Jos Nijman

Het verenigingsleven…..

Maandagmorgen is een begin gemaakt met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen en deze keer doel ik op de werkzaamheden bij mijn club P.V. Heemskerk. Een aantal leden is na de koffie begonnen met het controleren van de manden, bij sommige manden zijn de oude bodems verwijderd en vervangen, de schuiven na gekeken, zodat ze makkelijk open en dicht gaan en zijn er nieuwe ‘stops’ op gezet, zodat er geen ruimte ontstaat waardoor de duiven kunnen ontsnappen. Best een tijdrovende klus want er zijn nogal wat manden die aan een opknapbeurt toe waren, helaas ook wat manden die, in de loop van het afgelopen seizoen, beschadigd zijn terug gekomen. Deze manden zijn overgeladen geweest en bij terugkeer van de trailers in “Aalsmeer” is er nu niet bepaald zachtzinnig met deze boxen omgesprongen. Bij ons zijn de manden/boxen nagekeken, geen excuses in het seizoen, het materiaal is goed.

Een andere groep zat te brainstormen hoe de bar het best verbouwd kan worden en hoe en waar de keuken (ver)geplaatst moet worden. Oud materiaal, zoals printers e.d. zijn van zolder gehaald en afgevoerd. Gewoon even een bezem door het gebouw en de oude ‘meuk’ afvoeren. De gecrashte computer is inmiddels vervangen, de internet aansluiting/wifi wordt aangevraagd en de plaats voor het nieuwe beeld/info scherm is bepaald. We hebben al een gezellige maar straks ook een clubgebouw welke is voorzien van de laatste technische snufjes incluis een moderne bar. Kunnen we wat langer nazitten en is er een voetbalwedstrijd op T.V. hoeven we niet als een ‘speer’ naar huis. De uitslagen en mededelingen kunnen straks mooi in beeld gebracht worden en iedereen met zijn smartphone kan lekker op internet surfen……………..

 

Toch wel lekker zo’n ploeg vrijwilligers die de klus klaren…..
 

 

P.V. Heemskerk gaat ook zondag 19 maart opnieuw haar DUIVENMARKT organiseren, al 2 jaar een succes, zeker omdat het zo vlak voor aanvang van het seizoen is en iedereen wel behoefte heeft om wat bij te praten. Natuurlijk opent ook voederspecialist Van Someren zijn deuren met speciale aanbiedingen. Waar het een beetje aan ontbreekt is het aanbod duiven, we missen een beetje het “Lier” gevoel. Hoe meer liefhebbers, `hoe meer keus en ik weet zeker ook meer handel. Heb je wat duifjes te veel gekweekt en wil je ze verkopen, meld je aan. Kost niets!! (0251 235050)
Zelf loop ik wel eens te denken, waarom organiseren we ook niet een zaal verkoop van ‘late’ en/of zomer jongen in Heemskerk. Gewoon lekker zo’n ouderwetse zaalverkoop, we hebben een prachtige accommodatie, goede voorzieningen, ruime parkeer mogelijkheden, kooitjes genoeg. Nu nog de liefhebbers uit de regio N-H. enthousiasmeren!
We kweken toch allemaal nog jongen van de vliegers voor de nalijn? (waar de meeste niets meedoen, behalve opruimen) Je kweekt uit je bewezen vliegduiven van dat jaar, de prestatie duiven, wanneer je daar dan nog een paar jongen van kan verkopen en een paar centen voor vangt, is toch mooi meegenomen? Natuurlijk heb je in onze regio een aantal gevestigde namen, die hun duiven aanbieden via de geëigende verkoopsites en met succes. Maar ik ken zoveel goede liefhebbers die het niet aandurven, ze zijn onbekend en onwetend met internet en vaak veel te bescheiden, soms ook bang ’n ander ’beter’ te maken.   Ik zoek 10 liefhebbers met elk 5 duifjes of 5 liefhebbers met 10 duifjes ? Hoe de verdeling precies is maakt niet uit en is afhankelijk van het aanbod, maar totaal 50 duifjes lijkt mij de max. Het is niet nieuw en we hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden. Het is gewoon ‘fun’ , je kunt de duifjes zien, voelen, beoordelen en de prestaties van de ouders op waarde schatten (stamkaarten incl. behaalde prijzen ) en wellicht kun je ze voor een redelijke prijs aanschaffen.
Zo zijn er nog veel meer ideetjes om het verenigingsleven te doen opbloeien en elkaar enthousiast te houden voor de sport.
Deze week, lekker met Steef een paar uurtjes over de sport gepraat, sport in de breedste zin van het woord, van organisatie structuur, vlieglijnen tot rayons etc. maar uiteindelijk komen we altijd weer uit bij de duif. De laatste jaren zijn we ietsje voorzichtiger geworden in het beoordelen van de duif, de bijgehaalde duiven moeten soms nog wat uitgroeien en hebben een jaartje meer nodig, de rug, de stuit is wat soepeler, het slot zit er wat minder op maar dan moeten ze toch wel een prima uitstraling en vleugel hebben, ook is het een kwestie van vertrouwen geven aan de fokker, die hoort zijn duiven te kennen!
Ik vertelde dat ik de vorige week nogal wat duiven van ‘naam’ in handen heb gekregen en dan bedoel ik veelal kinderen van ‘goede’ duiven van naam en faam. Ik werd er in het algemeen niet echt vrolijk van en dan bedoel ik dat ik ’n aantal van deze duiven niet op mijn hok zou dulden. Ik kan niet geloven dat supervliegers of kweekduiven zo van bouw zijn maar er zullen vast uitzonderingen zijn, zo ook zullen niet alle kinderen kwa bouw voldoen en de meeste zeker geen topvlieger worden maar ja geld is geld en niemand heeft er toch verstand van? Lekker makkelijk, Ik doe er niet aan mee en ga niet zitten wachten op een gelukstreffers of een speling van de natuur.
Ik liet Steef mijn laatste aanwinst zien en ……goede bouw, sterk slot zou wel eens een doffertje kunnen zijn, komt een mooi vleugeltje op, slim koppie en uitstraling, mooie aankoop Jos, voor zo’n laat jong, zei Steef. Duifje komt van een klein hok met geweldige uitslagen en van presterende ouders en dan zeggen we tegen elkaar ‘zie je wel, een duif moet gewoon goed gebouwd zijn en of het dan een ‘goede’ wordt dat is nog steeds de vraag en anders is het snel gebeurd met de ‘koopwaar’.
Woensdag werd de uitgestelde finale vlucht van de One Million Dollar Race in Zuid Afrika vervlogen. Rond de 2400 duiven werden gelost op net geen 500 kilometer en 5 kwartier na de eerst geconstateerde duif waren er rond de 50 thuis en na ruim 2 en half uur 100 stuks. Keiharde vlucht met wind op de kop. (De eerste dag 290 duiven en de volgende dag even na het middaguur waren er bijna 1000 thuis en er zullen er nog genoeg vrijdag volgen) Wij mogen dan in Nederland sneller verlopen vluchten gewend zijn maar dat is in Zuid-Afrika dus niet het geval, andere omstandigheden, ander klimaat en daardoor zijn het meer “marathon’ vluchten, zeker gezien de aankomsten en de constateringen de volgende dag(en). Wat mij opviel want ik heb een uurtje meegekeken op live stream, de duiven komen vrij fit thuis, lopen te tollen en te jagen op de ‘plank’. Nu is de plank in hun geval de grond, dat vind ik bijzonder maar ze landen toch vrij makkelijk maar wat ik al schrijf, ze lopen te tollen maar vooral ontzettend te treuzelen wat komen die duiven slecht binnen. Jan Hooijmans pakt de 3e plaats maar ook de 14e en 40e grandioos resultaat al verwacht ik dat hij er wel de nodige in de strijd heeft gehad (heb er al 11 in de uitslag geteld maar op één van de allereerste vluchten waren dat er meer dan 55 dus de selectie is hard). Ik vind het wel interessant om te kijken hoe die duiven gekweekt zijn, uiteraard is zijn eigen wonder duif “Harry” daarin vertegenwoordigd maar ook prestatie lijnen van duiven die al eerder hebben aangetoond dit werk met succes te kunnen volbrengen. Het blijft fascinerend, proficiat aan de winnaars.

 

Hoe staat het met de zaak tegen Kees Droog….op de site marathonduivenjournaal kun je lezen over de opgelegde schorsing maar ook kun je kennis nemen van een verslag, hoe en wie de controle heeft uitgevoerd. De schrijver verbiedt dat de link wordt vermeld, op bovenstaande site kunt U het zelf lezen en het artikel opzoeken onder reportages “wat speelt er allemaal rond de zaak Kees Droog van 3 februari”. Wil je het lezen moet je dus 2 handeling extra doen. www. (voor de naam plaatsen) .nl (er achter) vervolgens reportage aan klikken en U vindt de artikelen.
Moet mij toch even van het hart dat je het niet mag doorlinken, schrijft de man in kwestie over het probleem en dan is het voorbehouden aan? terwijl heel Nederland toch moet weten hoe het zit! Ik verwijs weleens meer naar www.pitts.be of www.pipa.be   en www.komkom.be met ‘link’ en nu dus naar Marathonduivenjournaal.
Schrik en huiver want wanneer de controle daadwerkelijk is uitgevoerd zoals beschreven en je krijgt ooit zelf controle dan weet je wat te doen. Doping moet keihard aangepakt worden, controleer op stoffen die je kunt aantonen en bewezen is dat het bij duiven prestatie verhogend werkt en alle afgesproken procedures moeten nauwgezet gevolgd worden. Is dat nu zo moeilijk? Doe je dat niet dan maak je heel veel kapot en wordt niet alleen de liefhebber beschadigd maar beschadig je ook je eigen organisatie!
Vrijdagavond heb ik via de livestream de bijeenkomst G.P.S. 2021 gevolgd. Goed verhaal en zoals één van de sprekers vertelde, je moet even door het ‘auw’ gevoel heen en dan ligt er weer een toekomst!
Op eigen hok, gaat alles zijn gangetje. Bij de kweekduiven zijn de meeste eieren inmiddels uitgekomen, volgende week nog van een paar koppeltjes. Bij één koppel waren de eieren onbezet, één koppel met slechts 1 eitje, een ander koppel ’n jonkie vertrapt, de gebruikelijke tegenvallertjes. De duiven blinken tegen mij op en de jongen liggen er prima bij en dat doet mij deugt. De vliegduiven hebben kennisgemaakt met de sneeuw en trekken zich er niets van aan, wel blijf ik bij de hokken want ook al heb ik weinig last van de roofvogel, deze omstandigheden zijn niet in het voordeel van de duif.  

 
Postduivenvereniging Heemskerk organiseert zondag 19 maart haar jaarlijkse DUIVENMARKT

aan de Lijnbaan 93 te Heemskerk.

 Iedereen is van harte welkom om een duifje, duivenmanden, broedschotels of anderen duivenproducten te kopen of verkopen.

Het lokaal is geopend vanaf 09.00 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met G. Weel

Tel. 0251-235050 of 06-41602611

 

 

 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

10 maart 18
Nieuwsbrief duiven - Februari 2018 Microbioom   Een goede gezondheid begint bij een optimale darmwerking. De uitspraak dat ‘de dood in de darmen schuilt’ is geen loze kreet. U wilt niet weten...

Columnist in Spotlight

20 augustus 18
Wie zong dat ook alweer? Dat liedje over die...
07 augustus 18
23 juli 18
Dat ging dus niet goed, die coupe special die ik...
19 juli 18
Hoogtijdagen in de duivensport, de maanden juni...
10 juli 18
04 juli 18
Morgen inkorven voor Dax, hier eentje mee. De...
26 juni 18
Raceday, het weekend in juni waar ik kan...
18 juni 18
Zaterdagavond, net terug van een bezoekje aan...
12 juni 18
    Ik had er al naar uitgekeken. Een zaterdag met twee...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

24 september 18
Het nieuwe veilingseizoen gaat zondag 23 september van start op Top Pigeons. We hebben...
20 september 18
Laatste Jonge duivenvlucht vanaf Morlincourt “Prachtige overwinning voor Poelstra-...
17 september 18
Zoals U in het 3e periodiek  van de ZLU heeft kunnen lezen zou er medio sept. 2018 de...
17 september 18
H en J Romijn zegevieren vanuit Bergerac De titel van de reportage kon ik zo overnemen...
14 september 18
Beste sportvrienden,Bijgaand de tweede uitslag van de Golden Regio 4 Race 2018...
10 september 18
Peet Solleveld & Paloma zegevieren op Marseille Zeer bijzonder dit keer geen uitstel van de...
09 september 18
Beste sportvrienden,Bijgaand de eerste uitslag van de Golden Regio 4 Race 2018...
08 september 18
Door Chris den Braber Afgelopen zaterdag ideale weersomstandigheden. Temperatuur van 22...
05 september 18
Wefo – LimburgWedvlucht Sens op 25 aug. voor 966 duiven. Los 11.15 uur. 1e duif 15.11.18 uur....
03 september 18
Vincent Vork: Op St. Vincent ZLU weer de sterkste! Het jaar 2018 zal de boeken in gaan...
31 augustus 18
Vandaag waren er weer twee vluchten een vlucht vanuit het Belgische Asse Zellik en een...
28 augustus 18
Het einde van het jongen duiven seizoen nadert want na dit weekend hebben we nog een...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40