Alvorens ik mijn column begin is het een goede gewoonte het bovenstaande woord wat uitleg te geven. Naar aanleiding hiervan schrijf ik vaak mijn column. Verder is het leuk van diverse invalshoeken te horen of reacties te lezen. Ook zijn er, die het niet waarderen dat ik wekelijks iets schrijven. Mijn schrijven is vaak gebaseerd op gebeurtenissen, die ik vanuit mijn input verwerk in de column. Het niet met elkaar eens zijn wil niet zeggen dat de één of de ander de waarheid niet spreekt. Het is vaak waar krijg je de informatie vandaan. Ik merk de laatste tijd gezien de belangen die in de duivensport spelen, deze van zeer wisselende strekking kunnen zijn. Daar zit het verschil...
Gezien de nieuwe opzet van het NPO bestuur is de reuring erg groot in Nederland, maar dat kunnen we al weken volgen. Sommige afdelingen gaan zelfs zover, dat ze afspraken die aangegaan zijn genegeerd worden en op eigen wijze weer ingevuld worden. Men vergeet Big Brother is watching you. Als je nu afgelopen week kijkt, dat Mr. Laban en consorten een concept oefen vluchten gemaakt. Hieronder de uitleg:
Zoals inmiddels wel bekend is op de NPO-Ledenraad van 12 december besloten om niet langer invliegduiven toe te staan op de wedvluchten. Onze kiesman heeft hiertegen bezwaar gemaakt op de vergadering en het standpunt van de meeste Zeeuwse liefhebbers uitgelegd over dit onderwerp. Enkele weken na dit besluit is er een schrijven uitgegaan naar het NPO bestuur waarop tot de dag van vandaag nog steeds geen reactie is binnengekomen. We hebben daarom bovenstaand schema opgesteld om toch tegemoet te komen aan de wensen van de meerderheid van de Zeeuwse liefhebbers om toch een mogelijkheid te hebben om de duiven mee te kunnen geven als training.
We beseffen dat we met deze handelswijze mogelijk een scheef gezicht krijgen van het NPO en enkele zusterafdelingen, maar we zijn aangesteld om de belangen van de Zeeuwse liefhebbers te behartigen en zolang de afdeling een autonome organisatie is, zullen we dit ook blijven doen. Probeer fouten te voorkomen, ook al wordt het bij het inkorven wat ingewikkelder. Voor vragen kunt U altijd bellen of mailen met de secretaris.
Dit gaat natuurlijk gevolgen geven, maar zoals ik kijk zal dit kindje een kort leven beschoren zijn. In de bestuursvergadering met het nieuwe NPO besturen is aangenomen dat dit niet meer gaat gebeuren. Twee zaken zijn daar voor nodig. Ten eerste een geldige lossingsvergunning en daarbij toestemming van de Belgische autoriteiten.
Nogmaals het Brabant 2000 van de edelgestelde afdelingsvoorzitter Wim Jong. Deze zaait zeer ruim door wat hij denkt klaarblijkelijk flink te oogsten. LANDELIJK ZIJN ER GROTE COMPLIMENTEN over het vliegprogram 2017. Hierbij wil hij alles uit de kast halen om zijn macht te profileren. Het rampzalig gepresenteerde vliegprogram omturnen naar een school voorbeeld voor de rest van Nederland. Daarbij geeft hij vele NOC weer ruimte om er in te korven en gezien de uitleg volgend jaar weer aan kan passen. Het meest storende is dat hij bij punt 7 NPO Organisatie structuur omschrijft van naar hun mening. Dit geeft aan het wantrouwen aan het nieuwe NPO bestuur zeker niet kunnen waarderen en vervolgens zijn vergadering met valse informatie van dienst te zijn. De 1547 leden krijgen geen goed beeld en door één persoon wordt het vertrouwen van de complete afdeling te niet gedaan.
Afdeling 3 is het opvallend rustig na de ALV vergadering van jongsleden. Vele vragen omtrent mij of ik een andere vergadering gevold hebt kan ik beantwoorden met NEEN. Jarenlang heb ik gezien hoe de worst voorgehouden werd en nu zal ik juichen wanneer de missie Oost- Brabant 2.0 geslaagd is. Momenteel is er een inventarisatie over de vragen betreft de verenigingen die men het NPO bestuur wil gaan stellen. Vertrouwend dat dit goed verloopt zie ik het positief in.
Afdeling 4 Limburg gaat zelf het gebeuren invullen en gezien de richtlijnen die ik al eerder beschreef heb ik het idee dat ze daar binnen de lijntjes blijven en voorstel van het NPO zeker positief kunnen omarmen.
Afdeling 5, de afdeling van de nationale toppers. Zijn hebben Danny de Vrede als voorzitter en die omarm het nieuwe NPO bestuur ten zeerste. Alleen daar zaait een groepje belanghebbende onrust. Daar deze zogenaamde fouten bekend zijn verwacht ik daar verder geen problemen.
Afdeling 6 is de afdeling van Michel Beekman. Hun kiesman woordvoeder Wim Wijfje heeft plaats gemaakt voor nieuwe mensen in het bestuur. Jonge gasten en deze willen graag verbetering. Daartegen rommelt het betreft de rayon indeling. Gezien ik vernam dat je kampioen van je rayon kan worden als je in een andere rayon speelt snap ik het niet helemaal. Nu de indelingen doorgezet zijn schrikken sommige wakker en komen verhaal halen nu het kalf verdronken is. Wie let hier nu nog op.
Afdeling 7 is de afdeling met het grootste oppervlak en het meest gespreide gebied qua lengte. Je verwacht er weerstand gezien de nieuwe plannen, maar ook daar omarmt men de plannen en gezien de geluiden hadden ze gisteren een vergadering en qua posiviteit een school voorbeeld.
Afdeling 8 is een afdeling waar ik alleen wat publicatie op hun afdeling site kan vinden. Op het oog correct, maar de vraag ligt bij de kiesmannen. Deze landelijke toekomstvisie zal ook tijdens komende Algemene Ledenvergadering Afdeling aan de orde komen. Als afdelingsbestuur staan we zeer positief in deze ontwikkeling, maar willen dit natuurlijk ook met de verenigingskiesmannen bespreken. Derhalve zal dit ook op de ALV Afdeling besproken worden. Daar speelt wel het gebeuren van de zaterdag / zondag vliegers. Het antwoord volgt.
Afdeling 9 zo ik dit volg zijn ze druk met zelf ook extra trainingsvluchten te organiseren. Zij geven op de site nog geen uitleg. Maar daartegen moet de invulling voldoen aan de regels die wij een het NPO bestuur aanvaard hebben op de najaarsvergadering. Zelf gaan organiseren als Afdeling 1 gaat zeker weerstand geven in de zogenaamde “zusterafdelingen”.
Afdeling 10 staat momenteel in een voor mij bevoorrechte positie. Het bestuur is opgestapt. Gezien de situatie was dit verwacht. Iedere vorm van weerstand zou het bestuur opstappen. Dit wil zeggen dat de wil op naar een gezonde duivensport te gaan niet geweest was. Het kan kort dag zijn, maar gezien de berichten vanuit de afdeling komt zit zeker voor elkaar en een ideale start maken..
Afdeling 11 Friesland is erg rustig, dus verwacht de nuchterheid van de Friesen geen enkele opmerking op het NPO bestuur.
Kortom op wat afdelingen na zal nogmaals Maurice van der Kruk toch een complete uitleg moeten geven.

foto van Henri Wittens.

 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

11 juni 17
Bij de ziektezorg is dus sprake van echt zieke dieren die met medicatie geholpen dienen te worden.  Toen ik onlangs op locatie duivenonderzoek deed, kwam er een liefhebber met een duif, die een half...

Columnist in Spotlight

10 september 17
Een week na Bergerac ontbreken er nog steeds 2...
07 september 17
Doorduwen, de jongen moeten nog worden...
21 augustus 17
Aardige mensen: ik kwam er zomaar een aantal...
06 augustus 17
Zo, dat was het weer, vliegseizoen 2017....
24 juli 17
  Nog een paar dagen, dan gaat het gebeuren....
20 juli 17
De voorbereiding op de laatste vlucht van het...
28 juni 17
Tijd voor een tussentijdse balans, Het is het...
15 juni 17
Vorige week eindigde ik mijn gekrabbel met een...
09 juni 17
Tsja, dat was Limoges   Tsja, daar zit je dan als...

Derby Riachos 2017

Derby Riachos 2017

Flyer Derby Riachios 2017

http://www.derbyriachos.com/derbyriachos.html

Contact Nederland:

H. Slangen

Tel. 0031 (0)6 2119 5767

Email: derbyriachosnl@gmail.com  

 

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

19 september 17
Bijna 300 duiven werden gelost in het Belgische Lessines gemiddelde afstand van 214 km,...
17 september 17
In navolging van Aart van Zoeren vorige week  pakte nu Co & Piet Verbree de winst op de...
16 september 17
Door Jaap van der Weijden   Door het slechte weer kreeg Gert-Jan Rigter zijn 5-1553039 pas op...
14 september 17
Organiseert wekelijkse Hokkenshowtjes vanaf 10 November en op 10 November een Forum Klik...
14 september 17
Er komt geen verbod op langeafstandswedtrijden in Nederland. De Partij voor de Dieren...
13 september 17
We willen u er op wijzen dat het voltallige bestuur aftredend en niet herkiesbaar zal...
09 september 17
Door Ton Snoek en Anke Ouwehand Het juniorenprogramma ging van start met de vlucht...
07 september 17
Als ik bij lekker bij de duiven bezig ben schieten er van allerlei dingen door mijn...
06 september 17
Beste deelnemers en sportvrienden, 29 augustus, finale race Belgian Master, een dag om...
foto van Duivenbode Bekooy.
06 september 17
Koos de Best en Ton van Wissen uit Voorschoten 1e PRIJS STEDELIJK SAMENSPEL LEIDEN...
30 augustus 17
Jan Schreurs (Nieuw-Vennep) glorieus overwinnaar van een loodzware Barcelona.De...
27 augustus 17
Beschrijving Graag nog even napraten en helemaal op de hoogte blijven van de nieuwe...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40