Maarten Hakvoort

Zaterdag14 januari Guur weer

Ik heb de duiven er maar even uitgeknikkerd. Ze gaan hier af en toe los, net zoals het uitkomt. Vanmorgen eerst de doffers maar even, daar zitten nog 4 ongewende duiven tussen, die moet ik er iedere keer eerst even tussenuit “vissen”.

De duiven zelf geven niets om een beetje wind en natte sneeuw, het bad staat klaar en daar duiken ze maar wat graag even in.
Vanmiddag nog even de hokken schoonmaken, maar nu eerst een visje bakken. Ik ben wat dat betreft wel een beetje autistisch, zaterdag is visbakdag. Tenminste zolang de voorraad strekt……. (WdV)

Het voelt goed om weer even een dagje vrij te zijn. Tineke is aan het werk, en dan kan ik mooi wat klusjes in en rond het huis doen.

Vanmorgen al een mailtje van Djoerd van der Veen. Daar zitten de duiven al te broeden, en ik krijg zelf ook wel weer een beetje de kriebels.
Volgens de laatste berichten wordt het opnieuw een flitswintertje, dus volgende week toch de doffers maar op de bakken.

Mijn voerleverancier gaat richting Marokko(hij wel), daarom heb ik nog snel even de voorraad aangevuld. De volgende bestelling zal waarschijnlijk weer kweekvoer bevatten.
Gisteravond zag ik nog een berichtje van onze (oud) voorzitter langskomen op FB. Ik hoop dat Simon weer de oude mag worden. Er is veel gebeurd en dat heeft nu eenmaal zijn tijd nodig.
Maar als hij zijn positieve instelling kan behouden, komt het vast weer goed met Simon.

Ik kom veel mensen tegen die teveel hooi op hun vork nemen, het is altijd goed om te relativeren wat dat betreft. En dan is werken op een begraafplaats misschien wel een groot voordeel. Ik zie zoveel verdriet om me heen, en dan is duivensport echt maar een heeeeel klein dingetje.

Morgen weer zondag, en dat is ook een dag waar we naar uit mogen kijken. Links of rechtsom zo’n dag hebben we allemaal gewoon nodig. Even een break om te voorkomen dat we zomaar doordraven. Daarom wil ik iedereen vanaf deze plaats alvast een gezegende zondag toewensen!