n ons duivenkot loopt alles op rolletjes , vooral in het kweekhok vind ik alles geweldig gaan , deze week al een koppel op eieren voor de vierde ronde. het gekke is dat de kweekduiven totaal niet tonen dat ze jongen aan het voeren zijn. Inmiddels liggen op twee koppels na ook jongen in het vlieghok en die groeien als kool maar hier zie je echt veel duiven met zgn voerbekken rondlopen. Nu ook die jongen wat groter worden zet ik elke ochtend een vers potje voer in de broedbakken en in de namiddag vul ik dat weer aan en ook in de voerbak op de grond gaan een paar scheppen want er zijn er altijd die liever daar gaan bikkelen. De potten waar vitamineral in gaat moet ik elke dag vullen en zelfs de vloer begint nu een tarra gotta kleur te krijgen, en dus doe ik nu  50 % biergist met 50 Vitamineral in de potten mengen en dat gaat perfect. Geen spuiters dit jaar en groeien als kool. Twee keer in de week voer aangelengd met knoflookolie en om het droog te maken wat melkpoeder en gistocal, de duiven zijn er dol op. Het water wordt meestal wat aangezuurd met prebiotica Wei-melkzuur van het kruidvat.

Deze week ook het koppel voor het zware werk, wat een kweekkoppel moet gaan vormen opgehaald bij Toppigeons in nieuwe Tonge en ook veel reacties gehad en bijna allemaal positief over deze aankoop voor de toekomst. Negatieve reacties doe ik tegenwoordig af met een glimlach en in mijn achterhoofd gaat dan de yel ,,de tijd zal het je leren,,.

Ook probeerde ik deze week in een keer alle jongen uit de vliegduiven te verkopen en er kwamen diverse reacties op, te veel voor mij, te duur enz enz.  Ik snap het niet , het zijn stuk voor stuk goede duiven die allemaal prima opkomen met voorouders waar het kwijl uit je mond loopt bij liefhebbers vandaan waarvoor de bonnen bij inzet al op vijfhonderd euro staan en waarvan bij verkoop hun duiven duizenden eurotjes opbrengen maar bied de postduivencoach ze aan dan ???? We zien wel hoe dit af gaat lopen.

Ook werd ik er deze week op gewezen dat de afdeling 5 een lijst met de zgn splijtleden geplaatst had op hun site en dat er nogal wat commentaar op was, en idd de mensen hebben gelijk. Er ontbreken mensen die nu wederom in de verkeerde samenspelen blijven spelen. En laten we eerlijk zijn duivenmelkers zoeken altijd hun voordeel, in het verleden verhuisde sommige helemaal naar Oudenhoorn omdat dit in hun voordeel zou zijn, andere dachten dat er in de Hoeksewaard meer voordeel te behalen zou zijn, maar de trek veranderde. Nu vinden ze dat Reeuwijk weer gunstig ligt en proberen ze aan een onderkomen te komen op de lijn Krimpen, Capelle , Nieuwekerk enz. Duivenmelkers zijn simpel personen die soms knettergek zijn.

Vanmorgen werd ik opeens getrakteerd op de aanwezigheid van een zak van een kilo Blauwmaanzaad goed voor de kanarie lekker te laten zingen maar verboden voor postduiven. Maar gooi nu een zak Blauwmaanzaad in je tuin en je hebt van de zomer mooie bloemen en later prachtige bolletjes waar je duiven gek op zijn, neem dan een foto als ze de bolletjes vreten en wie kan dan nog beweren dat je opzettelijk je duiven gedrogeerd hebt. Jammer maar zo schijnt de duivensport anno 2017 in elkaar te zitten. Simpel gezegd dopingcontroles zijn dus zinloos geworden.

Tot volgende week.

Postduivencoach Kees Commijs.