In de steek gelaten, ja zo voelde ik mij tijdens de aankomsten van de duiven. Overtrekkende en bij de nabij gelegen collega's vallende duiven vanuit Quievrain. Hier lange tijd niet,verhip ja hoor daar komt er een, het resultaat is slechts een schamel staartprijsje.

Ik vermoed,dat de duiven zich ook in de steek gelaten moeten hebben gevoeld. Toch een fout gemaakt met afgelopen woensdagmorgen even de dames lappen gelijk met de tweede ronde en bij thuiskomst even bij de mannen. Donderdagmorgen was de training eigenlijk niet wat had moeten zijn. Tevens komt  duidelijk aan het licht, wat ik eigenlijk al vermoede, dat bij het kweekhok een drastische verjonging  en grote inkrimping moet plaatsvinden. Immers er wordt dit jaar met uitsluitend jonge uit de kweekduiven aan de jonge duiven vluchten deelgenomen. Niet makkelijk deze verjonging , ik  hecht namelijk nogal aan de duiven. Maar prijsvliegen is toch wel het minste met  af en toe een spetterende uitslag wat je mag verwachten, het geeft immers glans aan je inspanningen op de vogels te verzorgen.

Jammer genoeg ontdekte ik donderdagmorgen bij twee jonge doffers het onderhand befaamde "one cold eye". Meteen de spoetnik wat  donkerder gemaakt en de in de avond de schuiven bijna gesloten. Over de oorzaak van dit virus zijn de meningen verdeeld, ik geloof meer in de stelling dat het komt door de aanwezigheid van muggen in het hok  dit in combinatie met een koude luchtstroom in het hok.
Overdag staat hier de klep open, schuiven in het plafond dicht, de duiven mogen vrij in de spoetnik bewegen, deze is alleen aan de frontzijde open. In de avond en nacht  de schuiven vanaf donderdag op een smal kiertje open. Tevens hangt er in iedere afdeling een takje rozemarijn. Het lijkt te werken deze aanpak ,zaterdagmorgen zijn de bij de twee thuisblijvers de  symptomen bijna verdwenen.

Sla, andijvie, boerenkool ze zijn er dol op



De tweede ronde heeft dinsdag de pokkenenting ondergaan, woensdag  op ca25 km gelost. Het is al bijna gewoon, bij terugkomst op de tuin, zit de meute in het hok. qua gezondheid en trainen lijkt het de goede kant op te gaan,afwachten maar.




--
Geplaatst door Blogger op Postduiven op de volkstuin op 7/31/2017 09:57:00 p.m.