Zaterdag 31 maart de eerste en tevens de laatste trainingsvlucht voor de start van het seizoen. Door van ongeduld popelende liefhebbers (18) worden er 408 duiven aangeboden  voor de traditionele Paas c.q. testvlucht en uiteraard ingekorfd. Vijf van onze leden besloten om hun moverende redenen niet aan deze vlucht deel te nemen. Alhoewel onze secretaris wel een heel goed excuus aanvoerde, deze man liet voor het inkorven via de vereniging WhatsApp een foto toekomen genietend aan het warme Spaanse strand.

Het duurde wel even voordat de kringen 1 & 2 vanuit Zevenhuizen ca 107 km de duiven de vrijheid gaven. Onze convoyeurs , heel collegiaal trouwens, wachtte tot de duiven van de Afdeling 5 op hun hok waren gearriveerd. De lostijd van 12.15 uur was overigens niet verkeerd, de kou en de nevel was verdwenen.

Om 13.23.50 uur viel de eerst duif van het concours bij Piet de Boer, deze pikeur met een klein aantal duiven flikt het toch maar weer. Goed voor Piet, wederom een duif uit zijn topkoppel.

Rens v/d Zijde maakte het wel heel bont door 2 t/m 9 te klokken, voorwaar een prachtige serie. 

De top 10 wordt compleet gemaakt door Joop Striet.

Het concours sluit om 13.27.01. uur ( 1:4). 13.28.11 uur (1:3)

Op het hok.

De duiven afgelopen week twee maal gelapt op ca 18 km, de tweede keer op  de donderdag wel wat nevelig maar vanuit de kustlijn klaarde het rap op. Bij thuiskomst allen in het hok

Voor het inkorven wordt er niet meer getoond. Mooi om te zien als ik het hok licht verduisterd om de duiven te pakken, de doffers meteen beginnen te koeren en te roepen.

Hier wel een behoorlijk aantal duiven in concours ,althans voor mijn doen, namelijk 23. De inkorvers van dienst Bart en Cees, mopperde er wel over, jij bent toch de man van de kleine korf! Heeft het thuisfront hier wel weet van. Ik bedacht allerlei uitvluchten, maar een goed excuus kon ik in de ogen van heren niet vinden.

Resultaat: Eigenlijk de duiven op dit tijdstip  niet verwacht, dacht even na 13.30 uur,  na het plaatsen van een losse duivin in een broedhok, schrikken bij het naar buiten gaan twee dames die net op de klep wilde vallen, aai van schrik nog even een toertje rond het hok maakte. De constateertijd niet verkeerd 13.24.53 en 13. 24.54 uur, goed voor een 13e en 16e plek op de uitslag.

Bij 1:4 6 v/d 23 prijsvliegend. Bij 1:3  15 v/d 23. Hierbij valt op 8 v/d 11 dames in de prijzen.

Tot de volgende blog.