De week is weer voorbij en het was me het weekje wel, veel te hoge temperaturen voor in de stad , iedereen is opgefokt, verkeer is een chaos en op diverse ruzies en vechtpartijtjes. Mijzelf ook enkele keren in de hand moeten houden om niet in die malaise mee te gaan. Steeds uitgedaagd worden en dan maar doen of je neus bloed daar kan ik niet tegen , gelukkig liep alles verbaal af. Maar de mensen zijn ook veranderd en een dolletje is schijnbaar niet meer mogelijk, dus ook daar stoppen we maar mee als het om personen gaat die zich opeens ermee gaan bemoeien. Kijk Dirk Verleun en ik snappen elkaar, sommige denken die liggen straks te rollen maar wij hebben soms de grootste lol, daar gaat het om.

Vaak zijn de brengers van een rotte boodschap de boosdoener, ook in de duivensport. Mij boert het niks , zeg wat ik wil op deze site , weet zelf dat ik nooit lieg want daar heb ik een bloedhekel aan.

Deze week vlogen we Arras en ik had eerlijk gezegd weinig verwachtingen, ons hoofd stond in wezen bij andere ernstiger zaken, bij de jongen wat slechtere vieze mest en minder vlieglust, de verbouwing in het tweede jonge duivenhok afmaken met een dicht raam in het dak enz enz, maar de duiven gingen de mand in voor de vlucht. Mijn gewoonte is altijd de bovenste  (nu) drie op de ochtend van het inkorven in het display in te voeren. Tijdens het voorbereiden van de duiven voor de vlucht en ze in de mand zetten zei mijn Ienepien ,,deze is morgen je eerste, zij heeft gloeiende pootjes , achteraf had ik naar Ienepientje moeten luisteren want ze had gelijk , de ,,Crayzy Bolt ,, kwam als eerste aan en was nog vroeg ook. Speelt de 3 de prijs in rayon Midden Oost van de afd 5 tegen 4285 duiven, vorig jaar pakte ze ook al op Fontenay de Euro  een 7 de tegen 3901 duiven dus na Toppertje , de Jonge Crack en Jesus is dit ook weer een kopvlieger en al deze duiven zitten vol met genenlijnen van de grootmeester en mattie uit Reeuwijk welke ik steeds op elkaar kruist. Mijn sport , mijn idee mijn hobby maar ik luister altijd naar goede raad en zeker naar de raad van mensen die weten wat beheren van een hok met postduiven inhoudt.

Naast een mooie duif en daarna een gaatje van vijf minuten kwamen de duiven goed af en sommige goede lijstlezers gaven mij al aan dat het vooral onze jongen waren. Idd en nog vooral de jonge duivinnen ook, tijdverlies natuurlijk maar dat heeft iedereen, raar, natuurlijk alle duiven vielen op het hok waar ze vorig jaar als jong hun eerste liefde ervaarde, die trek krijg ik ondanks dat ze nu op weduwschap staan en jongen hebben groot gebracht in het oude duivenhok er moeilijk uit maar ….. bij de jongen zit ook een ingang met antenne. Rotter is dat ze weten dat daar aan de ren aan de buitenkant waterbakken hangen, dus zeker vier duiven waaronder onze tweede kon ik daar zo uit de waterbak pakken en handmatig over de antenne halen van het oude duivenhok, een piep is een piep.

Hopen dat ik deze week de jonge duiven weer een beetje op de rit krijg en dat doe ik hier op onze hokken met GezaSept en zuiveringmengeling, meestal is na twee dagen het vuile schijten over , dus maandagmorgen lekker de hokken uitdweilen met een emmer dikke bleek.

Vrijdag gaan we inkorven voor Peronne een vlucht die me absoluut niet ligt en hopelijk komt daar nu een einde aan, laten we het hopen.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Racing Pigeon Whisperer