Wat een duivenweekeinde ,om er moedeloos van te worden . De ene na de andere ergernis, nutteloos uitstellen en rekken , angst en nog eens angst . Maar dat is zo erg nog niet als het eindresultaat dan positief is maar dat was nog belabberder dan de vluchten die zaterdags wel gelost waren. De hamvraag is hoe kun je in hemelsnaam gaan lossen als op de lossingsite van de KBDB overal nog slecht zicht wordt aangegeven en de meeste Belgische vluchten terug naar de lokalen gingen. Hoe kun je lossen als je op de webcams rondom Laon kan zien dat het niet goed is. Dit is geen achteraf kritiek want ik zei het al vooraf dat het niet best zou gaan ondanks dat ik de eerste duiven op 1200 mpm inschatte. maar dat was mis er zaten er zelfs al op ruim 1400 mpm , foutje natuurlijk en een uitleg zal er ook nooit komen. Ook niet van de duif die al op compuclub/live stond voor hij geconstateerd was, zal wel de inmiddels bekende doofpot worden.

Al met al één en al ergernis, ook voor het eerst van mijn leven in mijn duivenloopbaan maakte ik mee dat de wagens verder rijden dan de vlucht die op het programma stond, je korft in voor 246 km en ga naar 262 km ( misschien gaan ze nog extra toeslag vragen ook), volledige waanzin.

De duivensport is simpel gesteld gewoon van het padje af. In achterkamertjes worden afspraken gemaakt en regeltjes, vluchten en kampioenschappen aangepast en trekpoppetjes gaan op de vergaderingen dit staan te verdedigen en inbrengen. De ontwerpers blijven uiteraard zelf buiten schot.

Ergernis en ergernis stapelen zich op, ben inmiddels zover dat ik mijn duiven inkorf en mijn klok afgeef en weg ben om zoveel mogelijk de kans op een (foute) confrontatie te verkleinen, ik ben en zal altijd een aparte liefhebber blijven  maar zeg wat me voor de bek komt en wat in mijn ogen rechtvaardig is.

Er zijn van dit weekend nog zeven duiven onderweg waaronder een paar fijne jaarlingen, hopelijk komen die morgen na. Maar de zin is er helemaal uit en ik kijk wel hoe het verder loopt. Misschien wat meer aandacht aan het jonge duivengebeuren gaan schenken.

Tot de volgende rondom

Kees Commijs

Racing Pigeon Whisperer.