Maarten Hakvoort

 

Dit weekend was het al weer de laatste jongen duiven vlucht van het seizoen voor de punten voor het jongen duiven kampioenschap en het generaal.
De jongen duiven mochten naar Fontenay wat ruim 470 kilometer gemiddeld is voor de liefhebbers.

Ook voor de natoer was het al weer de derde vlucht en dat betekend dat nu toch echt het einde van het seizoen nadert.
De natoer duiven gingen deze week naar Menen maar de lossing commissie besloot om de duiven van rayon rood te verplaatsen naar Quievrain wegens de wind.

Om 08:30 uur werden de jongen duiven in Fontenay gelost en om 09:00 uur werden de duiven in Quievrain gelost. Ruim 470 kilometer dus voor de jongen duiven die het niet cadeau kregen want ze stonden ruim uur in de lucht.

Het was zeer spannend op de laatste jonen duiven vlucht want de combinatie Duivenbode-Bekooy, combinatie W.Rietkerken en Zoon moesten het opnemen tegen de Power Ton van Wissen uit Voorschoten. Het verschil tussen deze drie hokken was zo klein dat de genen die als eerste draaide kampioen zou worden in het stedelijk samenspel leiden op de jongen duiven vluchten.

Even na half drie is het dan zover en valt de eerste jongen duif in Leiden bij de combinatie duivenbode-Bekooy,
om precies te zijn 14:40 uur. In Voorschoten bij Ton van Wissen valt op dat zelfde tijdstip ook een jong maar zijn afstand is 3 kilometer korter.

Om 14:42 uur valt de tweede jongen duif bij de combinatie Duivenbode-Bekooy en deze jongen duif zal de combinatie jongen duiven kampioen maken omdat deze nog net voor de eerste van Ton van Wissen zit. Omdat je bijna 30 punten zakt per duif hadden we het niet gered als de tweede jongen duif een half minuutje later was gevallen.

De combinatie wint dus net als vorig jaar drie jonge duiven vluchten in het stedelijk samenspel leiden en word daarmee voor de tweede jaar oprij onaangewezen jongen duiven kampioen.

Winnende duif deze week is de 18-1043793 ‘’High tree’’ een jong doffertje die gekocht is op de classic in Voorschoten.
Jan Hoogenboom uit Sassenheim heeft hem gekweekt en op de classic gezet. R.v.Duivenbode heeft hem gekocht voor best veel geld maar dat heeft hij ondanks zijn blessure in het begin van het jongen duiven seizoen toch weer terug verdiend. De 793 kwam namelijk op de eerste jongen duivenvlucht gewond thuis en kon enkele weken niet gespeeld worden. Nadat hij weer mee kon vloog hij elke week een stukje hoger in de uitslag.

De laatste drie weken pakte hij een hoop punten en zodoende kwam hij toch nog in de top tien van het eind klassement terecht.
De tweede jongen duif die dus viel om 14:42 uur en ons eigenlijk kampioen maakte is de 18-5122997 een kruising tussen een doffer van Ton van Wissen maal een duivin van Kees Nijeboer.

Het was voor ons een mooie afsluiting van het jongen duiven seizoen en is het dus de hoogste tijd om de mystery man deze week maar eens zonder vermomming op de foto te zetten.

Tot volgende week,
De Witte Duif.