Maarten Hakvoort

Zaterdag 22 juli Chateauroux en Gennep

Update 16 uur: Het verloop van Chateauroux is hier op zijn zachtst gezegd hopeloos…… Nadat ik de eerste meldingen had gezien duurde het tot bijna kwart voor 3 voor hier een duif kwam. Dat was al slecht, maar nu ruim een uur later is er nog steeds maar 1 v/d 10.
Ik zoek de oorzaak in eerste instantie bij mezelf. Het moet altijd harder, en dat schepje wat we ervan de week bij gedaan hebben, had misschien beter geweest van niet.
Weer wat geleerd dus.
Van de jongen zijn er inmiddels 14 thuis van de 22, nog 8 te gaan derhalve.

Voor nu eerst maar een goede zondag toegewenst!

Update 11.15 uur: De jonge duiven zijn gelost om half 9. Vanaf kwart voor 10 kwamen hier grote koppels duiven over. Vrij snel daarna kreeg ik 5 jongen, zoals verwacht nam het binnenkomen de nodige tijd in beslag….
De klok geeft nu 09.51 uur aan. Maar dat boeit me heel weinig op dit moment….. Om 10 uur kwam nummer 6, en dat is ook de voorlopige eindstand. Nog 16 jongen onderweg.

De oude duiven hadden het ook moeilijk, deze zijn inmiddels wel allemaal thuis, maar de eerste pas op 09.54 uur. Met oost in de wind is het altijd lastig. Maar thuishouden is ook geen optie.
Gezien het verloop van de oude duiven, zijn de verwachtingen voor vanmiddag hier ook danig getemperd, maar eerst maar kijken of er toch wat jongen rechtsomkeer maken.

Goedemorgen allemaal! Allereerst het positieve bericht dat de duiven in Chateauroux gelost zijn om 7.25 uur.
Dat is heel mooi, want de weersvoorspellers gaven in de voorweek negatieve berichten af. Blijft me altijd verbazen dat deze mensen wel kunnen zeggen hoe ons klimaat er over 50 jaar uitziet, maar 2 dagen van te voren een redelijk kloppend weerbericht maken is weer een ander verhaal.
Maar goed, ze zijn onderweg, en dat is goed nieuws.

Hier zijn  er 10 mee. Maar gezien bovenstaande weersvoorspellingen heb ik een aantal vaste waardes toch maar thuis gehouden. Ik vond het risico te groot. Nu een ploeg onder aanvoering van “Janita” en “Nelly”, aangevuld met wat duiven die zeer onregelmatig zijn, maar misschien nu voor een uitschietertje kunnen zorgen.
Tijdens de wedstrijdbespreking heb ik mijn duiven opdracht gegeven om de hele dag in de buurt van de duiven van Paul Romkes en de gebroeders Ras te blijven.
Als ze dit doen heb ik wel vertrouwen in een mooie uitslag, maar gezien vorige week zijn met name Jan en Hessel op dit soort wedstrijden een maatje te groot voor ons.

En dan de jongen. Hier alle 22 mee. Alleen het duifje wat door Frank is meegenomen zit nog op de basis. Deze duif was overigens perfect verzorgt.
In Gennep schijnt het nog bewolkt te zijn, daar wachten we nog even met lossen.
Voor de jonge duiven geldt hier alleen maar thuiskomen. Ik heb ze gisteren nog heel goed gevoerd, ik kan er van dit ploegje niet zoveel meer missen. Maar aangezien er ook weer oost in de wind wordt gemeld, zou dit weleens tegen kunnen vallen.

Het andere nieuws is dat de site van de afdeling gehackt is. Als je iets niet meer hebt, merk je pas hoe vaak je er toch gebruik van maakt. Ik hoop dat het snel weer opgelost is.

Misschien volgende week nog een extra africhting vanuit Harderwijk, maar we zullen vanavond eerst maar de animo hiervoor peilen.
Overigens hebben alle regio’s in de afdeling deze mogelijkheid, maar het moet wel even gevraagd worden natuurlijk. Ik heb gemerkt dat er vanuit de afdeling heel goed wordt meegedacht om verliezen te beperken, en duiven optimaal voor te bereiden op de wedstrijden.

Nou dan wil ik iedereen vandaag heel veel succes wensen. Vergeet niet te genieten van onze mooi hobby, en hopelijk vanavond de hokken weer gevuld! Nogmaals succes!!!

Dinsdag 18 juli Harderwijk

Vanmorgen om 8 uur zijn onze duiven gelost in Harderwijk. Om iets over half 9 kwamen de eerste duiven weer thuis. Op het moment dat ik dit schrijf (10.30 uur) zijn hier alle duiven weer thuis. Ook de 2 zomerjongen, die nu ook een chip om mogen.
Volgens mij geen verliezen, ondanks de oostenwind.

Je kan jezelf afvragen of ze hier veel van leren. Ik denk van wel. Niet zozeer de afstand, maar meer het hele gebeuren rondom het inkorven, vervoer en water drinken in de mand.
Alle beetjes ervaring helpen. Nu maar hopen dat we deze lijn door kunnen trekken. Nog steeds geen jongen erbij van afgelopen zaterdag. Nog 22 aanwezig, en als ik er met 15 Morlincourt kan halen ben ik tevreden. (liever met meer natuurlijk)

Groetenis

Maandag 17 juli Mooi en minder mooi

Morlincourt
Het dubbele gevoel is hier helaas weer overduidelijk aanwezig na afgelopen zaterdag. De 1e plaats in de club vanaf Morlincourt was natuurlijk top. Al was het de 2e duif op Urk.
Blijft hier lastig om eerste van dit duivenbolwerk(je) te worden. Maar goed, met 9 duiven mee 6 duiven bij de eerste 25 klokken is heel mooi. Tegen 237 duiven werd het om precies te zijn 1-8-10-14-16- en 24. Ook goed om te zien dat de combinatie Harmen Brands en Henk de Boer ook 2 duiven in de kop hadden. Deze mannen beginnen met hun “Jubbetjes” via gebr de Ruyter uit Baarn steeds beter te draaien.

Hier was het “Janita” die het mooie weer maakte. Eigenlijk heb ik haar altijd als een Vitesse duif gezien. Als jong niets gepresteerd, en als jaarling ook niet. Tot de natour begon vorig jaar. Toen liet ze zich wel van voren zien, en dat trekt ze dit jaar goed door.
Ze mag nu naar Chateauroux, en ik hoop dat ze dan ook op tijd is.

Balen
Maar toch hier ook teleurstelling. De jonge duiven bleken hier opnieuw de spelbreker te zijn. Ik had 34 jongen mee, en op 13.40 uur kwam nr 22 over de antenne gewandeld. En daar is het bij gebleven…..

Gisteren niets, en ook vandaag met dit mooie weer opnieuw niets. Daar wordt ik niet vrolijk van helaas. Op Urk en de polder meer verliezen, maar toch minder groot als hier. Ze zijn gezond, de club die thuis is was vanmorgen weer een uurtje uit het zicht. Maar goed het is niet anders, en deze 22 zullen het moeten doen. Ze zitten nu trouwens alweer in de mand richting Harderwijk.
Vanavond konden we opnieuw inkorven voor een extra africhting. Een ruwe schatting leert dat er toch wel weer een 500 duiven zijn ingemand, en dat is positief natuurlijk.

Positief
Ook positief is het opgegeven duifje in Alphen aan de Rijn. Deze wordt morgen op een bouwplaats aldaar gebracht, en Frank Corbier uit Sneek regelt de rest. Daar wordt ik dan wel weer blij van. (Frank alvast bedankt!)

In totaal dus 1 opgegeven, maar ik blijf moed houden…… (misschien tegen beter weten in)

Als ik er aan toe kom, morgen nog even een verslagje van het verloop van Harderwijk.

Voor nu nog een mooie avond toegewenst!