Spotlight

zondag 18 maart 2018

Na een diepe winterslaap - NPO vergaderingen volgen - positieve stukjes schrijven en de duiven via een gezonde begeleiding verzorgen is het tijd dat ze op eitjes mogen. Hopelijk wat mooie dagen, dat de vleugeltjes los kunnen. Conclusie de duivenkriebels zijn er weer

zondag 18 maart 2018

Limburgse duivenvanger met 50 jaar ervaring spreekt: “Roofvogels geven voorkeur aan echte reisduiven”

Bertie Geurts uit Gellik, een deelgemeente van het Limburgse Lanaken, is al 50 jaar actief als “duivenvanger”. Vanaf zijn 12 jaar schuimt hij kerktorens, boerderijen, bruggen en zelfs kloosters af om duiven te vangen.
 

“Ik ben er nu 62 en dus al vijftig jaar actief als duivenvanger. Aan een gemiddelde van 170 duiven per jaar kom ik nu aan een totaal van 8.500 duiven. Maximum 5 procent daarvan is geringd en die meld ik allemaal aan. De rest zijn verwilderde duiven, die blijkbaar net als de vele houtduiven aan de roofvogels weten te ontsnappen. Hoe dat komt? Roofvogels kiezen altijd eerst de beste duiven, de gezondste zeg maar. De verwilderde duiven hebben vaak slappe of zelfs haast geen spieren. Redelijk gezond zijn ze wel, behalve de duiven die van varkensboerderijen komen: die zitten vol luizen. Het feit dat roofvogels geen voorkeur hebben voor houtduiven, is volgens mij ook normaal. De duiven eten veel kastanjes en eikels, en daardoor smaakt hun vlees bitter.”

Wetenschappelijk bewezen is zo een theorie uiteraard niet, maar uit de mond van een echte duivenvanger klinkt het toch ietwat geloofwaardig. Dat duiven vangen zit hem overigens in het bloed. Een instinct, zeg maar. “Ik heb ooit hier in Gellik 157 stuks gevangen op 4 dagen tijd in een kerktoren. Daarvan waren er een 40-tal geringd. In Eisden waren er maar 2 geringde tussen de 38 gevangen duiven.”

Bertie vangt altijd alleen en is bijna uitsluitend ’s nachts op pad. Op voorhand heeft hij kooien geïnstalleerd. Op kerktorens werkt hij met een inloop die hij met zijn afstandsbediening (lees: een koord) kan sluiten als hij ter plaatse aankomt.


Een zaklamp en een uitschuifbaar vangnet zijn de attributen waarmee Bertie in het duister aan de slag gaat

De ongeringde duiven gaan de voedselketen in, de geringde worden allemaal gemeld. Bertie: ”De eigenaars moeten die duiven gewoonlijk niet terug hebben. Ik krijg dan antwoorden als ‘het is te ver’ of ‘die duif is al veel te lang weg’, of ‘die duif moest niet op een toren zitten, maar naar huis gekomen zijn’, enzovoort. Een mooie reactie kreeg ik toen ik een oude duif met een Antwerpse ring aanmeldde. De liefhebber in kwestie was overleden, maar zijn vrouw was echt gelukkig met de aanmelding. Ze stuurde het eigendomsbewijs meteen op en ik heb haar een foto van de duif gestuurd. Die vrouw beschouwde dat als een aandenken aan haar overleden man. Ieder jaar krijg ik tijdens de eindejaarsdagen een kaartje van haar.”

Dat iedereen aan de Maaskant en in Midden-Limburg Bertie weet wonen is duidelijk. Van overal tot Nederland toe wordt zijn hulp ingeroepen. “De duiven zorgen soms voor veel overlast, ik ben in torens geweest waar de duivenpoep en pluimen 30 centimeter dik lag, met alle ongezonde gevolgen vandien. Ik heb overigens nog nooit een mooie ongeringde duif gevangen, en heel uitzonderlijk eens een mooie geringde. Een piepjonge Nederlandse duif die ik terugbezorgde, was later goed voor 7 eerste prijzen, maar dat was echt een uitzondering. Met Klaus Saatkamp uit Inden (Aken) en H. Prochazka uit Mulheim, twee Duitse liefhebbers, leidde de terugmeldingen tot duivenvriendschappen en uitwisselingen.”

Bertie is niet alleen duivenvanger, maar ook –liefhebber en verzamelaar van oude klokken en eigendomsbewijzen. Maar het vangen van duiven wil hij nog zo lang mogelijk doen, tot opluchting van priesters en kosters die hun kerktoren duivenvrij willen hebben. “Ik ben niet bang om mijn leven te riskeren, of het nu is om duiven uit een toren te halen, of kersen te plukken in de hoogste top van de boom,” glundert hij. Een klassieke melker kan je Bertie Geurts bezwaarlijk noemen, maar een duivenman is hij zeker in hart en nieren!


Bertie Geurts met zijn beste vriend-duivenmelker Gilbert Delait. Ze kennen maar één gespreksonderwerp: duiven.

 

Bron PIPA.BE

zondag 18 maart 2018

Ik vind het een bijzonder koppel. Waarom de rood kras doffer is van 2002 en bevrucht nog steeds en zijn kras duivin is van 2014. Ze zijn beide geboren bij de Gebr. Limburg uit Zuidveen.
De doffer is via Cor Tolsma gekocht en ben nu de trotse bezitter van deze geweldige doffer. De duivin is van Bram Wassennaar. We doen samen kweek dit jaar met dit bijzondere koppel. De eerste ronde waren de eieren onbevrucht en nu de tweede ronde is er één bevrucht. Het begin is er. Heb er even foto en de stamboom erbij gedaan.
De andere kweekduiven zijn de jongen aan het uitkomen. De oudste zijn nu 6 dagen oud. Ze liggen er mooi bij.
Promotie voor de duivensport op de radio
A.S. zaterdag is op lokale radio omroep "De Eenhoorn" van gemeente de Waadhoeke een praatje te horen met Hans de Ruig en ondergetekende John Logemann.

Radio de Eenhoorn heeft verenigingen in de gemeente benaderd voor een sportprogramma dat elke zaterdagmiddag wordt uitgezonden. Hans heeft namen de vereniging contact opgenomen en de uitnodiging is een feit.
Stem dus af op radio Eenhoorn op zaterdagmiddag tussen 16:30 en 17:00.

Trainen de jaarlingen ook nog steeds lekker door. Heb de nieuwe val plus nieuwe onderkooi gemaakt. Zie foto.
Met een 14 dagen beginnen de eerste africhtingen en wel op vrijdag 30 maart kan er ingekorfd worden voor Duiven. Of we er aan gaan deelnemen hangt van het weer af zoals ik de vorige keer over schreef.

Allemaal een heel goed weekend toegewenst.

zaterdag 17 maart 2018

 © 'Pigeons', Niko_shogol Tongeren steriliseert zijn vliegende ratten

De Belgische stad Tongeren gaat zijn duiven bestrijden door ze extra te voederen, schrijft De Standaard. Op het dak van het Gallo-Romeinse museum aan de Kielenstraat komt een strooiautomaat die met R-12 behandelde maïskorrels verspreidt onder de 'vliegende ratten'. R-12 werkt officieel tegen parasieten maar veroorzaakt als bijwerking steriliteit bij duiven. Vorig jaar is de methode uitgetest met vrijwilligers die de vogels de bewerkte maïs voerden. De populatie daalde met 28,4%. Het is een efficiënte en diervriendelijke methode, anders dan de Amsterdamse die duiven in de paté laat eindigen. Het blijft verboden om de dieren op een andere manier te voederen.

zaterdag 17 maart 2018

Vrijdag 16 maart Flitswintertje

Koud hé
Opnieuw staan we voor een paar extreem koude dagen als we de weerprofeten moeten geloven. Ja, het zijn barre tijden sinds de opwarming van de aarde zijn intrede heeft gedaan….
Hier zijn nog geen duiven in de mand geweest, en dat is maar goed ook. Aan de andere kant gaan ze er elke dag gewoon uit, en draaien ze vrolijk hun rondjes, en dan hebben ze toch ook iedere keer tegenwind. De kopjes worden er in ieder geval niet dikker van.

Voer en zo
Deze week overgestapt naar een andere voerleverancier. Klaas Kramer is er zoals al gemeld mee gestopt, en op zijn advies bestel ik nu alles bij De Groot diervoeders.
Best wel luxe trouwens, want net als wat Klaas altijd deed wordt alles netjes in de schuur gezet. Ieder donderdag wordt er (gratis) bezorgt op Urk. De factuur komt keurig over de mail, wat wil een mens nog meer.
Probleempje is wel dat er hier nog al wat duivenliefhebbers zijn met dezelfde achternaam, en hetzelfde huisnummer.
Zo stond er afgelopen donderdag de bestelling van mijn broer Bert ook bij mij in de schuur. Dat kan natuurlijk gebeuren, en was gelukkig ook zo weer opgelost.
Bijkomend voordeel is nu dat ik precies weet wat hij allemaal aan zijn duiven geeft.

Jonge duiven
De 30 fondringen zijn hier bijna op. Gisteren heb ik 8 prachtige jongen bij Jan Valk opgehaald, het is verbazingwekkend hoe mooi Jan altijd zijn jongen aflevert.
Daarbij zaten 4 van de Pasch duiven, tis heel vroeg, maar ik heb daar nu al vertrouwen in.
Ik denk dat ik maandag de duivinnen maar in hun eigen afdeling doe, en ze dan volgende week zaterdag weer koppel. De meeste jongen kunnen zich goed redden, als je ze vroeg afzet lijkt het ook wel of ze eerder zelf de gang naar de voer- en waterbak maken.

Vogelgriep
Ik zou nog even voor een laatste check naar Nanne Wolff, maar door een uitbraak van de vogelgriep is dat helaas niet mogelijk. Er geld een ophokplicht en een vervoersverbod van duiven en pluimvee tot minstens begin april. Voor mij lastig, maar voor Nanne en de liefhebbers die in het betrokken gebied wonen is het natuurlijk nog veel erger. Blijft altijd vreemd dat de vogelgriep niet wordt verspreid door postduiven maar door “wilde” vogels. Vervolgens moeten de duiven binnen blijven, en blijven de meeuwen, kraaien maar vooral ook de roofvogels maar gewoon vrij rondvliegen…….
Weidevogels zijn er al niet meer, die hebben ze al opgevreten.

Elburg
Tis eindelijk wat rustiger op het werk. Zodoende kon ik afgelopen woensdagmiddag nog een krappe 75km fietsen.
Op de heenweg een toch wel tegenvallende oostenwind, maar vanaf Elburg via Kampen weer naar huis, ging het top met steeds meer de wind mee.
Ik ben wel mijn ace-saver verloren bij Dronten, dus met regen fietsen lukt niet meer.
Tot zover maar even.

Maandag 12 maart Erelid

Inmiddels de voorjaarsvergadering van de club weer achter de rug. Het was een rustige vergadering. En als ik kijk naar de leeftijdsopbouw van ons bestuur, met 2 jonge vijftigers, een veertiger en 2 jongens van in de dertig jaar, dan mogen wij toch onze handen wel stevig dichtknijpen.
Overal om ons heen zien we bij vergaderingen, grijs, weinig of zelfs helemaal geen haar meer op de hoofden van de liefhebbers. Toch groeit onze vereniging ook niet meer, en dat blijft jammer. Een oplossing weet ik niet. Het heeft volgens mij alles met de tijd te maken waarin we leven. En daar past duivensport niet meer in, al willen we nog zo graag.
Dit is overigens niet negatief bedoelt, maar gewoon de realiteit.

Maar goed, een bijzonder moment tijdens onze vergadering was toch wel het benoemen van Klaas Luut Kramer tot erelid van onze vereniging.
Klaas is inmiddels 79 jaar en heeft volgens mij ook al zo lang duiven. Tevens heeft hij altijd veel voor de duivensport gedaan. Zelfs nu nog lukt het hem om sponsors te vinden voor de attractie vluchten van onze club.
Ook heeft hij menig liefhebber van duivenvoer en bijproducten voorzien. En dat ging vaak niet alleen binnen de openingstijden van de winkel.
We willen Klaas en zijn vrouw Co dan ook van harte feliciteren, en we hopen dat Klaas nog vele jaren binnen onze mooie vereniging actief mag blijven.

Donderdag 8 maart Aftellen

Vakantie
Alweer een tijdje terug dat ik hier iets geplaatst heb. We zijn op zoals wel bekend op vakantie in Engeland geweest. Een verblijf van 4 dagen wat door extreme weersomstandigheden 6 dagen is geworden. Ik heb op mijn persoonlijke Facebook pagina wat van onze avonturen beschreven, dus wie daar interesse in heeft moet dat zelf maar eens even nalezen.
Ik zou er een mooi en spannend boek over kunnen schrijven, maar het belangrijkste is dat we ondanks alles ontzettend hebben genoten en ook nog weer veilig thuis zijn gekomen.
De vakantie was wat dat betreft een perfecte afspiegeling van ons 25 jarig huwelijk met hoogte en dieptepunten.

Verzorging
Mijn duiven zijn werkelijk perfect door mijn broer Bert verzorgt. Er moesten verschillende jongen nog geringd worden en aangezien ik met 3 verschillende series werk was dat nog wel even een dingetje. Maar ook dat is allemaal goed gegaan.
Ik heb nu toch al meer als 30 jaar duiven maar het blijft in mijn ogen toch nog steeds een groot wonder hoe hard de jonge duiven kunnen groeien! En dat valt het meeste op als je ze een paar dagen niet ziet.

Werkwijze
Op dit moment is het voer niet aan te rukken, er zitten dan ook best wel veel duiven in een klein hok. Normaal gesproken is er ruim plaats voor de 15 vliegdoffers, maar nu met de duivinnen en de steeds groter wordende jongen erbij zitten er meer dan 50 en dat is goed te merken met schoonmaken.

Ik denk dat na dit weekend de eerste duivinnen met een jong naar het jonge duivenhok verhuizen. Dan kunnen ze daar nog een weekje verblijven en dan gaan de duivinnen naar hun eigen afdeling. De bedoeling is dan om ze weer te koppelen zodat ze de eerste vlucht weer op eieren zitten.
Daarna kunnen ze weer op weduwschap.
Ik doe dat altijd zo, of het goed is weet ik niet, maar de duiven zitten weer lang genoeg gescheiden tijdens het seizoen, en ik kan mooi wat verplichtingen nakomen aan de bonnenkopers.

Voeding
In de drinkbakken zit inmiddels weer de knoflook en rode ui. Ik gebruik altijd van die drinktorens waar 7 liter water ingaat. Die is trouwens op dit moment in ruim 2 dagen leeg…..
Het E.T. voer bevalt mij heel goed, en volgens mij de duiven ook, want ik kan niet merken dat ze bepaalde zaden links laten liggen. Elke dag wat eivoer en mineralen, en dat is het eigenlijk.
Straks weer 14 dagen PS door het water, en nog even bij Nanne langs. En ook moeten ze nog geënt worden. Dit doe ik meestal zo laat mogelijk, dan kunnen de meeste jongen ook meteen meegeprikt worden.

Beleving
Als ik zo alles terug lees wat ik net getypt heb, lijkt het misschien net of ik sta te popelen om weer van start te gaan. Toch is dat niet zo. Wel een beetje vreemd, want we hebben hier seizoen 2017 uitermate gemotiveerd afgesloten.
Maar alle randzaken om de duivensport heen gaan mij vaak steeds meer tegenstaan. Natuurlijk weet ik ook wel dat je alles niet serieus moet nemen, en sommige dingen bij je schouders neer moet laten zakken.
Maar ik heb de duivensport, naast dat ik erg gedreven ben, toch ook altijd als een ontspanning gezien en dat wordt de laatste tijd wel wat minder.
Maar misschien is dit wel een maatschappelijk probleem. En door de (a)sociale media, waar ik zelf ook gretig gebruik van maak, lees en weet je ook veel meer zaken dan vroeger. (sprak de oude man)
Zaterdagavond ook weer de voorjaarsvergadering van de club, maar ook daar weer de gebruikelijke voorstellen die weinig toevoegen aan de promotie van de sport. Dit even op persoonlijke titel…..

Start
Maar goed, het gaat toch over een paar weekjes weer beginnen. Aanstaande zaterdag komt Toon Schouwenaars langs om mijn dakkapelletjes aan te passen, en waterdicht te maken, en over 2 weken komt Harry de Jong het automatische meldsysteem installeren. Wat dat betreft gaat alles gewoon door.
Enne…….. ook de manden staan weer klaar voor gebruik.

Succes allemaal met de kweek en voorbereidingen op seizoen 2018!

zaterdag 17 maart 2018

placeholder_600x120.png
Terugblik op ledenraad 10 maart 2017
Zaterdag 10 maart kwam de ledenraad voor het eerst in de nieuwe samenstelling bijeen. We kijken terug op een constructieve bijeenkomst waar ook de afgevaardigden van de recent benoemde sectie- en platformbestuurders hun inbreng hadden, ondanks dat zij duidelijk aangaven dat die inbreng nog niet was afgestemd met de achterban.

Om alle leden te informeren over wat er aan bod gekomen is tijdens de jaarlijkse ledenraad, publiceren we het voorwoord via de website en delen we de link naar de livestream van 10 maart jongstleden.

Voorwoord van bestuur
Livestream bijeenkomst
 
placeholder_600x120.png
Informatie
Wij staan voor u klaar vanuit Papendal

Het NPO bureau is gevestigd in Papendal. Uiteraard zijn wij u ook vanuit Papendal graag van dienst: 
Lees verder
Bestuur
Meld uw roofvogelaanvallen
Begin 2017 is er gestart met het verzamelen van data met betrekking tot roofvogelaanvallen. Inmiddels horen wij dat er al weer veel liefhebbers slachtoffer zijn geworden van aanvallen.

Belangrijk is om inzichtelijk te krijgen hoe groot dit probleem is. Het is dan ook belangrijk dat u de aanvallen blijft melden, want alleen zo krijgen we zicht op de omvang van het probleem en de schade die de aanvallen veroorzaken. En met deze kennis kunnen we bekijken welke stappen nodig/wenselijk zijn om het probleem aan te pakken.
Meld roofvogelaanvallen
placeholder_600x120.png
Agenda
Activiteiten in de verenigingen
Jubileum 50-jarig bestaan PV De Drie Beerzen
Vrijdag 16 en zaterdag 17 maart 2018

P.V. de Drie Beerzen.    
Hoogdijk 32, 5091 CH Oost-West-Middelbeers

Vrijdagavond 16 maart: Forumavond 16/3 vanaf 19.00 met dierenarts Stijn Rans, Frans Bungeneers, Martin van Zon.
Zateredagmiddag 17 maart: receptie van 14.00 tot 17.00 uur

Jonge duivencompetitie
Vrijdag 16 maart

P.V. De snelvlieger

Vrijdag 16 maart om 20.30 uur start de verkoop voor de Jonge Duivencompetitie voor Kring 3, Afdeling 6 Noord-Holland. Jonge duiven kunnen voorzien van stamkaart en eigendomsbewijs aangeleverd worden tussen 19 uur en 20 uur. Inschrijven/aanmelden kan met maximaal 2 duiven bij Frank Rodenburg via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Duivenverkoop
Zaterdag 17 maart

P.V. Zuid Oost

In verband met het overlijden van Bep Mosterd worden zijn duiven te koop aangeboden. Bezichtigen vanaf  13.00 uur, aanvang verkoop 15.00 uur. Door Beps vele contacten in de nationale duivensport, hij was o.a. een gekend reporter voor het NPO Orgaan. Dankzij zijn grote kennis en kunde had hij een goed hok duiven met fenomenale afstammingen; zoals o.a. Koopman, Veenstra, De Rauw Sablon, Eyerkamp etc.

Jonge duivenverkoop
Zaterdag 17 maart
P.V. De Koerier

Spectaculaire jonge duivenverkoop met schenkingen van de leden uit deze sterke vereniging! Iedereen is van harte welkom bij dit gezellige evenement in het clubgebouw. Er is een aantal mooie prijzen te winnen door de kopers van de jonge duiven! Het clubgebouw is geopend vanaf 16.00 uur. Kijk voor meer info op www.pvdekoerier.webklik.nl

Duivenmarkt Heemskerk

zondag 18 maart 2018    
P.V. Heemskerk
Lijnbaan 93 te Heemskerk

P.V. Heemskerk organiseert zondag 18 maart haar jaarlijkse traditie geworden DUIVENMARKT aan de Lijnbaan 93 te Heemskerk. Door kenners wel de gezelligste markt van het jaar genoemd, met o.a. de heer Sergio Ferreira (informatie over eenhoksvluchten), een jonge duivencompetitie voor eigen leden. 

Duivenavond Valkenswaard
vrijdag 23 maart 2018
Duivenvereniging Valkenswaard    
Contactpersoon/meer informatie via J.M. de Jong, Bakkerstraat 66, 5554EE Valkenswaard

Informatieve duivenavond met Frank Zwiers. Lees er meer over in de bijlage

Verkoop jonge duiven 
vrijdag 23 maart 2018    
P.V. de Griffioen Oosterwolde    

Verkoop jonge duiven P.V. de Griffioen Oosterwolde (Frl.) Verkoop jonge duiven van nationale, provinciale en regionale toppers. Aanvang 19.00 uur, locatie Hornleger 4, 8431 HL Oosterwolde (Friesland).

 
Ga naar de volledige agenda
Ook uw verenigingsactiviteiten op de agenda
Staat er een tentoonstelling, huldiging of een andere activiteiten op de agenda? Wij kunnen uw activiteit in Op (de) Hoogte en op de NPO-website vermelden.

Laat ons weten:
  • wanneer uw activiteit plaatsvindt
  • leg kort uit wat de activiteit inhoudt
  • vertel waar en wanneer de activiteit plaatsvindt
  • stuur een link of bijlage mee voor meer informatie
Stuur uw activiteiten door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
placeholder_600x120.png
Duplicaat aanvragen
Aangevraagde duplicaten tot 16 maart 2018
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Op onze website publiceren we wekelijks een overzicht van de aangevraagde duplicaten.
Klik hier voor het actuele overzicht van de aangevraagde duplicaten.
placeholder_600x120.png
Actuele informatie vogelgriep
Helaas is er vorige week een nieuw geval van vogelgriep geconstateerd. Lees het bericht op onze website en kijk voor actuele informatie op de site van de Rijksoverheid.

Informatie met betrekking tot vogelgriep op NPO-website.
Website met actuele informatie van Rijksoverheid.
placeholder_600x120.png
Informatie
Handig: snel antwoord op veelgestelde vragen
Om te zorgen dat u zo snel mogelijk antwoord heeft op uw vragen, is er een nieuwe pagina op onze website. Een pagina waarin we antwoord geven op veelgestelde vragen.

Wanneer u een vraag heeft, kijk dan eerst even of de pagina 'Meest gestelde vragen'. Zo voorkomt u wachten aan de telefoon én heeft u het antwoord direct. U hoeft niet te wachten tot wij bereikbaar zijn.

Vindt u het antwoord niet op deze pagina? Dan helpen we u uiteraard graag. U kunt bellen of mailen. Wij zorgen dat u snel antwoord van ons krijgt.
Vanuit de leden
Wereldkampioenschap in Mira
Door Jo Vos

Wie heeft er interesse om met Jonge duiven deel te nemen aan het wereldkampioenschap in Mira (Portugal)?

Ook dit jaar worden er weer kampioenschappen in Mira georganiseerd en de mogelijkheid bestaat om 30 jonge duiven aan te leveren (waarvan 5 reserves). Deze moeten medio april al aangeleverd worden bij Fr. de Prins Breedingstation in Belgie. 

Het wordt dus de hoogste tijd een selectieprocedure uit te voeren.Vijftien duiven worden aangewezen vanuit de eenhoksraces goed presterende Nederlandse hokken. Daarnaast worden vijftien duiven toegevoegd via loting onder de ingezonden aanvragen van Nederlandse liefhebbers.

Liefhebbers kunnen hun duiven kosteloos aanvoeren. Wel met eigendomsbewijs, stamkaart en geldige paramixo-enting. Dit kan bij mij gebeuren. Hierna verzorg ik het transport naar Zoersel. 

Geïnteresseerden kunnen contact met mij opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Techniek & automatisering
Goedkeuring Benzing software 4.12 voor M1 met Dockingstation
Woensdag 7 maart jongstleden heeft de commissie ECS met een delegatie van Bestuur NPO de nieuwe software voor de Benzing M1 met dockingstation (4.12) beoordeeld. 


Na een positief advies van deze commissie heeft bestuur NPO de software toegelaten. De M1 zonder Dockingstation kan de software 4.4 blijven gebruiken.
Bestuur
Aanvragen inkorfcentra nationale/sectorale vluchten
Lees verder
placeholder_600x120.png
Vanuit de leden
Update petitie 'bescherm de duivensport'
Door Vincent Hoogerwerf

Een prachtige mijlpaal zijn we online voorbij. Meer dan 5000 handtekeningen voor de Petitie "Red de Postduivensport". Het begint te leven en de tegenberichten komen ook steeds vaker in het nieuws.

Is dat goed? Ja dat is goed! zou Mart Smeets zeggen ;-). Waarom? Omdat er blijkbaar iets te verdedigen is. Als je niets hebt te verliezen hoef je ook nergens voor te strijden en niets te verdedigen.

Wat is de stand van zaken:
  • 5078 handtekeningen online
  • Ongeveer 1000 handtekeningen offline
  • 471 meldingen op de site van de NPO
  • 2047 leden van de groep " Red de Postduivensport"
Door de tomeloze inzet van Miranda Dominique De Hoogh is op de sites van alle werkgroepen, en je kan het niet verzinnen op het gebied van vogels, de petitie geplaatst. Of je het nu hebt over Weidevolgels, Sierduiven, Tilduiven Delft, Pluimvee houders enz. ze zijn op de hoogte. Miranda Dominique De Hoogh hartelijk dank. En ook alle andere die super hun best doen: BEDANKT!

Deze week waren we ook met onze problematiek op de radio. Gert Jan Beute, onze duivenfluisterraar, was bij de Coen en Sander show waar hij het probleem, geheel in de stijl van Gert Jan, in de schijnwerpers heeft gezet. Gert Jan; ook hiervoor super bedankt.

Gelukkig krijg ik nog veel handtekeningen binnen van leden die naar vergaderingen zijn geweest en daar handtekeningen hebben opgehaald bij de mensen die niet digitaal actief zijn. Mensen blijf dit doen!!! Als je naar vergaderingen gaat; print een flyer uit en laat op de achterkant de naam en handtekening zetten. Alleen de naam is helaas niet voldoende.

Ook stond er weer een Update in Op de Hoogte van de NPO. Jammer dat op de ALV het probleem in het voorwoord is behandeld en dat er niet in de rondvraag o.i.d. aandacht is gevraagd voor deze problematiek. Een gemiste kans denk ik. Dit was de kans om te vragen hoe de NPO in deze problematiek staat.

Ook Het Spoor den Gerrit Knol Het Spoor Der Kampioenen heeft aandacht besteed aan ons probleem en de petitie hiervoor. Gelukkig zou ik bijna zeggen dat ook dit blad er aandacht voor is!!
Helaas moet ik constateren dat de manier van discussiëren steeds scherper wordt met mensen die een andere opvatting hebben dan wij. Laten we ons realiseren dat wij een hoop te verliezen hebben namelijk: het voortbestaan van de onze mooie Postduivensport. Discussiëren is uitstekend maar doe dit met respect naar anderen en laat iedereen in zijn waarde. Hiermee zal onze sport gediend zijn. We strijden voor behoud van onze sport en dat moeten we ons realiseren.

TV-programma's zijn nog niet scheutig met uitnodigingen. Ik zou me zo voor kunnen stellen dat ze eerst wat onderzoek moeten doen om te bepalen of het ECHT een probleem is wat wij hebben. Ik verwacht dat dit uiteindelijk wel duidelijk gaat worden.

We blijven doorgaan
Tot zover mijn wekelijkse update. Mensen vergeet niet dat de Petitie nog steeds openstaat en dat er nog veel meer handtekeningen bij kunnen. Pak de handschoen op en probeer hier aan mee te werken.
 
Klik hier om de petitie te tekenen. 
Meld hier aanvallen van roofvogels om inzicht te geven in de aard en omvang van van de problematiek. 

Samen zijn we sterk en worden we STERKER!!
Sponsoren
bonyfarma.png
beyers.png
giantel.png
belgicadeweerd.png
verselelaga.png
bricon.png
teurlings.png
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
vrijdag 16 maart 2018

Beste sportvrienden en sportvriendinnen,

Bent u er ook bij zaterdag 17 maart in Tiel om een jonge duif en dus één van de kanshebbers op een deel van de prijzenpot van de Golden Regio 4 Race te bemachtigen ???  !!!
 
Aanstaande zaterdag is de tweede zaterdag in de rij van 4 waarop de duiven worden aangeboden en verkocht.

Aanleveren duiven  12.00-13.00 uur
Bezichtigen             13.00-14.00 uur
Verkoop begint om            14.00 uur

P.V. De Verwachting in Tiel aan de Meidoornstraat 8 In Tiel. Telefonisch bereikbaar op
06-22454582 Rinus van Dee. 

Van onderstaande liefhebbers zijn jonge duiven zaterdag aanwezig:Bert Klein Haneveld, Borculo
Harold Arisse, Tiel
Stefan Schoots, Tiel
Dick van Oort, Zaltbommel
H. Blom, Culemborg
J. van de Streek, Oldebroek
Jos de Ridder, Asperen
Comb. Nico Blokker & Co, Wijk bij Duurstede
W.D. van Tuil, Tiel
Bas & Belinda Jansen, Zutphen
Benny Schrijver, Zutphen
Thomas den Hartog, Culemborg
H. Wagtelenberg, Wezep
Janus Kanters, Haarsteeg
A. Wagtelenberg, Wezep
J. Wagtelenberg, Wezep


Wij weten natuurlijk niet wie er nog meer met een paar toppertjes zaterdag naar Tiel komt!:  


Sportgroeten en tot een van de zaterdagen in maart.
 
Willem van Maren        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                       06-11737565
Rini van den Bogaard  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.          06-29436917
Peter van Utrecht         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.            06-23115633
Leen van Horsen         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.               0418-581910
Maurice van der Kruk  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                    06-53276934

donderdag 15 maart 2018
IMG 4735 2

Deze vader en zoon en kleinzoon combinatie hebben reeds hun strepen verdiend in de loop der jaren op de provinciale en de nationale vluchten. Zo wisten ze reeds de 1ste nationaal Montauban (2016) op hun palmares te schrijven.

Ook hadden ze reeds een dubbele nationale zege uit Perigueux bij de oude en de 2-jaarse.De basis rassen op het hok Loobuyck bestaan uit de soort afkomstig van Chris Hebberechts-Van Damme-Boddaert-Hendrik Mortier-Marc Segers-De Neve Marnick-Kurt Galle Wijnants. Ook van de reeds overleden Alfons Hoste uit Aalter werd zijn “Narbonne” gekocht die heeft reeds een paar cracks op de wereld gezet. Er werd ook aan samen kweek gedaan met Frederick Leliaert, Rik Bral, Martin D’Hooghe, Pronkaert Gebr en Etienne Meirlaen. Onze excuses mochten we iemand vergeten zijn.

Het hok bestand bestaat voornamelijk uit 20 koppel kwekers waarvan 4 vaste koppels en de rest wordt onderling verwisseld. Ook zitten er een paar probeer kweekkoppels .Dit zijn allemaal kinderen uit de bijzonderste kwekers en duiven die super hebben gevlogen. Uit al deze duiven worden een 150 tal jonge gekweekt bestaande uit 2 ronden. Met de jonge duiven wordt niet echt gespeeld en zijn de uitslagen  van geen belang. Deze toekomstige kampioenen worden allemaal goed geleerd en mogen een 5-tal keer Clermont  vliegen. De jonge duiven worden niet gescheiden alles blijft gewoon samen op de hokken tot op het einde van het seizoen. Dan worden de duivers nog eens gekeurd en geselecteerd en gaan dan naar de hokken voor de oude duiven.

Veder worden er 63 weduwnaars gehuisvest en geen vliegduivinnen. Deze oude duiven worden op de klassieke manier gespeeld. Er wordt geen duivin getoond voor het in manden zodat de duiven rustig en kalm zitten. Met deze duiven worden niet  aan winter kweek gedaan. Ze gaan wel samen met hun partner in februari en mogen een 10 tal dagen broeden. Daarna worden ze gescheiden en komen ze terug  samen bij het opleren van de oude duiven voor de start van het seizoen.

Voor de vluchten in goede banen te leiden wordt het voeder systeem van Dhoca ( Serge D’hondt ) gevolgd. In het begin van de week lichte kost en wordt zo opgebouwd naar de vluchten toe. Ook wordt er snoep-energie en pinda bij gegeven en dagelijks verse grit. Om de duiven gezond te houden wordt veel look-appelazijn-naturaline-elektrolyten gegeven en er wordt ook gebruik gemaakt van de gele druppels.

BE14 4198003
Huidige topper "Rudi" - palmares

Medisch gezien worden de duiven in het begin van het jaar preventief gekuurd tegen eventuele sluimerende  Paratyfus. Dan worden de duiven in maart aangeboden ter controle bij dierenarts Ruben Lanckriet en dan volgen de verplichte vaccinaties tegen paramixo. De jonge worden ook gevaccineerd zoals de oude maar bij de jonge komt daarna nog de enting tegen de pokken. Dit wordt natuurlijk gedaan met het borsteltje.

Het was me een genoegen om deze warme en gezellige familie te mogen leren kennen. Daarbij wens ik ze ook een goeie gezondheid en veel leuke uitslagen met weinig verliezen toe. Want dit jaar sneuvelen ongelooflijk veel jonge duiven door slechtvalken en sperwers nog voor ze het luchtruim kunnen verkennen.

Gery

Bron

donderdag 15 maart 2018

Provinciaal Criterium Narbonne 2017 Sponsor: Hilbra – spuit en stucadoorwerken

                       Provinciaal Criterium Narbonne 2017

De winnaars:
“Bono Harry” is de winstpakker voor Jo en Florian op Narbonne!

De op een na laatste ZLU vlucht van dit jaar is de vlucht uit Narbonne. Een vlucht waar een aparte internationale uitslag voor jaarlingen aan wordt gekoppeld. De laatste jaren een vlucht waar steeds meer liefhebbers hun jaarlingen willen testen op het echte werk.
De weersomstandigheden waren gunstig en reeds om 6.45 uur gingen de duiven op de wieken. Het werd een fraaie vlucht met snelheden van rond de 1250 m/min. voor de snelste duiven. De eerste Limburgse duiven vallen rond 18.30 uur in het Krijtland. ’S morgens rond 6.30 uur is voor Limburgse begrippen het boek gesloten.
In het prachtige Limburgse heuvelland bij Jo en Florian Hendriks werd door diverse letters op de duiven gewacht. Het was Jo zelf die even voor half zeven hun blauwe jaarling uit het zuidwesten zag aanstormen. Zelden een duif zo hard zien aanstormen zegt Jo met een glimlach op zijn gezicht.
In de week van Chateauroux werd door Jo en Florian al beslist dat hun ploeg ook zou deelnemen aan Narbonne. Met name omdat de forme nog aanwezig was en daarnaast, en zeker niet onbelangrijk, Chateauroux niet al te zwaar zou worden. Dit alles bleek naderhand te kloppen daar de duiven de afstand van Chateauroux naar Nijswiller binnen 5 uur hadden afgehaspeld. Op Chateauroux gingen 14 doffers de strijd aan, waarvan er provinciaal 12 hun prijs pakten. De serie is 28-34-37-43-45-65 etc.
In 2009 en 2014 werden de duiven ook na hun laatste dagfondvlucht op Narbonne gespeeld, dit pakte twee keer prima uit.
Nadat de duiven thuis kwamen van Chateauroux kregen ze maar heel even de duivin te zien, dit om de motivatie voor Narbonne op peil te houden. Ze kregen gelijk goed voer en een potje in de bak gevuld met een mengsel van gepelde haver, hennep, pinda’s etc. De tank moet voor een belangrijke opdracht altijd vol zijn vertelt Florian. Op zaterdag en zondag werd er Rotosal, BT Amin en druivensuiker in het drinkwater gedaan. Hier wordt veel waarde gehecht aan de producten van Röhnfried. Rond het middaguur kregen de doffers hun duivin en ze konden ermee stoeien tot het moment van inkorven. 12 doffers werden er ingekorfd , nationaal werd de volgende serie neer geknald: 4-32-34-191-215-238 en 275. Chapeau!!
De eerst aankomende duif is de “Bono Harry”, een middelmatige duif qua grootte met een opvallend zacht verenpak en een attente scherpe blik in de ogen. Zijn stamkaart is bijgevoegd en deze spreekt boekdelen. Een volle broer en de ouders van “Bono Harry” werden verkocht naar China. Florian beaamt dat het kweekhok de belangrijkste pijler is voor het tophok in Nijswiller. Ieder jaar worden er weer absolute toppers naar het kweekhok verplaatst!
We kregen enkele topvliegers en kwekers in de handen en het moet gezegd worden, de kwaliteit druipt er vanaf. Echte krijgers met ogen die door je heen kijken! Zulke duiven begeleid en gemotiveerd door deze liefhebbers, dat wordt nog kwaad kersen eten!
De basisduiven van het hok komen van Gaby Vandenabeele, Hooymans, Koopman en Verkerk. Ook de legendarische “King Kong” van Jean Hornesch speelt een voorname rol. Op de vraag waar hij duiven zou halen als hij helemaal opnieuw zou moeten beginnen antwoordt Florian zonder te twijfelen: weer bij goede dagfondhokken als Gerard Koopman, Hooymans, Verkerk & Vandenabeele.
Voor het seizoen krijgen alle duiven een kuur van 7 dagen tegen trichomoniasis en “schone” koppen. Ook wordt er dan een blokje Koudijs gebruikt om de hokken schoon te krijgen. Dit Koudijs blokje wordt ook nog eens gebruikt halverwege het dagfondseizoen tijdens een rustweekend. Tot 300 kilometer worden er hier geen bijproducten gegeven. Vanaf 300 kilometer worden de Röhnfried producten gehanteerd. Het hok in Nijswiller ligt redelijk dicht achter het woonhuis waardoor de zon dus de forme er niet gelijk in april zijn. Dit hebben we geweten van Narbonne!!
Florian en Jo zien het liefst dat hun duiven uit eigen beweging stevig trainen. Schort er iets aan door bijvoorbeeld drukkend warm weer dan wordt het voer lichter of zwaarder en dit alles op gevoel. De duiven krijgen geregeld gelegenheid om te baden, dit wordt gegeven in het rennetje voor het hok. Ze vertikken het soms om erin te gaan, wordt vervolgens het bad in het hok gezet dan gaan ze er wel in! Wie het weet mag het zeggen!
Florian geeft duidelijk aan dat de duivensport in een revolutie verkeerd. Echte klasbakken in topconditie en goed gemotiveerd zijn tot veel in staat. “Bono Harry” en zijn hokgenoten hebben er op deze Narbonne een demonstratie van gegeven! Tijdens het dagfondseizoen, dat hier in Nijswiller als hoofddoel wordt gezien, worden de duiven tijdens het rustweekend zelf gelapt. Bij thuiskomst zitten er dan slechts enkele duivinnen op het hok. Dit zijn wel de meest paarlustige exemplaren, daar let de baas wel op. Bij het inkorven van een dagfondvlucht krijgen ze allemaal hun eigen duivin. Wanneer het echt warm is krijgen ze hun duivin al in de morgen, in de middag zijn ze dan rustiger en wordt er nog goed gegeten en vooral gedronken. Ze moeten als ze de mand ingaan altijd een beetje voer in de krop hebben aldus Jo. Vaak worden ze ’s morgens gelapt voor de inkorving van een dagfondvlucht, ze vinden dan de duivin. Een uurtje later wordt er dan goed gegeten, ’s avonds inmanden. Volgens Florian is motivatie en variatie in deze van groot belang. Ze moeten gemotiveerd de mand in, dat spreekt voor zich.
Na thuiskomst van een dagfondvlucht vinden de duiven een potje water en een potje voer in hun woonbak, hierin zit sportmengeling, ze kunnen eten zoveel ze willen. De eerste week na een dagfondvlucht wordt er licht gevoerd. Het voer is van Paloma (via Simons). Tijdens deze week ook veel Zoontjes en Schummi Black Relax , dit bevat veel vezels. Op de maandag en de dinsdagmorgen van de inkorfweek bestaat het menu uit half licht voer en half sportmengeling. Dinsdagavond tot en met donderdag krijgen ze dan sportmengeling Schummi Black Power van Paloma. Verder gepelde haver, hennep, zonnepitten en pinda’s, dit echter pas na de sportmengeling anders snoepen ze te veel. De duiven moeten duidelijk reageren op het opvoeren aldus Florian, als ze op donderdag de mand ingaan heeft hij het liefst dat ze een beetje voer in de krop hebben. Wel geeft men aan dat wanneer het erg warm weer is het voer licht gehouden wordt. Er wordt altijd zoveel gevoerd dat er altijd wel iets blijft liggen.
We waren op bezoek bij een absoluut tophok. Niets wordt hier aan het toeval over gelaten en alles wordt ervoor gedaan om hun atleten te laten pieken, het liefst op de geliefde dagfondvluchten. Indien deze duiven door topliefhebbers ingemand worden in topconditie en super gemotiveerd, zijn ze tot héél véél in staat, zelfs om een prachtige Narbonne op hun naam te schrijven.
Goed gedaan mannen, petje af!!!

Lei Martens

woensdag 14 maart 2018

Provinciaal Criterium St. Vincent 2017 Sponsor: Café De Weegbrug Echt

    Gebr. van de Weerdt winnaars Provinciaal Criterium St. Vincent 2017

De winnaars:
Gebr. Van de Weerdt winnen St. Vincent 2017!

Vanwege de nationale feestdag “Quatorze Juillet” werden de duiven vanuit het westelijk gelegen St. Vincent op zaterdag 15 juli gelost en kon hun thuisreis richting het “bronsgroen eikenhout” beginnen. 343 duiven verdedigden de Limburgse eer.
Naarmate de duiven meer richting het noorden vlogen werd de wind west-noordwest. Ze werden echter gelost met een noordoosten wind en gezien de westelijke ligging en de “massa”, uitgaande van Bretagne tot en met Noord Holland en alles wat hier tussen zit, duiven aan de westkant werd het voor onze gevleugelde vrienden een zware dobber om nationaal voor de hoogste eer mee te doen.
De eerste duiven vielen dan ook in het Zeeuwse land, en wel in Aardenburg bij de sympathieke Zeeuw Frederik Leliaert, hij klokte om 21.00 uur. In Limburg moesten we bijna nog een uur wachten alvorens de eerste St. Vincent-vlieger zich meldde, dit was dit keer het geval in Meerssen. Bij de beroemde Gebr. Van de Weerdt kwam door de motregen om 21.51 uur hun 2 jarige weduwnaar aan geknald. Deze duif speelde het hiermee klaar om als enige (!) Limburgse duif op de dag van lossing de thuishaven te bereiken. Dit is natuurlijk een prestatie van formaat. Nationaal goed voor plek 5. Van de 7 duiven die Hay en Thei hadden ingekorfd vliegen er 5 in de prijzen en dan is het feest natuurlijk compleet daar aan de basiliek in Meerssen. Frappant detail is dat Hay en Thei in 2016 ook al provinciaal de zegepalm grepen op St. Vincent, toen met een volle broer van de huidige winnaar.
Als ik met Thei en Hay bezoek, samen met mijn kompaan Thei Daalmans, besef je dat je met een paar aparte gasten aan tafel zit. Dit zijn niet de eerste de beste. Hier zitten we tegenover een paar broers die duivengeschiedenis hebben geschreven. Thei en ikzelf hebben al aardig gepresteerd de laatste jaren maar als het plakboek en resultaten van de Gebr. Van de Weerdt op tafel komen voelen we ons plotseling heel klein en is vooral respect op zijn plaats! Voor mensen die al zo sterk gepresteerd hebben in het verleden en zo nuchter en eenvoudig zijn gebleven doen we de hoed diep af!!
Hun oude basis ligt in het legendarische Belgische Moere, met name Oscar de Vriendt. Van hier komt een stamduif uit de formidabele “Zwarte”. Verder zien we de namen Tossens en Debou veel vermeld staan in de oude basisduiven. Via John Steijns uit Doenrade kwamen de Cor de Heide duiven de gelederen versterken en dit was een schot in de roos. Dit zagen we ook al bij Sandra en Toon Deckers in Meers!
Als je nu verwacht dat beide broers het steeds met elkaar eens zijn wat betreft het houden van duiven dan heeft men het mis. Vaak geeft dit reden tot meningsverschillen op een positieve manier. Ze houden er allebei hun eigen mening en principes op na en houden elkaar hierdoor “scherp” met de laatste jaren weer veel beter prestaties op beide hokken!
We focussen ons op de manier hoe de duiven bij Hay gespeeld worden daar de weduwnaar aan de Kerkstraat bij Hay op de klep viel. Het favoriete spel is met de weduwnaars, hiervoor staan een 80-tal woonbakken klaar. Maar voordat het fondseizoen begint zijn deze niet meer allemaal bezet. Ook de roofvogel draagt hieraan bij.
Beide broers zitten zoals velen van ons al weten in de bakkerswereld en dan is het ’s morgensvroeg dag, dus weinig tijd voor de duiven. Ze trainen dus alleen in de avonduren. Als jonge duif worden ze zo goed mogelijk opgeleerd, als jaarling doen ze dan het drieluik (Limoges-Bergerac-Cahors) van de afdeling. Van deze jaarlingen worden wel eens duiven verwijderd die prijzen vliegen maar moe thuiskomen. Daarentegen mogen jaarlingen die 3 keer missen blijven zitten als ze topfit thuiskomen.
Tot op heden deden de jaarlingen geen ZLU-vluchten maar vanaf 2018 willen ze een ploeg(je) klaarstomen voor Narbonne ZLU. Met name Hay maakt er een sport van om weduwnaars op te jagen, zodat ze sterk gemotiveerd de mand ingaan.
Terwijl Thei vrijwel niets doet tegen het geel (etc) doet Hay dit sporadisch. Wel geeft hij voldoende Belgasol en honing. Bij thuiskomst krijgen alle vliegers een oog- en neusdruppel toegediend, dit om de luchtwegen optimaal schoon te houden. Knoflook staat bij beide broers hoog aangeschreven.
Hay vertelt ons dat vanaf Limoges elke weduwnaar een afzonderlijk drinkpotje in zijn woonbaak krijgt, dit om besmetting met trichomonas te minimaliseren. Wat voer betreft niet veel bijzonders, enkele mengelingen worden gemengd. Naar de vluchten toe wordt het voer wat zwaarder, hierbij krijgen ze ook nog pinda’s en snoepzaad.
Hay heeft een eigen microscoop, deze wordt geregeld gebruikt ter controle van de gezondheid.
Beide broers geven duidelijk aan dat ze het belangrijk vinden dat de duiven een natuurlijke weerstand dienen op te bouwen. Verder wordt er geregeld ingeteeld om de sterkste bloedlijnen vast te leggen. Deze ingeteelde duiven worden dan wel een paar keer opgelaten zodat ze weten of ze wel de weg naar Meerssen terug vinden!
Deze mannen hebben op de zware fond zowat alles gewonnen wat er te winnen valt. En hierbij hebben ze ook andere liefhebbers met hun duiven op het goede paarde geholpen, dit mogen we zeker niet vergeten.
Als we op het einde van de avond dan nog vragen wat ze nog willen winnen zeggen ze bijna tegelijkertijd; “het winnen van de Cup van Vlaanderen”. Hier zijn ze het duidelijk wel over eens!
Mannen ik hoop dat het jullie nog gaat lukken, het is jullie van harte gegund!!

Nieuwsbrief Peter Boskamp

16 oktober 17
  Nieuwsbrief duiven - Oktober 2017 Antibiotica-Probiotica-Paratyfus   Regelgeving In een tijd waarin steeds duidelijker wordt dat het ongebreidelde gebruik van antibiotica tot ongewenste nevenwerkingen...

Columnist in Spotlight

14 maart 18
  "Je moet zelf je stinkende best doen, een ander...
07 maart 18
Het was koud inderdaad, winter zoals winter...
21 februari 18
Afgelopen donderdag ook naar de Olympsche 10...
15 februari 18
Zoals U op de foto kunt zien zijn de...
31 januari 18
Ik begin met het schrijven van dit blog op het...
15 januari 18
Ik werd er gisteren fijntjes aan herinnerd....
28 december 17
  Het is er weer de tijd voor. Iedereen wenst...
19 december 17
Mooie middag gehad met de overnachters uit de...
07 december 17
Wordt aan gewerkt              Project late jongen dan toch maar...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

10 maart 18
Gouden NPO-speld voor Aaldert van Amerongen Vrijdag 2 maart heeft Aaldert van Amerongen...
Golden Regio 4
09 maart 18
Nieuwsflits -3- GR4R 2018. 10 maart verkoop in Tiel Beste sportvrienden en...
07 maart 18
Beste sportvrienden en sportvriendinnen,De verkoop en spelvoorwaarden voor de Golden...
28 februari 18
    Aan : Bestuurders Noordelijke fondclubs en kiesmannen afdelingen 5-11 CC : NPO-NT...
28 februari 18
Ook in 2018 organiseren wij weer onze jaarlijkse duivenmarkt bij het clublokaal. De...
24 februari 18
De postduivensport loopt groot gevaar door de almaar groter wordende populatie van...
22 februari 18
Vrijdag 23 Maart 2018 Aanvang 19.45 uur, zaal open 19.30 uur    
20 februari 18
"Het" Topforum van de internationale duivensport wegens het 50 jarig jubileum van PV de...
18 februari 18
Op 17 maart organiseren zij een ouderwetse jonge duivenverkoop aan de leidijk 16b in...
IMG 6668
17 februari 18
De 14 jarige wint in de jeugdcategorie de bronzen plak nationaal bij de jeugd van de...
12 februari 18
Op de foto van links naar rechts Marco Houtekamer (voorzitter), Comb. Krijger & Zoon...
31 januari 18
28 januari 2018 Afdeling 7 Midden Nederland ~ 20171e Plaats Verenigings kampioen P.V. de...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40