Optimisme maakt een onmisbaar onderdeel uit van onze hobby, het is eigenlijk een groot goed. Toch bemerk ik dat dit optimisme behoorlijk taande is. Het begint al tijdens de dag van inkorving . De meest sombere weersvoorspelling worden door de zwaarmoedige(n) met grote stelligheid geëtaleerd. Het negatieve krijgt nog een extra boost als er bij lossing  sprake is van een slecht vertrek. Binnen no time, staat de meest sombere verwachtte aankomsttijden en hoeveel er wel niet achter kunnen blijven op de sociale media.

Ik zou willen pleiten, laten we met een optimistisch gevoel onze  gevleugelde vrienden verzorgen en genieten van mooie aankomsten en respect hebben en vooral tonen voor de duiven die onder mindere (zwaardere) weersomstandigheden dan gewend op de korte vluchten zich tot het uiterste inspannen om hun hok te bereiken. Bij een zware fondvlucht steekt immers men de loftrompet  op over de aankomsten  van de duiven bij de genoemde omstandigheden, superlatieven schieten dan  tekort, Ik bedoel maar!

Het is nu eenmaal zo, na de inkorving draag je de duiven over aan de verantwoordelijke, die er alles ,wat in hun mogelijkheden liggen, aan zullen doen om de vlucht tot een goed einde te brengen. 

De duiven:  De jeugd maakt het goed, beginnen voorzichtig hun rondjes te draaien, af en toe ontbreekt  bij het afsluiten van de hokken er een op  appel , maar zit  de volgende morgen weer op  de spoetnik.

Onraad in  de lucht

Voor Oudenaarde 247 km met mijn gebruikelijke optimisme 15 duiven ter inkorving aangeboden, t.w. 12 dames en  3 mannen. Zaterdag staat er behoorlijke koude bries uit het Wnw. hoek. Voor de aankomst de verwarmingsplaat aangezet, de ontvangst moet super zijn. Het resultaat is prima 7 / 15 in de prijzen begin met een 10e, 20e enz ( 6 bij de eerste 100 in de ver 586 d). 

Even was ik bevreesd om een vaste stek te verkrijgen op het tweede blad van de uitslag.  Ondanks een mooie serie vanuit Duffel  10 v/d 15 prijs, maar net even te laat, bleef er wat aan mijn knagen, van dit moet beter.

Daarom het voerschema wat aangepast en ja hoor het was meteen raak op de training, vooral op  de woensdagavond, was het bijzonder wat de dames lieten zien n.l. als stippen schoten ze door het luchtruim. Donderdagavond wegens verplichting op  de tuin geen  training. Gezien het resultaat kan dat dus ook .

Tot de volgende  blog!