We zijn weer een weekje verder en het moment om met onze winterkweek te beginnen nadert snel, de kwekers zijn er klaar voor. Wel kijk je nog even na of je op de valreep nog iets wil veranderen in de koppelingen maar dan besef je zelf dat het goed zit. Dit werd bevestigd doordat een liefhebber mij erop attent maakte dat er duiven van Braspenning te koop waren op GPS  , dus vanavond even gekeken en idd stonden er nakomelingen van de ,,Lady Bolt ,, bij, die hier nu bij ons in het kweekhok zit. Uit de Lady Bolt kwamen hier  ,,Jesus,,met een 2 en 9 prijs en ,,Crazy Bolt,, met een 1 prijs. Uit een zoon van Lady Bolt die ook bij Kat en zn. gekocht werd namelijk Mister Bolt kwam de ,,Jonge Crack,, die 2×1 prijs won en ook de eerste in rayon midden van afd 5, Uit Nadal kwam ,, Pogba,, met 2 x 4 de prijs en totaal 8 prijzen als jonge duif. Wat ik bedoel te zeggen is dat we hier geslaagd zijn met de aankopen toen bij verkoop van de duiven van Kat & zn. gedaan, wel moet ik eraan toevoegen dat in deze duiven uiteraard veel bloed van de stam van Willem de Bruijn vloeit en ik ze ook weer tegen duiven uit zijn soort ( Willem de Bruijn ) gezet heb.

En zoals ik dit nu beschrijft is duivensport geweldig , dan geniet ik en zie ook de aankomsten weer voor me, ik ben een melker in hart en nieren en heb mijn duivensport echt zeventien jaar gemist en lees het goed ik schrijf niet duiven maar duivensport twee dingen die ik echt gescheiden zie. Er zijn liefhebbers die kunnen genieten van hun hok met duiven al zouden nooit gaan inkorven, maar dan zou ik geen duiven houden. Mijn passie is om te sporten met mijn dieren, meer dan 100 % aandacht aan ze te willen schenken, er alles aan willen doen met als uitgangspunt dat alles en dus ook de kweek prestatie gericht is.

Een liefhebber maakte mij erop attent dat er komende vrijdagavond een verkoop van zomer- en late jongen in onze duivenclub is, uiteraard wis ik dat al en had de verkoop al bekeken. Ik zei ook dat ik helemaal op de hoogte was, waarop hij vroeg of er niet voor me bij was. Ik zei dat het goede duiven van goede liefhebbers waren die te koop worden aangeboden maar dat er inderdaad niets voor mij bij was. Hij keek me met vragende ogen aan en ik gaf hem de hint.

Stel dat er in een dorp drie kaasboeren zijn en ik ben er eentje van , op de platteland dag in het dorp wordt de door mij gemaakte kaas als beste gekeurd en uitgeroepen , dan ga ik toch geen kaas halen bij die twee andere kaasboeren maar ga ik eventueel in een dorp twintig kilometer of vijftig kilometer verder waar ik weet dat een nog betere kaasboer met betere en lekkerder kaas zit. Zijn vragende ogen glinsterde en een lach kwam op zijn gezicht , het kwartje was gevallen.

Deze week weer een goede jonge doffer verspeeld vermoedelijk aan de roofvogel en de tweede binnen drie weken, uiteraard niet leuk , a: omdat de eerste er eentje was die ik van Willem de Bruijn had gekregen en b: omdat de tweede een jong was dat vier prijzen 1:10 weg had. Gelukkig zat er nog de 16 ,, Don Leo ,, genaamd, eerder schreef ik al dat dit jonge doffertje uit de Heremansdoffer zo perfect gebouwd was dat ik er in wezen geen afstand van kon doen , zijn broers en zusters wel goed hun prijzen hadden verdiend alleen hij niet. Dus ,, Don Leo ,, mag zich dan in 2018 opnieuw proberen te bewijzen .

En over 2018 gesproken  ehh, o, nee 2019 of toch 2018 ? Ik ben ermee gestopt en weet het niet meer, maar voorkeuring Olympiade 2019 in Rosmalen ? Ik snap daar geen reet van, je kan nu (2017)toch niet al voorkeuren voor 2019. Ik zal het wel niet snappen en zal zeker in Rosmalen me laten bijpraten, want dat ik het niet snap zal wel ouderdom wezen of de verandering in de duivensport.

Deze week kreeg ik een telefoontje van dhr Zeele dat hij een mooi artikel had geschreven voor liefhebbers die opnieuw wilde starten in de duivensport  en of ik dat wilde plaatsen. Uiteraard doe ik dat met plezier daar bij de echte melkers  leesvoer altijd welkom is, heb mijn email adres aan hem gegeven en wacht maar tot wat er komen gaat.

Vanavond een grote pan met uien aan de kook gebracht en daarna mag deze de hele nacht lekker in de gieter staan te trekken en dan enkele dagen voor de duiven in de drinkpot om de laatste oude pluimpjes er nog uit te halen maar verder gaat alles goed met me , hihi.

Tot de volgende rondom.