We zijn weer een week en twee vluchten verder , wat zeg ik ,,twee,, zeg maar gewoon ,,zes,,. Vier keer gingen de jonge duiven deze week de mand in voor hun ronde Barendrecht de eerste keer kwam de eerste na een uur en alleen en een half uurtje later een kladje en druppelde op eentje na alles naar huis, de tweede keer waren er enkele na een half uur binnengelopen maar zat alles wederom op eentje na thuis op het dak, de derde keer feitelijk hetzelfde verhaal na een kwartier enkele binnenlopers en op eentje na alles tuis. , de vierde keer de eerste binnen zes minuten op het display en enkele volgden een paar minuten later en de rest bij thuiskomst op het dak zonder er eentje te verspelen dus drie jongen na vier dagen nog onderweg. Kortom een goede opgooiweek voor de jongen en de vrijdagochtend was voor een duurtraining aan huis en daar genoten ze zichtbaar van.

We vlogen deze week twee vluchten Nevers en Niergnies.

Niergnies kan ik kort over zijn, er waren vervoersproblemen dus kwam er een dinky toy wagentje onze duiven ophalen , de duiven van Reeuwijk stonden er al omgekeerd in en wij moesten er gewoon in zodat ze bij het overladen in Barendrecht daar rekening konden houden om de rayons bij elkaar te plaatsen. De klussen werden wel samengevoegd en dan denk ik als hersenloze ,, het zal ,,.  Vroeger zou ik er achter aan rijden en een zgn oogie in het zeil houden maar dat was vroeger ook ik verander in ,,het zal wel,,

Nevers waren er niet veel duiven en ik vermoed dat als iedereen straks na dit seizoen dit seizoen gaat evalueren er volgend jaar met misschien wel 60 % duiven minder gespeeld gaat worden en dan gaat dat de liefhebbers veel geld schelen. De huidige zgn grootmeesterkampioenschappen maken de sport gewoon kapot.

Laat ik mezelf als voorbeeld nemen Op Niergnies wijs ik voor mezelf tien duiven in mijn klok aan en daarvan pak ik er acht met twee hele mooie tijdduiven. Maar ik had er 27 ingekorfd omdat ik maar voor één prijs ga namelijk de eerste prijs. Nou, en die had ik niet dus dan zit je overal naast , gewoon pech gehad heet dat dan.

Nevers was de vlucht van mijn voetbalcluppie Sparta, ik wist dat er duiven waren maar zat met mijn voetbalmaat voor de TV toen de telefoon piepte , de wedstrijd was net begonnen. Ff snel kijken geen verwondingen en dan weer tv kijken en zo ging het door. Dus geen duiven zien komen maar toch tevreden.

En tot nu toe mag ik ook niet ontevreden zijn , heb het naar mijn zin in de club en ga momenteel relax door het duivenleven.

Tot de volgende rondom en succes op Bordeaux.

Kees Commijs Postduivencoach.