We zijn weer een weekje verder en zoals elke zondagavond ga ik achter de computer om een wekelijkse column te schrijven onvoorbereid en gewoon wat er over de week een beetje is blijven hangen of over iets wat ik leuk vond of waardoor ik mij gegriefd voelt. Ook schrijf ik elke ochtend een klein stukje op Facebook en vaak als er iets voorvalt post ik dat daar ook direct, over de vereniging en de bepaalde combinatie mag ik niets meer op Facebook plaatsen zowel positief als negatief, er zijn betere tijden geweest dat ik hoog op het schild verheven stond. Maar commercie regeert zal ik maar denken.

Over twee weken hebben we de eerste officiƫle wedvlucht er al weer op zitten wat voor mij de aanleiding was om deze week eens bij de afdeling 5 te informeren hoe de vlag ervoor hing n.a.v. genomen besluiten op de laatste vergadering aangaande kampioenschappen en puntensysteem. Inmiddels is het infoboek 2018 verschenen en zie ik dat wat eerder een voorstel was om de puntentelling voor de kampioenschappen 1:4 te gaan vervliegen het schijnbaar niet gehaald heeft en ikzelf was hier ook een groot tegenstander van i.v.m. concoursafbreuk, was het doorgegaan dan was ik met duidelijk minder duiven gaan vliegen hooguit 8 of 12.

Maar als ik het goed lees in het infoboek is het weer gewoon 1:10 met een maximum van de bovenste 30 duiven. Dus met dertig mee drie prijzen tellen voor de punten. En bovenste van de inkorfstaat twee  van de drie. Zelf vind ik dit wel mooi, al zag ik liever dertig duiven aanwijzen voor het vliegseizoen al denk ik dan dat je de grote spelers weer benadeelt die uiteraard graag de dertig duiven die constant afkomen als bovenste dertig willen plaatsen, ieder zijn ding.

Op het hok loop ik steeds tegen bepaalde problemen aan die elke liefhebber tegen komt, de jongen worden groter bij de vliegduiven en bij 12 dagen vond ik er alweer een eitje onder andere doffers lopen alweer te jagen als idioten. Vanmiddag een dikke laag stro in het weduwduivinnenhok gedaan en de eerste zeven duivinnen met een groep jongen daar heen gedaan omdat ik er een hekel aan heb als die doffer als idioten achter hun duivin aan zitten te jagen. Goed of niet goed de tijd zal het leren,om de paar dagen gaan er nu duivinnen met jongen naar het duivinnenhokje toe en zijn de jongen goed gedekt onder hun vleugel dan worden ze weer verplaatst naar het jonge duiven onderkomen. Zo blijf je als liefhebber dagelijks volop bezig met je atleten en blijft het een kwestie wat doe ik dit wel of wacht ik af.

Gisteren was er na de middagloslating een doffer niet op appel en vermoedelijk was de kromsnavel de veroorzaker en dat zou dan nummer vier zijn dit jaar, maar vanochtend zat de doffer weer op het hoge dak erg schichtig en van dak tot dak en van balkon naar balkon vliegend kwam hij eindelijk binnen. Verdwaasd maar niet gewond wel voelde hij helemaal hard aan, maar het zal wel goedkomen.

Zoals ik al aangaf gaan we over twee weken weer starten en daar waar ik andere jaren stond te trappelen heb ik er nu feitelijk nog helemaal geen zin in. Maar we gaan wel , liefst zou ik een soort drive in hebben net als bij Mac Donald , aan komen rijden je duiven afgeven , je display in ontvangst nemen en als de duiven gearriveerd zijn ze thuis op de computer laten inlopen en later de uitslaglijst lezen.  Betalen via de computer, enz. Kun je geen gezeik meer krijgen ook.

Fijne week en voor degene die komend weekend al spelen heel veel succes.

Kees Commijs

Racing Pigeon Whisperer