Na een  zeer drukke periode, zoals het een echte pensionado betaamd nergens geen tijd voor, in hemelsnaam hoe deed ik het allemaal tijdens mijn werkzame leven.  Dus  nu maar even tijd vrij gemaakt  om de blog weer up to date te brengen.

Verleden week zaterdag zijn we, Peter, Cees en ondergetekende naar de nationale manifestatie in Rosmalen geweest. Bijzonder om terug te keren naar deze locatie, met onderweg de gebruikelijke tussenstop in de De Lucht. Onderweg naar deze tussenstop, waren we ons bewust van het feit, dat het zonder onze vriend Pieter was. Maar de mooie herinneringen aan onze uitstapjes verzachten het gemis.

Afgelopen vrijdagavond was de  bijeenkomst van onze cc. De commissie had als laatste activiteit  georganiseerd, de cc houdt  op  te bestaan, een tafelkeuring van Gert jan Beute georganiseerd.

Ik kan altijd wel genieten van deze keuring, de beoordelingen liepen van maar liefst 8.5 naar een mager zesje. De eigenaar van de 8.5 duif , volgens GJ een van de beste 5 die hij dit jaar heeft mogen keuren, dekte zich razendsnel in, met de opmerking ja maar ik heb net een camper gekocht, m.a.w. verwacht van mijn geen wonderen.

Vanmorgen is via de mail het definitieve voorstel vliegprogramma 2018 binnengekomen.

Dit n.a.v. het door de alv afgewezen concept van het bestuur. Deze vergadering had naar verluidt een tenenkrommend verloop. De tegenstanders sloegen hard op trom. Eigenlijk moet het zo zijn dat ook de voorstanders  eens flink op trom gaan slaan. Ook die menig mag worden gehoord.

De mail bevatte  twee voorstellen waaruit een keuze kan worden gemaakt..Eigenlijk vraag ik mij al geruime tijd af; waar komt toch die aanname vandaan van 1 vlucht per weekend?  Je bepaald toch  zelf welke speltype je voorkeur geniet. Als liefhebber van het korte werk speel ik als een dagfondvlucht staat geprogrammeerd een Vitesse en later in het seizoen een jongeduif vlucht. Gelukkig wordt deze wens,mijn inziens van vele, in een van de voorstellen gehonoreerd. Een prima voorstel. Dus voorstanders hiervan  roer je.

De verandering in de ventilatie in de hokken is een verbetering. Het is een genot  dagelijks de hokken te betreden. Bij mindere weersomstandigheden,regen druilerig, mist , het hok is werkelijk kurkdroog. prachtige mest met nodige dons in het hok.

Mede door deze verbetering duiven verkeren in zeer goede doen. De  noodzakelijke entingen zijn in november verricht, vandaag is de laatste dag van de parakuur. De koppeldatum is 4 januari, volle maan. Komende week gaan we starten met het bijlichten.

Bijschrift toevoegen

Tot de volgende blog