Zaterdagmorgen 31 maart hebben we André van de Wal de laatste eer bewezen.

André was een graag gezien persoon in de Helderse duivensport. Als toenmalig voorzitter van de Postduivenvereniging Victoria ontpopte hij zich als een groot promotor van het elektronisch  constateren en verdiepte zich met veel inzit in deze wijze van constateren.

In de jaren negentig wordt Victoria opgeheven ,André komt met de overige leden over naar onze vereniging. Zijn tot onderhand verworven deskundigheid op het gebied van het  elektronisch constateren komt  goed van pas. In onze vereniging wordt met twee systemen geconstateerd, hetgeen zeker in de begin  tot grote problemen leidde  om te komen tot kloppende uitslag. Vele uren brengen de  leden van de rekencommissie onder leiding van André door in het lokaal

Daarnaast was hij de grote inspirator in het bedenken van allerlei vormen van attracties voor de leden. Legendarisch waren de  clubavonden op de vrijdagavond in het stille seizoen, we lapte als deelnemers aan de door hem verzonnen spellen op het biljart een piek/euro.

André schroomde er niet voor om tijdens het spel de regels te veranderen om de gezelligheid te verlengen, we accepteerde dit met een lach. Hoogtepunt was ongetwijfeld de al weken van tevoren aangekondigde slakkenrace. Een heuse racebaan was gemaakt en de gevangen slakken,allen voorzien van een rugnummer, gingen op het startsein van start. Eigenlijk weet ik nog steeds niet of we de finish van deze race hebben meegemaakt.

Naast deze inzet was hij op de Vitesse en Midfondvluchten de te kloppen man. Helaas noopte, tot voor enkele jaren terug, zijn afnemende gezond tot het besluit om de stoppen met de actieve duivensport. Desondanks bleef hij  belangstellend lid van onze vereniging. Zolang zijn gesteldheid het toestond op de vrijdag na het inkorven en zaterdag bij het uitslaan was hij aanwezig. Onverhoopt niet aanwezig, een 1e prijs op een vlucht, via een berichtje liet hij van zich horen.

Na  het overlijden van zijn grote liefde Hanna, liet hij in onze gesprekken blijken, altijd gepaard met een ferme en warme handdruk, dat de sjeu  van het leven er wel van af was.

André bedankt voor je grote inspanningen, rust zacht.



--
Gepost door Blogger op Postduiven op de volkstuin