Even snel op YouTube de alv van de NPO doorgelopen, was nieuwsgierig of het voorgestelde vliegprogramma 2018 zonder kleerscheuren door de vergadering zou zijn gekomen.  Zo dat was wel een meevaller de afdelingen konden zich in ruime meerderheid  met hier en daar een wijziging, in het  voorgestelde concept  vinden. Een mooie stap richting  van een"uniforme" toekomst.

Hopelijk een richting die zonder kleerscheuren aan bestuurderszijde gaat verlopen. Ik bemerkte een passage in het verslag,  omtrent een briefwisseling tussen enkele afdelingen en het NPO bestuur,  dat deze briefwisseling loopt via de advocaten , dit in het kader van actie en reactie. Zonder meer zonde van  de kosten die dergelijke actie mee zich mee brengt. Zeker gezien de reactie van de voorzitter, je kan ook  even met elkaar bellen.

Blauwe Jo

Op de alv van de club woensdagavond ook het concept vliegprogramma van onze afdeling, geënt op het NPO voorstel, besproken. De aanwezigen wilde graag een vitesse vlucht naast de eerste dagfond vlucht. Tevens werd duidelijk, de eerste jongeduiven vlucht vanaf Minderhout wordt gespeeld. Voor het overige omarmde de vergadering het concept met de opdracht aan onze afgevaardigden om voor het vliegprogramma te stemmen ( uiteraard met het behandelde voorstel t.b.v extra vitessevlucht).

Deze week de jonge doffers op het vlieghok geplaatst, de oude doffers worden telkens met tussenpozen van enkele dagen een voor een terug op hun hok gezet. Dit geeft de jonge doffers een kans, om  zonder het macho gedrag van de oudere mannen, een broedhok uit te zoeken. Hoewel eerst nog wat onwennig vinden de slimste al snel hun favoriete plek.  Komende week gaan ze maar weer eens op de vleugels.

Nu een broedhok uitzoeken.

Tot de volgende blog