Gisteravond was ik helemaal klaar met het weekberichtje en wilde media bijvoegen en ineens was alles weg , mijn excuses voor het dagje later maar we proberen het opnieuw.

Het was me het weekje wel druk ,druk en nog eens druk . Stress om de elektriciteit wat ik niet snap enz .Daarbij nog de verliezen met de jonge duiven en de naweeën daarvan, duiven ophalen enz  3 x naar Spijkenisse, 1x Dordrecht , 1x Capelle aan de IJssel en een keer naar Pijnacker.

Zelf vingen we ook een paar duiven op en die zijn keurig opgehaald alleen met de Duitse jaarling duivin blijft het tobben die site werk in het perfecte Duitsland voor geen meter. Al met al blijkt dat netjes opgeven helpt.

ook krijg ik vaak van niet duivenmelkers telefoontjes en dan vraag ik heeft u internet zo ja ga naar de site van de NPO en meld de duif daar dan krijgt u direct het telefoonnummer van de eigenaar. U wordt wel bedankt dat u de moeite neemt om de duif thuis te krijgen.

In België zijn op een tiental plaatsten vervoersverboden en regeren betekent vooruit zien dus ik verwacht van mijn afdeling 5 met al die bekwame mensen aan het roer van het duivenschip dat we zaterdag met de jonge duiven Epe vliegen daarna naar Arnhem gaan en vervolgens Duitsland in. A om voor te zijn dat we in België niet mogen lossen en vervoeren, B om risico’s van besmetting van de Nederlandse pluimveestapel tegen te gaan  en C om onze export niet in gevaar te brengen.

Dit weekeinde hadden we ingekorfd voor twee vluchten Pointoise en St Vincent.

Op Pointoise hadden we met 1254,8.. mpm een aardige duif en  alleen het weigeren koste ons de eerste plek maar …. dat doen ze bij anderen ook.

St Vincent waren er vier mee  en echt van een tweetal had ik hoge verwachtingen , was al vroeg op en ijsbeerde wat door de tuin en voor de hokken en om 6.45 uur de eerste meldingen in Arnemuiden ,mooie duiven en rekenen 7.30 uur moet ik pakken en hooguit 7,45 uur. Nu om 7.45 uur hier geen duif en van mij mogen ze dan stoppen met het concours. Op deze vluchten speel ik voor een kopduif en mogen ze van mij 1 op 2000 gaan vliegen , hele dag zitten boeit me niet kop, kop en nog eens kop alleen dat telt bij mij en ik kijk ook met een verdwaasde blik naar melkers die blij zijn  met een eerste prijs met een duif die zes uur later zit, maar laat ze maar denk ik dan. Ik zit anders in elkaar en ben misschien te fanatiek.

Komende week gaan de jonge duiven voor het eerst aan de bak en zijn hier nu twee keer weggeweest met een maximum van 8 km , te weinig maar de angst zit erin en dan verlies ik ze liever in de strijd en op het veld van eer.

Gisteren kwam er nog een melker een jonge duif halen die hier was binnen gelopen en hij miste er nog 25 van zaterdag, veel zon in zijn hok door de glazen dakpannen , ik zei gooi ze eruit ket wordt te warm in je nok en de vuiligheid kan niet weg ventileren , ik hoop dat hij luistert. Achteraf bleek dat we al eens eerder contact hadden gehad over de telefoon over de plankjes die ik op de broedschotels heb liggen en het systeem bevalt hem prima en inmiddels had hij ook al voor andere melkers ongeveer 140 plankjes gemaakt.

Zelf denk ik dat het systeem van mijn nieuwe schabbetjes , goedkoop en simpel een nog groter succes gaat worden.

En zo klooien we maar wat aan in de duivensport, veel succes komende week allemaal en tot de volgende rondom.

Kees Commijs

postduivencoach.