Maarten Hakvoort

placeholder_600x120.png
NPO BESTUUR
Extra ledenraad
Maandag 13 augustus staat er een extra ledenraad gepland. Hierbij nodigen wij u van harte uit om aanwezig te zijn. 

Klik hier voor de conceptagenda

De ledenraad begint om 20.00 uur bij Hotel Papendal, Papendallaan 3 in Arnhem 
NPO BESTUUR
U heeft stemrecht 

Nog een kleine maand en de NPO Ledenraad zal weer plaats vinden. Een ledenraad waar alle leden van de NPO hun stem kunnen laten horen. Ja? Jazeker, u bent lid van uw afdeling maar u bent ook lid van een sectie en/of platform. Via deze kanalen kunt u vragen en ideeën inbrengen op de ledenraad. De secretarissen van deze secties en platformen zijn reeds gepubliceerd. 
 

Volledigheidshalve publiceren wij ze hier nogmaals:
 

Platform Jong :                         Peter van Utrecht, 
                                                 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 

Platform Transport :                 Ruud den Dunnen, 
                                                 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 

Sectie Vitesse/ Midfond :         nog niet benoemd 
 

Sectie Dagfond :                      Gert van den Boogerd
                                                 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 

Sectie Marathon :                     Arjan Beens, 
                                                 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 

Sectie Jonge duiven :               Falco Ebben
                                                 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 

Er leven tal van ideeën en verbeteringen onder de leden waar we als bestuur iets mee kunnen en willen doen. Aan enkele zaken wordt al gewerkt en hebben onze aandacht, maar Keulen en Aken zijn ook niet op een dag gebouwd. Er komen verschillende vragen en vernieuwende gedachten voorbij op de sociale media. Helaas is er geen filter die deze er voor ons uithaalt. Daarom onze vraag aan jullie: stuur ze in via uw sectie of platform en breng het onder de aandacht. Samen komen we dichter bij GPS2021! 
 

Bestuur NPO
WEDSTRIJDEN
Winnaar nationaal Dax totaal en sector 1: C.J. Elzakkers uit Halsteren
Kees won de sector 1 en haalde de snelste tijd die landelijk behaald is en daarmee de totaal overwinnaar van nationaal Dax. 

Na vele jaren hard werken nam Kees afstand van zijn bedrijf en lag zich vervolgens toe op de marathonvluchten. Het jaar 2018 kenmerkt zich door een buitengewoon goed jaar. Er worden stappen gezet in de ontwikkeling van de duiven en de prestaties worden steeds beter.

Lees hier het complete interview 

  
WEDSTRIJDEN
Winnaar Nationaal Dax sector 2: A.P. Overwater uit Strijen
Je zou zeggen dat het nationaal winnen van Dax bij eenieder hoog op het lijstje staat. Wie wil er nou niet een van de klassiekers in de Postduivensport winnen? Uiteraard geldt dit ook voor de nationale overwinnaar Dax Sextor 2 A.P. Overwater uit Strijen. Maar ook de Barcelona ZLU stond op het programma. Of hij de betreffende titel heeft gewonnen weten we later dit jaar. 

Lees hier het complete interview

  
WEDSTRIJDEN
Winnaar Nationaal Dax sector 3: Ton de Braven
Hoe win je met twee fond duiven Nationaal Dax sector 3? Juist, ja. Dat kan Ton de Braven jullie vertellen. Hij woont in het mooie, historische plaatsje Hoogblokland. Al sinds zijn jeugd speelt Ton met duiven en is hij een echte programmaspeler. 

Lees hier het complete interview

 
WEDSTRIJDEN
Winnaar Nationaal Dax sector 4: H. Hoeks uit Bovensmilde
De duiven in Dax kregen om 13.30 uur het startsein om aan hun reis naar huis te beginnen. Over de hele vlieglijn was het prachtig weer, warme temperaturen en de wind op de kop. De overwinning ging naar Henri Hoeks uit het mooie plaatsje Bovensmilde. Hij werd door ons geïnterviewd. 

Lees hier het complete interview

  
NPO BESTUUR
Oproep van Tijmen
Heeft u duivenboekjes die niet meer gelezen worden? Dan kunt u Tijmen er erg blij mee maken! Tijmen leest namelijk heel graag duivenboekjes. Alle soorten boekjes over duivensport zijn welkom. Denk aan Topwings, Spoor der Kampioenen enzovoorts. De boekjes mogen opgestuurd worden naar Rechtestraat 12 5409 AJ Odiliapeel.

Alvast ontzettend bedankt namens Tijmen en zijn familie! 

NPO BESTUUR
Aantal duiven per mand week 28
In verband met de aanhoudende zomerse temperaturen adviseren wij bij de inkorvingen van de jonge duiven een maximum van 25 duiven aan te houden.Tevens dient bij de belading van de container minimaal de bovenste rij vrij gehouden te worden. Dit betreft de donderdag, vrijdag en zaterdag inkorvingen van deze week.

NPO Bestuur
placeholder_600x120.png
AGENDA
Activiteiten in de verenigingen
Staat er een tentoonstelling, huldiging of een andere activiteit op de agenda? Wij kunnen uw activiteit in Op (de) Hoogte en op de NPO-website vermelden. 

Laat ons weten: 
  • Wanneer uw activiteit plaatsvindt
  • Leg kort uit wat de activiteit inhoudt
  • Vertel waar en wanneer de activiteit plaatsvindt
  • Stuur een link of bijlage mee voor meer informatie 
Stuur uw activiteiten door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Marathon liefhebbers halen hun hart op
Agen 
Sector 1: middaglossing 6.196 duiven 
Sector 2: ochtendlossing 3.748 duiven 

Orange 
Sector 3 en 4: ochtendlossing 4.608 duiven 

We zijn met de NPO-vluchten vanuit Agen en Orange alweer over de helft van het fondseizoen. Iedereen keek erg uit naar de start van het seizoen, maar wanneer het eenmaal bezig is vliegt het ook weer zo voorbij. De weersomstandigheden zorgen ervoor dat er toch tweemaal nagedacht wordt om duiven in te korven. Dat zien we ook terug in de aantallen. Zo zijn er op Orange zo’n 400 duiven minder aanwezig dan in 2017. De ingrediënten voor deze vlucht lijken op alle voorgaande edities: warm en kopwind. Welke nieuwe matador zal er nu met de eer gaan strijken en krijgt het voor elkaar de elementen van de natuur te trotseren en als eerste afgevlagd te worden?! 
Onze succeswensen voor duiven en deelnemers, namens het Bestuur NPO!
DUPLICAAT AANVRAGEN
Aangevraagde duplicaten tot 12 juli
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Klik hier voor het actuele overzicht van de aangevraagde duplicaten 
placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Vluchten komend weekend
Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 

Wie lost waar
placeholder_600x120.png
 
placeholder_600x120.png
Coolbird.eu snelst groeiende webshop in de duivensector
Krab Services, het IT bedrijf van ondernemer Gert Krab, ontwikkelde nu iets meer dan 2 jaar geleden de online webshop coolbird.eu met zo’n 1500 voedingssupplementen voor duiven. Gert Krab, zelf ook duivenliefhebber pur sang, geniet het vertrouwen van veel liefhebbers en bouwt ook velewebsites voor duivenliefhebbers. Intussen is zijn eigen webshop in België en Nederland op deze korte tijd uitgegroeid tot de grootste webshop in de sector!

Natuurlijk, er zijn ook andere webshops met duivenproducten online maar geen enkele met zo’n groot aanbod als Coolbird, vertelt Gert. Nochtans bestellen die ook bijna allemaal bij Group Lataire in België, één van de grootste leveranciers van Europa, maar omdat ik Group Lataire heb weten te overtuigen om via dropshipping te werken, heb ik een veel groter aanbod. Dropshipping betekent dat ik mijn pakjes laat inpakken bij Group Lataire in België. Dat is sneller en zo hoef ik zelf geen voorraad of magazijn te runnen, en ben ik verzekerd van een ruime houdbaarheid van alle producten. Vandaag besteld vóór 12 uur is de volgende dag geleverd.

Coolbird wist ook de aandacht te trekken door in het voorjaar 1000 gratis ijsjes uit te delen op de duivenbeurzen in België en Nederland. Gert Krab is ervan overtuigd dat hij zeker nog verder kan groeien. “Er is zo een groot assortiment van producten dat een fysieke winkel dit nooit allemaal kan aanbieden, Coolbird dus wel." 

Gert vervolgd: Het aanbod wijzigt continu door nieuwe producten die op de markt komen. Sommige duivenliefhebbers kopen hun “geheim” graag anoniem en bestellen daarom ook graag op internet. Een duivenmelker die in deze tijd alleen nog met voer en water speelt, is volgens mij ook onmogelijk, in de moderne sportbeoefening zijn bijproducten onontbeerlijk. Met Coolbird kiest men voor een professionele aanpak van onze hobby. Alle grote merken zijn er vertegenwoordigd en iedereen kiest waar hij zich het beste bij voelt!
WEDSTRIJDEN

Klik hier voor de laatste stand van het Nationaal Kampioenschap.
Sponsoren
bonyfarma.png
beyers.png
giantel.png
belgicadeweerd.png
verselelaga.png
bricon.png
teurlings.png
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40