Na vorige week de complimenten te hebben gegeven aan het bestuur van de afdeling 6.  Deze week hulde voor hun inspanningen om i.p.v Menen voor de losplaats Chimay te kiezen. Het gelijk van deze beslissing doet zich al gelden ruim voor de aankomsten van onze duiven. Regelmatig komen er koppels duiven over van de oostelijke afdelingen welke de duiven op een westelijk gelegen losplaats lossen.

Vanwege de verplaatsing mogen de duiven op de vleugels als de "vlieglijn" is vrijgegeven.Om 10.10 gaan ze los bij Noordoosten wind later ruimend naar de Oostnoordoost hoek. Vanwege de openbrekende bewolking wordt het opwachten een aangename bezigheid ,een heerlijk zonnetje en in luwte de duiven opwachten, wat wil je nog meer. ( biertje en een visje bij de hand).

Op verwachtte aankomsttijd we dachten tussen 14.15 en 14.30 uur rekken we de nekken. Potverdorie daar komt een blauwe aan met , wat later blijkt, een achtervolger.. Door deze achtervolging twijfelt de "719" zuster van de "720" en valt op het tussenhok. Aai  dat kost een topnotering, schiet het door onze hoofden, ondanks het rustig te blijven kost het  toch ruim 30 seconden om haar over de antenne te laten lopen.

Niet geheel gerust op een topnotering is het wachten op de  uitslag toch wel behoorlijk spannend. Bom, wat een uitslag, van blijdschap steek ik, net als onze overleden vriend Pieter de beide handen, onderwijl roffelende de mannen op tafel, in  de lucht. Ja hoor de eerste prijs is binnen.  Wauw, wat een overwinning en  dan te bedenken, dat ik verleden jaar om deze tijd het stoppen met de duiven serieus aan het  overwegen was,  enfin het kan verkeren.

De tweede duif op de uitslag, komt volgens de eigenaar Joop Striet uit de richting van de tuinen. Aai dat was dus de  bewuste achtervolger, wel een goede tactiek overigens je concurrent zo aan het twijfelen te brengen.

Het resultaat: ver  1, 20, 47, 5/12 432d .  cc 2,26,74, 9/12 1389d.

De duiven: de eerste ronde donderdag een poken enting gegeven. Wel even een terugslag op de vrijdag enkele niet willen luisteren en  de overige niet veel trek.. Meteen FC mix van Nanne in het water, slaat meteen aan.
De tweede ronde staat op het afspenen. De beoogde versterking in de vorm van duiven van Wim Ruiten zitten reeds is de afdeling voor deze ronde. 

Nog een week  te gaan met de oude en dan zit het seizoen ervoor de dames en heren.
Een rondje langs diverse leden blijkt,dat de animo voor de aankomende midfondvluchten  niet bijster groot is. Als voornaamste oorzaak  wordt genoemd om af te zien van deelname is de gemiddelde afstand van 400 km.

Tot de volgende blog.