Ongetwijfeld,beschouwd men het niet als ongewoon, het is eigenlijk helemaal niets bijzonders. Dat bij het koppelen van 10 koppels deze binnen no time zijn aangelopen, binnen de 10 dagen alles op de eieren. En ook heel gewoontjes uiteraard zijn alle eieren bezet, want het is heel gebruikelijk dat er na de broedtijd 20 gezonde jongen in de pan liggen. Groeien op als  kool, geen enkele  achterblijver. Tenminste als ik de meeste berichten moet geloven die er op de bekende  sociale media wordt geschreven. Welnu ik bedenk ik ineens het kan  wel "fake news"zijn.

Wat geen"fake news" is het voorstel van het afdeling bestuur in weerspraak met het door de NPO aangenomen besluit - invliegduiven zijn niet toegestaan-  weliswaar onder een andere noemer n.l. trainingsduiven de invliegduiven te blijven handhaven. Men heeft een heel protocol bedacht om onder het verbod uit te komen.

Al lezende bedenk ik mij, wat een kneuterwerk wordt hier geleverd. Het is heel simpel op te lossen als afdelingsbestuur. Men respecteert het besluit van de NPO. En laat de verenigingen zelf zo creatief zijn om met de eventuele te verwachtte groter aantal concoursduiven het concours te verkleinen, bijvoorbeeld een uitslag van 1:5  of 1:6 maken, lijkt mijn niet al te moeilijk. Wil je niet klokken,oké dan laat  je de module in de vereniging, iedereen tevreden. 

Het fijne van dit alles is dat je afdeling laat zien de NPO als organisatie serieus te nemen.

Gaan ze al concoursen?

De koppeling van de duiven is prima gegaan. In het vlieghok - vrije koppeling- moeten er aan enkele duiven de nodige aandacht worden geschonken. Ik bedacht, nou ja de vrije koppeling zal  geen grote moeilijkheden gaan opleveren. Toch wel, na twee dagen zitten er nog zes zonder partner. Dit sextet maar een dag  met broedschotels in het duivinnenverblijf met de spoetnik open gezet. Ja hoor  meteen begonnen er een paar naar elkaar te knikken en te roepen. Het resultaat is, na 5 dagen zijn  ze allemaal voorzien van een partner en het jagen gaat weer beginnen.

Tot de volgende blog.