Wat een week en met wat een afsluiting ! heel de week onrustig en het ging allemaal niet zoals ik graag zou willen, jonge duiven zaten maar wat te klooien en vliegen was ook maar een minuut of vijf en dertig en dan maar weer de lucht injagen en dan gingen ze nog een half uurtje. Oude duiven was helemaal de gang uit maar omdat het leuk gaat was heel de verzorging op de jongen gericht.

Woensdag moesten we hier al inkorven voor la Souteranne en gaven we er zestien mee , laders in de club nihil en daarover de voorzitter ingelicht , dit kan en mag zo niet en men zal voor Rotterdam toch knopen moeten doorhakken dat de drie verenigingen op de dagfond door dezelfde deur zullen moeten gaan.

Dus ik had flink de pest in en dan ook nog een mindere opmerking van een lid naar je hoofd geslingerd krijgen doet mij koken.

Donderdag voor het inkorven van de jonge duiven de leden hierop aangesproken en medegedeeld dat ik bepaalde insinuaties niet pikt en desnoods daar werk van maakt, voelde mij er gewoon rot onder.

Nu de jonge duiven werden ingekorfd en vele handen maakte dit keer licht werk.  Ook op vrijdag waren er veel helpers om de duiven in de container te krijgen en zulke momenten maken mij blij. Gezamenlijk zorgen dat het werk binnen de club voorspoedig verloopt de één doe dit de ander doe dat enz en als iedereen zijn steentje (hoe klein ook) bijdraagt krijg je een mooi grindpad.

Zaterdag was balen en volgens mij kon er gewoon gelost worden maar dit gebeurde niet, Brabant wel , Zeeland wel , Noord Holland wel maar de onze (afd 5 ) bleven nog een nachtje langer in de reismand  en zoals Perry Burg altijd zegt dan komt Keessie.

En inderdaad , wij kwamen met twee mooie vroege jonge duiven op Pont ste Maxence. Wederom pakte de ,,Jonge Crack ,, de eerste prijs en nu was ,,Jesus,, ook vroeg en pakte de tweede plaats. De eer gaat vooral uit naar Willem de Bruijn die ons een goede tip gaf betreffende een aanpassing in het jonge duivenhok.  En daar de oude duiven het op La Souteranne lieten afweten zal ik deze tip ook in het oude duivenhok gaan doorvoeren. Lucht inbrengen dat is belangrijk en……. hele goede duiven.

Daarin is het laatste jaar veel geïnvesteerd en werd er gelet dat er een hoog gehalte aan Willem de Bruijn en Heremansduiven in de stambomen voorkwam en vooral uit de Olympiade lijnen. Van de Gebr. Kat en zn werd via Pipa de lady Bolt , Mister Bolt en Nadal aangekocht en dat tegen de eerdergenoemde lijnen lijkt perfect te matsen. Maar voor de duidelijkheid een zwaluw maakt geen zomer.

Na het seizoen breekt de selectie tijd aan en zoals het er nu uit zullen er slechts zes of zeven oudere doffers behouden blijven op de zestien koppels en de rest aangevuld worden met jongen en laatjes uit de nieuwe lijnen.

Het fondhokje gaat van zes naar drie broedhokken en alles wat erin zit zijn dadelijk late en twee afgerichte jongen. Fond is dadelijk bijzaak maar moet in de toekomst zo zijn dat deze niet mogen misvliegen maar dat is natuurlijk een utopie en zal nog wel enkele jaren duren.

Veel succes komend weekeinde en tot de volgende rondom.

C.Commijs

Postduivencoach.