We zijn weer een hectisch weekje verder , schreef ik vorige week nog dat ons varken miss Piggy steeds overeind gezet moest worden dan is dit nu niet meer nodig daar Miss Piggy deze week het leven liet van de een op de andere dag, Miss Piggy was bijna elf jaar dus was op een respectabele leeftijd , maar leuk is het verlies van dieren nooit.

Nu de geiten en het varken weg zijn kwam ienepien met het idee deze ruimte als duivenhok te gaan gebruiken. Maar inmiddels was de geitenruimte al als voeropslag in gebruik. Ik heb er twee nachtjes over geslapen en ben er helemaal uit.

In het jonge duivenhok komt een schuifdeur in een binnenwand naar het oude varkens hok. Het geitenhok en varkenshok voeg ik samen en daarin komen 12 broedbakken. In de toekomst(misschien deze zomer al) wil ik hier jonge weduwnaars in gaan zetten. Het hok krijgt dezelfde verluchting  als het jonge duivenhok.Het idee ontstond na het bekijken van het filmpje van Leo Heremans op You tube. Uiteraard vroeg ik ook aan mijn Reeuwijkse mentor wat hij van het voorgenomen plan vond en hij gaf aan dat geeft veel werk maar kan ( sportief gezien) rendement  opleveren.

De bedoeling is dus dat er straks minder duiven in het jonge duivenhok gaan, ik wil eerder minder dan meer duiven gaan houden , we blijven streven naar kwaliteit boven kwantiteit.

Vorige week schreef ik dat er gekoppeld was bij de vliegduiven en inmiddels liggen de eerste eieren er, ook hier is de bedoeling dat niet alle jongen worden aangehouden  die uitkomen. Basis van ons hok moet het kweekhok worden en blijven, nu uit het kweekhok 14 winterjongen en momenteel liggen er weer 14 uit de tweede ronde en zitten sommige alweer op eieren. De bedoeling is met 30 jongen de jonge duivencompetitie aan te gaan. Dadelijk zitten er 16 koppels vliegduiven ook op eieren dus ……. dan weet je het wel.

Duivensport blijft een sport van dromen , dromen en het najagen van die dromen. Dromen om op het hoogste podium te staan en dan de duim omhoog te heffen. Dat er hard voor moet worden gewerkt is een ding dat zeker is, elke dag en zelfs in de nacht kan ik wakker worden en denken gaat dat wel goed of moet dat anders. Natuurlijk vroeger kon ik ook mijn prijs verdienen maar de duivensport is veranderd en er zijn meer zgn. bijdehande spelers gekomen. Mannen die investeren en alles uitvogelen. Dagelijks leer ik nog bij door te luisteren en te lezen.

Tot volgende week.

Kees Commijs