Op eigen hok, prachtige late jongen, samenwerkingsverband, doorontwikkelen nieuwe TopPigeons koers.

Rust op de hokken en terug naar de natuur.
Na een mooi maar heel zwaar en inspannend seizoen is hier de rust wedergekeerd op de hokken. De vliegers (maar ook de baas) mogen ontstressen.
Ze brengen voor de 1e maal dit jaar wat jongen groot. De kwekers op een enkel koppel na zijn bezig aan de laatste loodjes. Hierna worden deze gescheiden. De vliegers mogen nog wat langer bij elkaar blijven met half gesloten broedhokken.

Het is opvallend hoe goed de oude duiven nog in conditie zijn na het zwaarste seizoen sedert jaren. Zal alles te maken hebben met de conditie die ze in juli hadden. Veel duiven ruien op 2 plaatsen en gooien ook weer de 1e pen! De jongen groeien in blakende conditie op.

Prachtige late jongen.

De late jongen groeien prachtig op. dat zie je wel meer na een topseizoen. Het is dan net of ze de forme in het nest meenemen.
Uit een beperkt aantal toppers worden nog late jongen gekweekt voor de verkoop/veilingen waaronder uit 3 nationale ZLU asduiven die nu op mijn kooi verblijven!!, en uit een 2e, 3e, 4e en 6e. Toch wel uniek om dat allemaal in 1 generatie op de kooi te hebben. Heeft u serieus interesse stuur mij een persoonlijk bericht of een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Samenwerkingsverband om beter te kunnen doorselecteren.

De late jongen uit de beloften gaan naar een bevriende relatie die de komende jaren als satelliethok deze duiven verder zal gaan uittesten. Voor mij weer belangrijke info om door te selecteren en het kweekbestand op een nog hoger plan te krijgen. En doorselecteren is de enige optie om nog beter te worden. Binnenkort meer hierover en Ik verheug me op de plezierige samenwerking. Want plezier blijft voorop staan. het is uiteindelijk een uit de hand gelopen hobby.

De succesvolle combinatie Carlo Dominicus is al zo’n soort satelliethok en is één van de uitblinkers dit jaar. Kampioen van de NISHOEK en vele nationale kopprijzen werden zijn deel inclusief 2 duiven in de top 10 ZLU Asduiven!
Drie van zijn 4 kopvliegers waaronder de 7e nationale asduif zijn hier gekweekt. De 4e en tevens 4e nationale asduif heeft als moeder een duif die hier op het kweekhok werd geboren.
Uit de besten komen er dan weer jongen terug en zo wordt de cirkel rond en kan aan een verder worden gewerkt aan een stam.

Alle duiven zijn zoals eerder vermeld gezond en worden nu Ruivoer, veel grit en mineralen, Pe korrel met enkele natuurlijke middelen van Brockamp en BIFS voorbereid op de rui, hoewel sommige jongen al een eind gevorderd zijn. Ook deze trainen momenteel alleen rond de hokken.

Tegenvaller met de jongen
Ze zijn door mij zelf goed afgericht en het was een tegenvaller dat de de 1e Quivrain in de Nishoek slecht liep en er een flink groepje achter bleef. Afgelopen weekend kwamen er na twee 2 weken nog 2 terug. Fondduifjes zijn taai. Ook dit is een wijze van selectie en levert weer nuttige informatie op. Zo proberen we er weer mee te leren.

Niet teveel duiven
Ik wil absoluut niet veel duiven en hou graag een 10% 20% van de broedhokken leeg die ik gebruik voor motivatie. Ik ben ervan overtuigd dat veel liefhebbers er teveel hebben en het overzicht een beetje kwijt zijn. Zelf ook wel eens gehad en dat zal me niet meer gebeuren. Dat gevaar ligt altijd op de loer want het is o zo verleidelijk.om de bakken vol te zetten.

Die jongen die er nu zitten hebben in ieder geval flink geleerd en die met het slechtste kompas zullen wel achter zijn. Uit sommige koppels zijn ze allemaal terug en dat is dan weer frappant.maar toeval bestaat nauwelijks in de duivensport.

Ik heb besloten ze verder behoudens wat eigen africhtingen ze te laten zitten en met wat laatjes (8) zit er een mooi groepje waar vast wel weer wat bij zal zitten in de toekomst.

De meeste zullen dan als pater gespeeld worden is het plan. Ik heb een prachtige ploegje jaarlingen overgehouden dus veel nieuwe koppels zijn niet nodig. Vanaf begin april mogen ze aan de bak en 2019 zal vooral in het teken staan van ervaring opdoen.

Aanpak jongen: door nood geboren. Als het niet kan zoals het moet moet het maar zoals het kan.
Ik maak al jaren door omstandigheden weinig weinig werk van mijn jongen in het geboorte jaar zeker in de zomer en het bevalt mij best. De focus kan dan voor 100% op de oude duiven.
De focus bij de jongen ligt op het duif worden, al wat duiven met een minder kompas er tussen uit selecteren en al wat ervaring opdoen. Doe niks om de rui tegen te houden en spelen in augustus september is niet zo mijn ding. Ook al omdat ik in die periode op vakantie ga.

Doel: een paar echte toppers overhouden
Uiteindelijk gaat het erom een paar echte over te houden die er straks staan op de zware internationale klassiekers en ik ben er van overtuigd dat het voor de zware fond meer dan 75% de natuurlijke aanleg is. Het is absoluut geen systeemspel zoals in 75% van de duivensport en eigenlijk is het simpel. Ze kunnen het wel of ze kunnen het niet!

De eigen ambitie en verdere doorontwikkeling van TopPigeons.
Na een inspannend duivenseizoen ben ik er zelf eigenlijk ook wel weer klaar mee. Er zijn heel veel leuke andere dingen om te doen en ook is er bij TopPigeons weer veel werk aan de winkel.

In dat kader volop bezig met leuke relatie bezoeken en zie er naar uit om de komende jaren voor een aantal TopPigeons liefhebbers/relaties meer maatwerk te gaan verlenen in kader van een nieuwe promotie- en verkoop opzet die baanbrekend is in de duivensport. De liefhebbers waarmee we het besproken waren allemaal enthousiast. Het is de voortzetting van de nieuwe aanpak die we vorig jaar met TopPigeons zijn ingezet.

Liefhebbers die dat door hun jarenlange prestaties/referenties verdienen ook een mooie waardering. Helaas is dat niet altijd (meestal) niet zo Het goed neerzetten van een liefhebber/duivenstam door een juiste promotie en positionering en hieraan continu werken is noodzakelijk om ook duurzaam deze waardering te krijgen en commercieel succes te hebben.

Dat is een keuze en allereerst moet de liefhebber dat zelf willen. Hij/zij moet eraan blijven werken om te presteren op eigen hok maar ook werken aan goede referenties. Wij ontzorgen hem door continu te werken aan het "merk" en ook dat is een vak. Door de samenwerking met Team Van Boxtel reclame hebben we de juiste expertise binnenboord. De markt wordt "gelukkig" steeds selectiever en is vooral op zoek naar bewezen topmateriaal en professionele presentatie van een duivenkolonie het hele jaar door is daarbij zeer belangrijk.

Een nieuw TEAM zal voor het back office werk gaan zorgdragen.
Zodoende krijg ik zelf ook tijd voor de dingen waar ik goed in ben en leuk vind. Het scouten van topmateriaal, het ondersteunen van topliefhebbers met hun verkopingen, het begeleiden van de vele buitenlandse kopers bij het doen van goede investeringen en het schrijven van duivenartikelen met diepgang.

Daarnaast wil ik wat meer tijd gaan besteden aan de eigen duivenkolonie en aan andere zaken. Mijn passie is toch om een fondkolonie/stam te ontwikkelen waarover nog lang gesproken zal worden. We leven maar één keer en voordat je het weet is het voorbij. En oh ja ik durf het bijna niet te zeggen. Éen dezer weken wordt dan eindelijk mijn website gelanceerd.

Tot slot.
Geniet allemaal van de mooie nazomer.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40