Nieuws

dinsdag 12 december 2017
 
Onze jaarlijkse verenigingstentoonstelling wordt gehouden op vrijdag 15 december  dan zullen ongeveer 200 duiven tentoongesteld worden door onze leden. De duiven worden s ‘morgens gekeurd de zaal is open vanaf 19.00 uur. Tentoonstelling_flyer 2017
dinsdag 28 november 2017

Sportvrienden,

Zaterdag 2 december 2017 houd P.V.de Reisduif Oud-Beijerland haar jaarlijkse tentoonstelling.

U ben van harte welkom de zaal gaat open om 14.00 uur en het Rad zal een beperkt aantal rondjes draaien.

Tot zaterdag !!!

Met vriendelijke groet namens pv de Reisduif,

Wim van Es

Klik Hier voor Poster

zondag 26 november 2017

Door Piet de Vogel
Gepassioneerd fondspeler

TopPigeons groeit gestaag door.
Zo in deze drukke periode qua werkzaamheden even de tijd gevonden voor een Fondsnippers.
TopPigeons 3.0 zit in een groeispurt op allerlei terreinen. Een mijlpaal qua bezoekers, geregistreerde klanten en steeds meer gerenommeerde bedrijven die interesse tonen om via onze druk bezochte site, wereldwijd een begrip op de zware fond en marathon, te adverteren.
VERSELA LAGA deed dat al en nu heeft ook PROBAC van Hans Peter Brockamp besloten dat te doen. Topproducten van een topbedrijf weet ik uit eigen ervaring en iemand die zelf met zijn vader de absolute wereldtop was op de internationale vluchten! ! EURO DIAMOND. MISTRAL Wie kent ze niet!

TopPigeons genereert ontzettend veel “traffic” en dan is het interessant om te adverteren! Digitaal bereik je tegenwoordig zoveel meer mensen, als via de traditionele media. Omdat wij in een "niche" zitten is het ook nog eens extra interessant. Er zijn nog een aantal advertentiemogelijkheden dus wie interesse heeft mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Promo Veiling TopPigeons 3.0 werd een groot succes. We hopen met de opbrengst door middel van vele sponsorprojecten de fondsport actief te blijven te steunen.

EEN PERSOONLIJK WOORD VAN DANK MEDE NAMENS HET TEAM AAN ALLE SCHENKERS EN KOPERS EN ANDEREN DIE DIT TOT EEN SUCCES HEBBEN GEMAAKT!

Het doet me zeer veel deugd dat de gunfactor naar TopPigeons en haar projecten zo hoog is. TopPigeons staat voor een commercieel bedrijf in de duivensport maar is opgezet vanuit gepassioneerd ondernemerschap en passie voor de duivensport en de fond sport in het bijzonder. We proberen dan ook veel voor de duivensport terug te doen. Hierbij houden we de menselijke maat en anderen positief en met respect behandelen als maatstaf. Betrouwbaarheid en service staan hoog in het vaandel.
Op deze manier zie je dat er soort familie ontstaat van mensen die zich hierbij thuis voelen en waarbij wij ons thuis voelen. En daarin is iedereen vrij natuurlijk. En deze weg zullen we nooit verlaten.

Mooie veilingen nu en in het verschietl!

Veel prachtige veilingen op TopPigeons. Teveel om op te noemen. Zie onze veilingkalender.
Momenteel bijvoorbeeld 2 jongen te koop uit die beroemde topduif BLUE DUSK van Bert Saarloos op zijn prachtige veiling. Deze week ook bijv. afspraken gemaakt met MISTER BARCELONA 2017 Leon Roks dat er ook een prachtig jong van zijn Internationale overwinnaar de DON LEO bij zal zijn. Naast series met jonge duiven ook een paar prachtige verkopingen van oudere verkopen van totale kweekcollecties. Dit weekend start de verkoop van een unieke Ko van Dommelen collectie, later in December staat bijv. de verkoop van het indrukwekkende van Hendrik Wilpers op stapel met het beste Van Arjan Beens, Jelle Jellema, Hugo Batenburg, Verweij de Haan!!! En dan hebben we het over een aantal van de huidige toppers in de internationale marathonwereld!

Wat te denken van bijvoorbeeld Zus Roman, Dochter Snelle Jelle, dtr New Witbuik, Broer 430 kweker/Zoon Miss Gijsje, Zoon Milos, Dochter Messi, Broer Miss Gijsje , Zoon Wessel, Zoon New Laureaat enzovoort enzovoort. Door drukke zakelijke activiteiten is Hendrik nu genoodzaakt afstand te doen van deze kweekcollectie, Hendrik is bedrijfsleider bij één van de grote supermarkten van de familie Wilpers.

Later volgt de verkoop van de Deense Fond Kampioen 2017 Claus Hirsch Jensen met een unieke selecte collectie met daarin bijv. kinderen van Messi, Kopie Toon, Bolletje, Barry, Superkweker Stet van Verweij de Haan en BRIVE 1, BRIVE 2 enz. van Mark vd Berg. GOUDEN 10 Fré de Boer etc.

Doe mee!
Ook vind ik dat je positief in de sport moet staan (een schitterende vrijetijdsbesteding) en alle mensen die zich hiervoor inzetten moet steunen.
Natuurlijk mag je best kritisch zijn maar altijd met respect. Liever nog doe actief mee en probeer de boel op koers te houden! Maar speel nooit op de man.

Eigen duiven, toch wat veranderingen!
Met de eigen duivenkolonie gaat het goed. De vliegduiven ruien prima en komen nog veel buiten. De jongen zijn al helemaal door de rui en komen net als de laatjes nog bijna elke dag buiten! Besloten om na wat wikken en wegen terug te gaan naar mijn oude aanpak die ik in de topjaren hanteerde. De laatste 2 jaar wat zaken verandert en na een evaluatie besluit ik hiermee te stoppen. Sinds twee jaar worden de duiven s’winters gekuurd en geënt tegen paratyhphus. Iets wat ik hiervoor nooit heb gedaan en waarmee ik ook nooit problemen had gehad. Daarom gaan we terug naar de aanpak van preventie door de weerstand hoog te houden en van alle duiven die niet mee kunnen in het regime nemen we afscheid. Ook hier luister ik naar mijn gevoel en probeer ik niet achter anderen aan te lopen. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Maar kies je eigen weg en houd je vast aan de route.
Mijn route is gebaseerd op 3 peilers namelijk topduiven, een natuurlijke aanpak en keiharde selectie. Wellicht is er via allerlei trucs en hoogstandjes meer uit te halen maar dat laat ik graag aan anderen over. Ik wil dat de erfelijke aanleg van de duiven leidend blijft en niet het systeem en het hok management. Ook bij het aanschaffen van duiven ga ik daar nog meer op letten. Want je koopt duiven en niet de liefhebber of een systeem. Hier gaan mijns inziens hele volksstammen de mist in.

Werk in uitvoering


Het werk van de opbouw van mijn nieuwe kweekcentrum vordert prima. Deze week ook afspraken gemaakt over het interieur. Om misverstanden te voorkomen. Het wordt een SELECT Centrum voor een beperkt aantal topkoppels.
Ik ga er 12 huisvesten op VIP Boxen en 16 in een aparte afdelingen met broedbakken. Kwaliteit gaat boven kwantiteit en doel is de duiven optimaal te huisvesten met veel ruimte en zuurstof en zodanig ingericht dat er volop competitie onderling is. De duiven en de liefhebber moeten er zich goed voelen. Kwekers moeten in topforme zijn om voor goed nageslacht te zorgen!

In eerste instantie zijn de duiven voor eigen gebruik en een paar satelliethokken. De kwekers worden streng geselecteerd obv de prestaties van hun nakomelingen. Daarnaast zullen er duiven voor de verkoop worden aangeboden.
Ik geloof sterk in afstandsgeschiktheid en duiven van éénzelfde discipline onderling te koppelen. De indeling die als rode draad door het hok heenloopt is BARCELONA/MARATHON - ZWARE ZLU – SNELLE ZLU/1-loft races.

“Kwaliteit gaat boven kwantiteit” en zoals mijn maat Frans eens zie. Ik ben niet zo jaloers op die megahokken zeker niet als ze al die duiven moeten pakken om in te korven en zeker ook niet bij het afrekenen van de vlucht aan de concourspenningmeester. En daar zit ook wel een kern van waarheid in. Maar iedereen doet het gelukkig op zijn eigen manier!

Tot slot nog een felicitatie aan twee goede duivenvrienden met het behalen van een 1e plaats in een mooi meerjaren Barcelona klassement. A.P. en JAN proficiat! Sterk werk en bovenal geniet ervan.

FIJN WEEKEND ALLEMAAL

zondag 26 november 2017

zaterdag 25 november 2017

De Belgische Reisduif_aflevering 2

een filmpje om echt van te genieten duivensport puur

Klik hier voor aflevering 2

zaterdag 25 november 2017

 
 
 
Nationale Dagen
Nationale Dagen 2017 - 9 en 10 december in Autotron Rosmalen
Gratis toegang - Gratis parkeren
Nog twee weken, dan gaat hét evenement voor de duivensport van start, de Nationale Dagen NPO. Op 9 en 10 december is iedereen welkom deze dagen te bezoeken.

Beurs
Natuurlijk kunt u deze dagen alle informatie krijgen en benodigdheden aanschaffen die u voor uw hobby nodig heeft. Bekijk alvast de plattegrond.Ook de deelnemerslijst kunt u alvast bekijken.

Volgende week via Op (de) Hoogte beursaanbiedingen van diverse standhouders!

Workshops en Kerstmarkt
Voor degenen die wat minder met postduiven hebben, is er een heel team aanwezig voor het verzorgen van workshops. Hier kunt u gratis én onbeperkt aan deelnemen. Maak zelf de leukste kerstcadeaus en neemt ze leuk verpakt mee naar huis.
Liever niet zelf knutselen? Dan is er ook een kerstmarkt waar u veel leuks kunt kopen. Al voor één euro koopt u  een leuk geschenk!

Stand van de NPO
De NPO is zelf uiteraard ook aanwezig. Wilt  u in gesprek met één van de bestuursleden of medewerkers, komt u dan gerust naar de stand.
Ook voor het op naam zetten van de duiven of het aanvragen van kopie-eigendomsbewijzen kunt u  er terecht.

Tentoonstelling
Onbevlogen duiven

De organisatie voor de onbevlogen duiven is vanaf dit jaar in handen van de Keizer van de Show. Download het inschrijfformulier

Bevlogen duiven - GRATIS DEELNAME
De tentoonstelling voor de bevlogen duiven wordt georganiseerd door de Nationale Tentoonstellingscommissie.
Voor de tentoonstelling voor bevlogen duiven kunt u inzenden in vier klassen. Deelnemen is gratis. De prijsverhouding per klasse is 1:5; VVV-bonnen als prijs!
  • oude doffers
  • oude duivinnen
  • jonge doffers en
  • jonge duivinnen.
Voor alle vier klassen geldt per wedvlucht een minimale deelname van 20 deelnemers, minimaal aantal duiven van 150 en een minimale afstand van 100 km. Prijsverhouding van 1 : 5 Voor de oude doffers in 2017 een minimale totale afstand in kilometers van 1500 km. , voor de oude duivinnen van 1000 km. en voor de jonge duiven van 500 km.
Download het aanmeldingsformulier

Overige activiteiten
De Jeugddag
Bonnenverkoop
Huldiging Nationale Kampioenen en Vluchtwinnaars
Voorselectie Olympiade
Ledencongres
 
 
 
 
 
 
Nationale Dagen
Ledencongres
Sinds de Statuten zijn gewijzigd kent de orgnisatie het Ledencongres. Alle verenigingen hebben een uitnodiging ontvangen om twee of drie mensen af te vaardigen. De input die de aanwezigen tijdens deze middag leveren, wordt gebruikt door de ledenraad om het meerjarenbeleid vorm te geven. Belangrijk dus dat verenigingen hun stem hier laten horen!

Het eerste congres wordt gehouden op zaterdag 9 december tijdens de Nationale Dagen in Autotron Rosmalen.

Er is rekening gehouden met een bepaald aantal zitplaatsen. Mochten de verenigingen niet voldoende mensen kunnen afvaardigen, dan kunt ook u deze bijeenkomst bijwonen. Geef u hiervoor op. U krijgt een paar dagen vooraf bericht of u ook terecht kunt.
 
Tussen 13.00 en 14.00 wordt u dan ontvangen met koffie/thee en een Bossche zoetigheid! Om 14.00 uur start het congres.
Download de uitnodiging
Schrijf in!
Let op - Verenigingen hebben een eigen link ontvangen!
Nationale Dagen 2017
Jeugddag op 9 december in Autotron Rosmalen
Zoals elk jaar mogen alle jeugdleden en andere leeftijdsgenootjes meedoen met de Jeugddag die wordt georganiseerd door de NPO! Alle jeugdleden waarvan een e-mailadres bekend is hebben al een uitnodiging ontvangen.

Het wordt weer een leuke, inspannende, creatieve en leerzame dag. Misschien hebben we aan het einde van de dag wel bedacht hoe de duivensport er over 10 jaar uit moet zien! En als je nog niet weet hoe een duif de weg naar huis weet, weet je dat misschien na 9 december wel!
Met een beetje creativiteit ga je in ieder geval met een leuk shirt naar huis! Én ... er wordt een ruimte ingericht om te lasergamen!
Meld jezelf en je broertjes, zusjes en vriendjes aan!
 
 
Nationale Dagen 2017
Verkoop bonnen en duiven!
Een Nationale Verkoop van duiven in het kader van de Nationale Dagen ontbreekt ook dit jaar niet. De opbrengst wordt besteed aan de Nationale Dagen 2017 zodat liefhebbers uit heel het land gratis entree hebben. En daarvoor hebben we de steun van de boegbeelden, de toppers, binnen de organisatie nodig.

De eerste kampioenen en bekende personen hebben inmiddels geschonken:
W. Wittebol, Oosterwolde
P. Pladdet, Hoek
C. de Ridder en Zn, Arnemuiden
H. Boertje, Westerhaar
D. ter Harmsel, Rijssen
D. & J. v/d Berg, Lemmer
A. Mulderij, Hollandscheveld
D. & P. Soepboer, Burgum
Jelle Jellema, Nijverdal
Cor de Heijde, Made
John Romein, Twello
W. de Bruijn, Reeuwijk
Adri van der Linden, Nieuw Amsterdam
Gerard Wolters, Stegeren
Combinatie Hornsveld & Krol, Soest
Jacob Poortvliet, Surhuizum
Henri Diks, 't Goy
Comb.Van Zoeren, Putten
P. Romkes, Urk
Comb. Van Wanrooij, Geffen
G. & S. Verkerk, Reeuwijk
Comb. Verbree, Putten
C.J.J. van Wijk & zn., Benschop
D. de Hoogh & zn, Oosterhout
Gebr. Dekker, Terneuzen
W. van den Hoek, Putten
Gerard Koopman, Ermerveen
Comb. Heijblom & van Strien, Raamsdonk
Frans Belleter, Nispen
Cor Hanegraaf, Nuland
Duivendirect, Doornspijk
Combinatie Steenbeek en Zn., De Bilt
W. Regtop, Assen
v. Doorn - v. Wanrooij, Den Dungen
Comb. Hauser - Bullee, Gorinchem
P. Timmer & Zn., Hardinxveld Giessendam
Ron Bergmans, Zeeland
Jan Eskes, Streefkerk
Marcel van Zanden, Appelscha
Ch. Corstjens, Neeritter
Comb. Derksen - v/d Keuken, Almelo
H. Brinkman, Tuk
Arco van Vliet, Ammerstol
Comb. van Rooij, Tull en 't Waal
Comb. Pouw - Willems, Utrecht
Gero Dijk, Alblasserdam
Rik Hermans, Pulle(B)
Gebr. Jacobs, Nes a/d Amstel
H. de Bree, Soest
J. Willems, Nijverdal
G. & R. Schuiling, Wijhe
E. Diepeveen, Keldonk
M. Vonk, Hendrik Ido Ambacht
Richard van den Bos, Stad aan het Haringvliet
Pieter Visser, Enschede
Jo Schutjens, Geffen
Frans Laurensen, Beuningen
Nico van den Hurk, Oss
Comb. Huisman, IJsselmuiden
Peter Crans, Den Helder
Paul Groeneveld, Honselerdijk
A. Bije, Puttershoek
Bruce Verbeek, Cothen
Tom en Bianca van Dee, Tiel
Alwin Petrie, Brummen
Henk van Venrooij, Deurne
Joop Groenen, Ooij bij Nijmegen
J.P. van Wijnen, Streefkerk
Leo Wols, Hoogvliet
Teake Fraterman, Sint Nicolaasga
Rikus van de Mheen, Nijkerkerveen
Kees Nijeboer, de Pollen
Fam. Corstjens, Thorn
B. Pouw, Utrecht
Hans & Evert-Jan Eijerkamp, Brummen
A. Smits, Zundert
Gerard Griffioen, Zevenhoven
Gebr. Borgmans, Reusel

Op maandag 11 december 2017 lopen de verkopen af op de verkoopsites gps-auctions.nl en op toppigeons.com.
Doe een schenking
Nieuws van de WOWD
Is het nieuwe gevaarlijke Australische duivenvirus op weg naar Europa?
Maatregelen zijn dringend nodig om te voorkomen dat het gevaarlijke nieuwe duivenvirus uit Australië zich verder over de wereld zal verspreiden, aldus de veterinaire commissie van de FCI (Federation Colombophile Internationale, de wereldorganisatie van postduivenhouders), op hun halfjaarlijkse bijeenkomst vorige maand in Halle. Vooral Europa loopt gevaar.
Wat is er aan de hand?
Lees verder
Wij helpen u bij uw keuze
Om betrokkenheid en inbreng van leden te vergroten en zo de duivensport sterker te maken, zijn sinds mei 2017 vier secties gestart. Leden van de NPO zijn stemgerechtigd in twee secties.
Uw keuze nog niet gemaakt? De NPO Keuzewijzer helpt om te bepalen welke secties voor u het best passend zijn.

NPO leden zijn stemgerechtigd in twee secties, dit betekent echter niet dat u zich beperkt tot deelname met uw duiven in de betreffende secties. Uw duiven kunnen uitkomen in alle wedvluchtdisciplines
Ga naar de NPO Keuzewijzer
De bonnenverkoop wordt mede mogelijk gemaakt door:
 
Cheques uitgereikt tijdens Kampioenendag Zeeland '96
Afgelopen zaterdag 18 november, tijdens de kampioenendag van afdeling Zeeland ‘96 in ‘s Heerenhoek, werden drie stichtingen verblijd met ieder een cheque van  € 3.500!
  • Stichting BAS – ten behoeve van aangepast sporten
  • Stichting Thuredriht – vakantie voor gezinnen met een kind met kanker
  • Stichting Jayden – voor onderzoek tegen neuroblastoom kinderkanker
Nieuwsbrief
Uw kampioenenhuldiging in ODH
We geven in Op (de) Hoogte ook de kampioenen een podium die op het niveau van de vereniging, het samenspel of afdeling het hoogste podium bereikt hebben.

Bent u zo'n winnaar? Zorg voor leuke foto's en een stukje tekst.
Stuur gegevens over uw huldiging in!
Agenda
Activiteiten in verenigingen
DatumLocatieDoorOmschrijving
       
25-11-2017
19.00-23.00 en
26-11-2017
13.00-17.00 uur
Polderstraat, Heteren Tot Ons Genoegen Verenigingstentoonstelling met zondagmiddag bonnenverkoop
       
24 en 25-11-2017 Roelenengweg 33, Voorthuizen De Voordevliegers Streektentoonstelling (viertallen) en bonnenverkoop.
       
25-11-2017 Badmintonpad, Haarlem PV de Snelvlieger Duivententoonstelling met Forum en optreden Peter van Bugnum
       
25 en 26-11-2017 Hoogeindseweg 25, Oostelbeers De Drie Beerzen Tentoonstelling en Kampioenendag
Zaterdagavond mooie bonnenverkoop
       
25-11-2017 Laan van Rijckevorsel 29a Lisse De Oude Blauwband & Luchtklievers Lisse Verenigingstentoonstelling, kleine bonnenverkoop en grandioos Rad van Fortuin
       
25-11-2017 Kruisstraat 23, Didam Vredesbode, Didam Lezing door NPO voorzitter Maurice vd Kruk, bonnenverkoop, live artiesten
       
26-11-2017
14.30 - 18.00 uur
Kervel 8, Geldrop De Trouwe Duif, Geldrop Kampioenendag met beperkt aantal excellente bonnen en loterij
       
26-11-2017 Keetzijde 19 SVEL, Edam Tentoonstelling, prijsuitreiking en bonnenverkoop
       
Ga naar de volledige agenda
Agenda
Ook uw activiteit op de agenda!
Staat er een tentoonstelling, huldiging of een andere activiteiten op de agenda? Wij kunnen uw activiteit in Op (de) Hoogte vermelden. Laat ons weten wanneer uw activiteit plaatsvindt, heel kort wat het inhoudt en uiteraard waar het wordt gehouden.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Duplicaat aanvragen
Aangevraagde duplicaten 23 november 2017
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Bekijk de laatste aanvragen
Nationale Kampioenschappen
Eindstanden NK
Alle Nationale Kampioenen en winnaars van de Nationale vluchten hebben een uitnodiging ontvangen voor de huldiging op Zaterdagavond 9 december!

We beloven onze kampioenen op deze avond een feestelijke ontvangst!
De huldiging zal live te volgen zijn via internet.
Ga naar de uitslagen
Sponsoren
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Landjuweel 38
3905 PH Veenendaal
T (0318) 559700
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook
donderdag 23 november 2017

Grondstof in de kijker
Sojabonen De sojaboon (Glycine max) is een peulvrucht die aan de basis ligt van zowel menselijke als dierlijke voedingsproducten. Sojabonen zijn rijk aan olie (20%) en eiwit (35%). Dit maakt het een geconcentreerd voedermiddel.

Wist je dat:

. Uit de sojaboon sojaolie geëxtraheerd wordt waarbij ook sojaschroot ontstaat.
 .Sojaolie de meest geconsumeerde plantaardige olie is.
. Sojabonen voornamelijk in Noord- en Zuid-Amerika worden geteeld, maar ook China en India belangrijke producenten zijn.
. Er projecten lopen om ook in onze streken soja te telen met aangepaste variëteiten.
. Rauwe sojabonen verhit moeten worden vooraleer ze goed verteerd kunnen worden, behalve voor herkauwers.
. Soja een aantal componenten bevat die van nature de gezondheid ondersteunen (flavonoïden).
. Sojabonen bij QUARTES gebruikt worden in biggen- en pluimveevoeders en bij Versele-Laga in de duiven-en paardenvoeders.

donderdag 23 november 2017

 

Jacques van Mieghem is in 1975 lid geworden van PV De Eendracht en nu 42 jaar lid van onze vereniging.

Jacques is nu 67 jaar en een groot gedeelte van zijn leven lid en 40 jaar bestuurslid van PV De Eendracht.
Op 5 februari 1977 werd Jacques tijdens de jaarvergadering benoemd tot bestuurslid, en later als 2e penningmeester.

Zolang wij weten heeft Jacques al duiven op de Bredaseweg. Vroeger een actief speler op de overnachtfond met in 1989 als 1990 nog 1e kampioen op de overnachtfond zowel aangewezen als per duif met 1988-2013514.
Eerder in 1984 kampioen fond jonge duiven met ringnummer 84-1805404 in de CC Etten-Leur , later alleen voor zijn plezier duiven houdend en vooral veel werkzaam bij verschillende bedrijven in Etten-Leur.

In zijn bestuurlijk leven bij PV De Eendracht heeft hij altijd een actieve rol gehad. Nu de laatste jaren met het laden, het mee inkorven bij de Quievrain vluchten en achter de bar bij de bingoavonden en feestavonden.

Vroeger was je vrijwel altijd samen met je buurman en medebestuurslid Jan Haast verantwoordelijk voor het inkorven en laden van de duiven en mede organisator van de ronde van Nederland.

In juni 1985 heb je voor de nieuwbouw van ons huidige clublokaal de papieren behaald voor de vergunning café drank- en horecawet voor zowel bedrijfsleider als beheerder. Deze vergunning staat ook nu nog op je naam.

Bij de Eendracht zijn we blij met Jacques en kunnen altijd op hem rekenen. Proficiat met je jubileum Jacques.

woensdag 22 november 2017

Woensdag 8 november Rotonde…..

Een bijzondere titel boven dit stukje, maar dat zal ik proberen uit te leggen. In het zogenaamde “stille” seizoen moet je weleens improviseren om toch wat zinnigs neer te typen. (of het zinnig is, laat ik aan de lezers zelf over)

Documentaire

Vorige week zag ik eigenlijk per toeval een stukje van een Engelse documentaire voorbijkomen. In deze uitzending probeerde men antwoord te geven op de vraag hoe een postduif altijd zijn weg naar huis terug kon vinden.

Verschillende verklaringen kwamen voorbij, en ook de resultaten van verschillende testen werden gepresenteerd. Zo blijkt de zon heel belangrijk te zijn bij de oriëntatie, maar ook het aardmagnetisme.
Proeven wezen uit dat duiven met een magneet aan hun pootje op een zonnige dag wel het thuishok wisten te vinden, maar op een bewolkte dag niet. De magneet zorgde voor storing zodat zonder de zon het heel moeilijk was voor de duiven om zich te oriënteren. Best wel interessant om te weten dus.

GPS
Ook bracht men duiven voorzien van een gps zender steeds naar dezelfde losplaats. De eerste keren dat de duiven gelost werden maakten ze veel meer kilometers dan de werkelijke afstand. Ze bleven lang op de losplaats “hangen” en ook maakten ze vaak een grote omweg om thuis te geraken.
Echter na verloop van tijd gingen ze steeds meer in rechte lijn naar de thuisbasis, en ze maakten gebruik van herkenningspunten op de vlieglijn.
Opvallend was dat ze zelfs spoorlijnen en snelwegen vasthielden om zo snel mogelijk thuis te komen. Zelfs op rotondes werd de juiste afslag genomen door de testduiven. Veel rijden helpt dus!

Conclusie
Maar nu kom ik op de strekking van dit verhaal.
Afgelopen maandag moest ik in Joure 2 jongen afgeven bij Jan Valk, en kwam dus voor het eerst Joure binnen via de nieuwe afrit. De beroemde en beruchte rotonde is niet meer…….
Ik ben heel benieuwd hoe de concurrentie in Joure e.o. hiermee om zal gaan. We maken ons hier op Urk op voorhand nog niet blij met een dooie mus, maar hier moet toch voordeel voor ons inzitten.
Waarschijnlijk krijg ik nu op mijn kop van de Urkers dat ik de Jousters met dit verhaal weer help.
Aangezien we binnenkort weer de feestavond van “Frisia” hebben bij ons in het clubgebouw, hoop ik dat de Friezen heel dankbaar zijn dat ik ze hier op attent heb gemaakt. Ik hoef voor de 24ste november waarschijnlijk geen zakgeld aan Tineke te vragen 

Overigens ben ik via Joure bij het Van der Valk Hotel in Leeuwarden/Hardegarijp belandt. Een prachtige omgeving en een bijzonder goed hotel! Op de terugweg gistermiddag nog even een terrasje in Lemmer aangedaan, er zijn mindere manieren om je werkweek te beginnen.

Groetenis

Nieuwsbrief Peter Boskamp

16 oktober 17
  Nieuwsbrief duiven - Oktober 2017 Antibiotica-Probiotica-Paratyfus   Regelgeving In een tijd waarin steeds duidelijker wordt dat het ongebreidelde gebruik van antibiotica tot ongewenste nevenwerkingen...

Columnist in Spotlight

07 december 17
Wordt aan gewerkt              Project late jongen dan toch maar...
04 december 17
Gisteravond schaatsen kijken, wereldbeker van...
10 november 17
Vorige week publiceerde ik een blog dat de...
02 november 17
Discussies zijn weer behoorlijk opgelopen. De...
16 oktober 17
Het winterseizoen is hier ook begonnen. Drie...
27 september 17
Eind September Vliegseizoen 2017 is weer...
10 september 17
Een week na Bergerac ontbreken er nog steeds 2...
07 september 17
Doorduwen, de jongen moeten nog worden...
21 augustus 17
Aardige mensen: ik kwam er zomaar een aantal...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

01 december 17
2017 Prijsuitreiking 20 januari 2018, Oude Ade. SNZH Fond kampioenschap op de NPO & ZLU...
29 november 17
ZLU sterrenshow vindt plaats op zaterdag 6 jan, en zondag 7 jan, 2018 in de Rodahal te...
26 november 17
  Ook dit jaar weer de inmiddels zeer bekende actie Mensen voor mensen  Deze actie houdt in...
16 november 17
Elk jaar organiseert de NPO haar Nationale Dagen. Voor deze dagen geldt het thema...
08 november 17
Theo en Bernard Burgers uit Weurt winnen knap de Nationale Marathon 2017. Nu de boeken van...
06 november 17
De onderstaande pagina over Hooymans Pigeons wordt gepubliceerd in het “Thailand Year...
03 november 17
BERGERAC EEN PROOI VOOR DE VALE JAARLING VAN CORNE UIT OVERBERGDe overwinning op...
01 november 17
TopPigeons Road Tour Op bezoek bij Peet Solleveld Maasdijk Topper op de internationale...
31 oktober 17
Hier informatie over Zaalverkoop Heemskerk
24 oktober 17
Geachte sportvrienden, De reclamaties welke door u zijn ingediend bij de internationale...
16 oktober 17
In het kerkdorp Egchel ,Gem Peel en Maas, voorheen Helden-Panningen ,daar woont Wim...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40