Met het vervliegen,verleden week, van de laatste vitessevlucht is dit onderdeel van de sport afgedaan. Jammer ik had  graag nog een paar vluchten gespeeld, maar ja zes vluchten zal wel het hoogst haalbare zijn in de toekomst. En omdat hier geen deelname is op de donderdag-inkorvingen, zit het oudeduiven seizoen erop.

De lostijd was mooi op tijd n.l. 08.15 uur vanuit Quievrain, een snelle blik op  de buienradar leerde mijn, ze houden het niet droog en  dat worden mogelijk gespreide aankomsten.

Inderdaad dit voorgevoel blijkt te kloppen. Een concoursduur van 18 minuten bij Zuidwestenwind zegt genoeg,dat de duiven de nodige buien zijn tegengekomen of hebben ontweken.

Na het behalen van de eerste prijs, heb ik toch de nodige moeite om  de dan aankomende week scherp te blijven. Het resultaat was daar ook naar, eerste duif  op de 27e plaats vereniging 3  v/d/ 12 prijs   Na het slechte jaar 2016 v.w.b. de oude, heb ik mij voorgenomen om anders met de gevleugelde vrienden om te gaan.  Vooral geen gestress  is het devies. We gaan voor een mooie uitslag. En warempel, het lijkt nog te lukken ook. Slechts op een vlucht niet op het eerste blad van de uitslag, op drie vluchten klasseringen in de top 10 vereniging , kijk ik  met een tevreden gevoel op de nieuw ingeslagen koers terug.

De duiven; bij de vliegers de eerste selectie uitgevoerd, het prijspercentage viel wat tegen, dat moet hoger. De kweekduiven, daar liggen de laatste drie jongen.

Gezond


De jeugd, de eerste ronde heeft alle entingen ondergaan. Met slechts een kleine terugval na de pokkenenting, maakt deze ronde een gezonde en kwieke indruk. Deze week zijn ze voor het eerst een geruime tijd uit het oog verdwenen. Vanaf komende week is het vliegen en daarna  rap naar binnen.
De tweede ronde, bestemd voor deelname aan navlucht, daar zijn de laatste jongen bijgezet.  De oudste van deze ronde  rommelen wat op en rond het hok.

2e ronde



Tot de volgende blog.



--