• Generaal kampioenen de Eendracht Harderwijk 2017 ( niet op foto E.v.d.Horst Azn.)   Eigen foto

     

    Postduivenvereniging de Eendracht huldigt kampioenen en jubilarissen 2017

    Share to WhatsAppShare to FacebookShare to TwitterShare to LinkedInShare to E-mail

    Op een druk bezochte feestmiddag, 27 januari, heeft postduivenvereniging de Eendracht haar jubilarissen en kampioenen van 2017 gehuldigd.

    Voorzitter Co Schaftenaar haalde in zijn openingswoord aan dat de vereniging de laatste officiële zaken van 2017 op deze middag de revue laat passeren, voordat over wordt gegaan naar de voorbereidingen van 2018. Het jaar waarin de vereniging haar 80 jarig bestaan viert.

    De voorzitter gaf aan dat als men eenmaal lid geworden is van de Eendracht dit meestal voor vele jaren is.

    Dit getuigt het aantal lidmaatschapsjaren van de jubilarissen. Deze werden door de voorzitter persoonlijk toegesproken met een lach, maar ook met serieuze toon.

    De jubilarissen waren voor 2017: Jaap Essenburg 60 jaar lid, Henk Beelen 50 jaar lid en Eep van de Hoek 40 jaar lid.

    Ere lid

    Jaap Essenburg werd tijdens zijn huldiging van het 60 jarig lidmaatschap van de Eendracht benoemd tot ere-lid. Hij werd in de toespraak geroemd door de voorzitter vanwege zijn bijzondere verdiensten.

    Zo was Essenburg jaren bestuurslid en voorzitter van de Eendracht.

    Kampioenen 2017

    Ook de generaal kampioenen werden door de voorzitter persoonlijk voor het voetlicht gehaald . Deze gaf aan dat de kampioenen van de Eendracht ook veelal bij de kampioenschappen staan van overstijgende disciplines zoals kring, regio en afdeling. Ook op Nationaal niveau spelen onze kampioenen zich in de kijker, aldus Co Schaftenaar.

    Voor 2017 mag de comb. Gerrit en Christiaan Beelen zich voor de derde keer achtereen generaal kampioen van de Eendracht noemen en krijgen hiermee de generaal wisselbeker in bezit.

    De Eendracht kan terugzien op een geslaagde en zeer gezellige feestmiddag.