V28 VANUIT ASSE ZELLIK

Klik hier voor uitslaglijst J28 VANUIT ASSE ZELLIK

vrijdag 13 juli 2018

 

Loodzware marathon vlucht Dax

“Mooie zege van Henri Hoeks”

Dax, alweer de tweede landelijke strijd. Gelost op vrijdag 6 juli om 13.30. Er waren 10.072 duiven in de strijd en het is een echte titanenstrijd gebleken! Dankzij de noordenwind en de hoge temperaturen duurde het lang voor er een duif aan het voorfront viel.

De eerste duif viel in Halsteren op een afstand van 955 km bij C.J. Elzakkers. Uiteindelijk vloog deze duif behoorlijk los! Iets meer als 100 mpm op nummer 2.

De liefhebbers in het Noorden konden gaan rekenen, en ze hadden genoeg tijd om dit secuur te doen.

Om 14.23 viel er een duif in sector 4. Bij de bekende speler Jan Grootonk uit Bant op een afstand van 1125 km. Een poos leek er geen melker voor aan te komen, maar uiteindelijk presteerde iemand het dan toch! Het was niemand minder dan Henri Hoeks met een knap duivinnetje, die ook al de 5e NPO van Limoges wist te spelen. Toen als losse duivin, nu van Dax op nest. Ze werd geklokt op een afstand van 1170 km om 15:05. Niemand in de sector wist deze topnotering te verslaan. Landelijk deed ze ook zeker mooi mee. Henri behaalde met zijn duivin de 40e plaats tegen meer als 10.000 duiven. Subliem op zijn afstand!

In het NIC was dit alweer de derde overwinning voor Hoeks. Iedere andere speler mag hem dus gerust als zijn grootste concurrent beschouwen. Teun Speelman klokte zijn 5e getekende om 17.01 op een afstand van 1176 km. Hij werd hiermee 17e in de afdeling tegen 310 duiven. Speelman komt er aan! De hekkensluiter van het podium betrof J. & F. Wendel met de 3e en tevens 4e plaats. Goed voor de 20e en 29e plaats tegen 310 duiven in de afdeling.

Van deze gelegenheid wil ik graag gebruik maken om nog een klein eerbetoon te brengen aan mijn 2010-4787665. Wist hij op St. Vincent als 8-jarige doffer nog de 57e NPO tegen 404 duiven te vliegen, ditmaal op de loodzware Dax vloog hij de 58e NPO tegen 310 duiven. Hij is ongeveer 25x ingekorfd op de overnachting, waarvan minstens 18x prijs met als hoogtepunt een 9e NPO op Bergerac in 2015. Hij mag nu van zijn pensioen gaan genieten. Het feit dat zijn zoon onze 2e duif was op Dax, brengt hoop voor de kweekwaarde en de toekomst.

"Nieuws NIC 0303 Assen"

woensdag 11 juli 2018

Klik hier voor uitslag J 27 winnaar G.H. Westbroek

Klik hier voor uitslag V27 winnaar G.H. Westbroek

Klik hier voor uitslag E 27 winnaar Aaad van Berkel

Klik hier voor uitslag A 27 winnaar Nico Troost

Alle winnaars gefeliciteerd

zaterdag 30 juni 2018

 

Door Fred Kramer

Na een dag uitstel werden de ruim 12.000 duiven gelost om 7.00 uur vanuit Pau aan de voet van de Pyreneeën. De duiven werden met een Noordoosten wind gelost, die eerst in België draaide naar Noordwest. In Nederland werden op de dag van lossing geen duiven gemeld. Het werd een zware vlucht waarop velen niet in staan waren binnen de concourstijd te constateren.

Desondanks meldde zich de rode doffer 2004-1802121 zich al om 5. 56 uur bij de topspelers op de ZLU vluchten , de combinatie Verweij-de Haan. Deze mannen, en zeker ook Sylvia Verweij, opende dit seizoen geweldig met de plaatsen 1,2,4 en 10 in de einduitslag van de FC Noord-Holland.

Bij de combinatie zijn de taken duidelijk verdeeld: Peter de Haan kweekt en Michel en Sylvia nemen de vliegduiven voor hun rekening. Twee keer in de week worden de duiven gelapt op een afstand van 40 tot 80 kilometer, vroeg in de avond. Werk gaan zij niet uit de weg. Zij zijn gedreven en gefocust op winnen en weten dat je hiervoor alles uit de kast moet halen.

Op deze vlucht werden er zeven koppels ingekorfd op hele kleine jongen, ongeveer 3 a 4 dagen oud. Dus ook doffers kunnen dan kop spelen! Twaalf duiven bereikten tijdig het hok en worden nu voorbereid op de tweede vlucht. De winnaar is een zoon van Olympic Heintje, kampioensduif van de afdeling in 2005 gekoppeld tegen een ingeteelde duivin uit de Rika waarin wij het “Rood meisje “ terug zien.

Voor het aankomende weekend zijn er een recordaantal duiven ingekorfd waaronder 52 jaarlingen en 22 oude duiven. Wij wachten met spanning op de eerste meldingen ! Alvast veel succes toegewenst.

Allen van harte gefeliciteerd!

DE TOP 10
1. 2. 4. & 10e
Comb. Verweij- de Haan, Mijdrecht 3. Comb. Baas & Berg, de Kwakel 5. J. Hommes & Zonen, Akersloot 6. C.K. Niesten, Uitgeest 7. Marcel Tromp, Egmond Binnen 8. Ysbr. Kaptein, Akersloot 9. Ed Maat, Limmen

maandag 02 juli 2018

Wefo - Limburg
Wedvlucht Gien op 16 juni voor 1138
duiven Los 08.30 uur. 1e  duif 13.58.34 uur. Snelheid 1292.357 m/pm.
De gebroeders Simons uit Ransdaal tonen weer hun klasse!

Klik hier voor gehel reportage

maandag 02 juli 2018

Alblasserdam 30 juni 2018

'AGEN-BORDEAUX / DUFFEL en MELUN.'


'DRUK WEEKEND'

Op het moment van schrijven is het zaterdagavond 20.00 uur en ik kan rustig zeggen dat ik lichtelijk uitgeteld bent. Poeh... Wat een zwaar duivenweekend was dit weer.

Afgelopen maandagavond hebben we 3 duiven ingekorfd voor AGEN/BORDEAUX waarvan 1 oude duif en 2 jaarlingen. We moesten uiteindelijk wel onze titel verdedigen en dat de weersomstandigheden zwaar ging worden wisten we vooraf, maar het werd nog zwaarder dan gedacht. Tot op dit moment zijn 2 van de 3 duiven nog niet thuis geraakt. Een jaarlingduif van vriend Cees van de Graaf uit Dordrecht is thuis. Een schrale troost voor ons is dat er vele liefhebbers in Nederland met hetzelfde probleem kampen want ook een aantal van hun duiven zijn nog onderweg. Helaas...
Wat weer wel leuk is om te vertellen is dat wij NIET geklopt zijn op onze titel 1e INTERNATIONAAL dus blijft deze titel van ons! Haha ha.

Onze THEO NL14-1049775 vloog vorig jaar ruim een half uur los op de rest van het convooi. Wat een hectiek was dat..., en toch denk je daar veel aan terug naar aanloop van voornoemde vlucht. Vrijdag, op de dag van lossing werden er 's avonds geen Nederlandse duiven geconstateerd. Wel een aantal bij onze zuiderburen en een respectabel aantal op de kortere afstanden in Frankrijk. Het was daarom vroeg op vanmorgen want je hoopt toch op tijd een duifje te kunnen klokken... Ja toch? Helaas mocht het niet zo zijn.

Een ding wat ze nimmer kunnen afpakken is het feit dat Nat. en Intern. AGEN / BORDEAUX oude duiven 2017 voor altijd op onze naam in de boeken blijft staan, en dat is op zich al iets onvergetelijks!

JONGE DUIVEN.
Op donderdag kregen we reeds te horen dat DUFFEL geschrapt ging worden. Dus weer geen jonge duivenvlucht! Op hetzelfde moment vroeg ik mij af op welke wijze ze de toekomstige veranderde wijzigingen in het weersbeeld gaan oplossen want deze situaties blijven, zoals de experts voorspellen aanhouden. Uiteindelijk zullen we toch een keer moeten starten met het vluchtprogramma voor de jonge duiven. Het argument van afgelasting van DUFFEL was dat er niet vroeg gelost kon worden door optredende valse echo's... Pardon...? Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog niet eerder van had gehoord. Ik ben het gaan opzoeken wat het mogelijk inhield..., nou veel wijzer ben ik er nog niet van geworden. Naar het schijnt kwam het 2009 ook al aan de orde in duivenland.... Het zal allemaal wel. Wat ik echter WEL weet is dat Frans Verhoef uit H.I. Ambacht deze ochtend om 6.20 uur in DUFFEL (BE) totaal 83 van zijn eigen jonge duiven heeft gelost met een heldere lucht en praktisch windstil weer.
En nu komt het: deze klad duiven zijn prima op tijd op de thuisbasis teruggekeerd... DUS ZEG HET MAAR!

Natuurlijk weet ik ook dat we steeds meer te maken hebben met dierenorganisaties etc. etc. Ook het feit dat er zo verschrikkelijk veel jonge duiven weg zijn, een bijna onvoorspelbaar fenomeen. Voorzichtigheid blijft daarom geboden maar moet dat op de wijze zoals ze nu worden gehanteerd? Het alsmaar BLIJVEN pamperen van de jonge garde vind ik, en dat is mijn mening, niet goed!!! Wanneer deze problematiek van betutteling met lossen zo blijft doorgaan kunnen we ze straks nog uitsluitend op de na-lijn spelen... Onze Poolse collega liefhebbers spelen bijna wekelijks concoursen vanuit meerdere Nederlandse plaatsen en worden de duiven altijd zo vroeg als mogelijk is gelost...!! Dat geeft toch te denken? Ik heb me laten vertellen dat in vroeger jaren de hoofdveranderlijke van het duivenkonvooi zich in de vroege uurtjes zich vanaf de losplaats te voet of per rijwiel naar de dichtstbijzijnde telefooncel spoedde om vervolgens met het thuisfont te overleggen wat te doen. Was het zowel op de losplaats als op het thuisfont goed weer dan werd er toestemming gegeven om te lossen. Thans beschikt men over een scala aan technische hulpmiddelen zoals internet, meteostations en weerkundigen. Allemaal prima hoor maar..., van de duivensport hebben zij zo goed als zeker geen of weinig kaas gegeten. Wij hebben ons maar te schikken naar richtlijnen die wij van hogerhand opgedrongen krijgen. Dan is, zoals ik het ziet, de voornoemde Poolse methode van lossen op het vroegste uur verre van dom...

Dus heren van de LC, IWB en Afdeling etc., neem dat eens mee in jullie vergaderingen en ga een richtlijn bedenken voor dit soort situaties m.b.t. weersomstandigheden want ik denk dat dit geen uitzondering gaat worden maar meer regelmaat...

Dit gaat er altijd in...

HEERLIJK onder deze zomerse weersomstandigheden!


MELUN.
Na de zoveelste week op rij kreeg ook deze ploeg duiven het behoorlijk zwaar voor zijn kiezen en zijn er tevens klanken dat hier en daar nog al wat duiven (nog) niet zijn thuisgekomen..... Zelf zijn we best tevreden over de uitslag al kan het altijd nog beter. De duiven kwamen hier goed en fris thuis. Eerlijk, ik kan niet anders zeggen. Wij missen er op dit moment nog 3 van MELUN en zitten waarschijnlijk zondagmorgen vroeg op de klep te wachten... Haha ha...

Volgende week weer een zware lange vlucht al ben ik benieuwd of deze doorgang gaat krijgen en hoeveel duiven er ingekorfd gaan worden. Want laten we eerlijk zijn, het is nog niet makkelijk geweest dit seizoen...
We gaan het zien en beleven...

Dit was het weer voor deze week.
Fijn weekend en geniet vooral van het buitengewoon mooie weer.
Voor alle overwinnaars: VAN HARTE PROFICIAT...!

Groetjes van Evelien

website: http://www.gerodijk.nl

zondag 01 juli 2018

Ok deze week gaat de overwinning naar Marco en Bedina de Kok zij rollen samen met club genoot aad van Berkel de top 20 van deze uitslag ok alleen G van gelder weet hier duifje tussen in te klokken. Alle van harte gefeliciteeerd met deze knappen uitslag.

Klik hier voor de uitslaglijst Melun 30-07-2018

Nieuwsbrief Peter Boskamp

10 maart 18
Nieuwsbrief duiven - Februari 2018 Microbioom   Een goede gezondheid begint bij een optimale darmwerking. De uitspraak dat ‘de dood in de darmen schuilt’ is geen loze kreet. U wilt niet weten...

Columnist in Spotlight

19 juli 18
Hoogtijdagen in de duivensport, de maanden juni...
10 juli 18
04 juli 18
Morgen inkorven voor Dax, hier eentje mee. De...
26 juni 18
Raceday, het weekend in juni waar ik kan...
18 juni 18
Zaterdagavond, net terug van een bezoekje aan...
12 juni 18
    Ik had er al naar uitgekeken. Een zaterdag met twee...
28 mei 18
Het seizoen is nu echt begonnen, de eerste...
22 mei 18
Afgelopen weekend werden de lossingscommissies...
17 mei 18
De maand mei, wat gebeurd dan zoal? Ten eerste een...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

18 juli 18
De vlucht der vluchten, Barcelona ZLU.Zeker in Naaldwijk daar heeft deze vlucht een...
17 juli 18
St. Vincent Z.L.U.De vierde klassieker op rij die lood zwaar was. Bij lossing om 7.00...
17 juli 18
In mijn visie is 98 procent van de verliezen te wijten aan magnetische plak dat zich in...
16 juli 18
Verslag St.Vincent d.d. 13 juli 2018 van NIC WerkendamOok het vierde internationale...
12 juli 18
Wefo – Limburg Wedvlucht Limoges op 3 juni Met 1281 duiven. Los 07.00 uur. 1e en 2e duif...
11 juli 18
NIC de Snelvlucht, BodegravenMario de Vogel uit Bodegraven wint knap loodzware...
10 juli 18
“Trotse winnaars wedvlucht Dax Leny, Toon en Henk”   Door Chris den Braber Voor de...
07 juli 18
    Ook op de midfond vluchten is het einde alweer bijna in zicht want we vlogen dit weekend...
02 juli 18
  Gisteren was er een vlucht vanuit het Franse Nanteuil ruim 400 km. Het was een sector...
30 juni 18
16-9-2018 Péronne: ……………………… Knippenborg & Zn. zitten gebakken met 1e prijs Museum van de...
29 juni 18
WEDSTRIJDEN Winnaars Grandprix Beyers St. Vincent​ Het vliegseizoen is in volle gang en...
27 juni 18
P Pladdet de beste op St Vincent. Gebr Dekker in glansrol op Montlucon Ben gepakt door een...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40