zaterdag, april 01, 2017

Een laatje weg

 

Gisteren de ouden gelapt vanuit Zuid Beijerland. Ging goed. Kwestie van de reflex en de start weer even op scherpnte zetten.
De laatjes waren in de midsag uit maar apart, die waren bijna een uur niet te zien op 2 -3 na. Toen ze kamen was dat met zijn allen binnen enkele minuten, op 1 na. Was dat nou mee trekken? Daar was het weer niet naar dacht ik. Of roofvogel waardoor ze het op een vliegen zetten direct na het loslaten?
Was doffertje dat was aangeschaft, jammer of hij moet vandaag nog arriveren?

Its the way it goes...

zondag, april 02, 2017

Wat een weer en scheurtjes in NPO verhaal

 
Wat een heerljjk weer zeg... nu al zulk mooi weer. Je hoort weinigen klagen!
Hier zijn er 8 jongen gespeend (mijn eerste ronde). De volgenden: van Bert, en uit Ari, Zusje en Limoges zijn nu ruim 2 weken.

Duivinnen apart. Vlag uit de winterstalling. Duiven mee met opleren in de club... a.s. weekend de eerste prijsvlucht.

Laatje niet meer gezien. 100,- naar de vaantjes.

NPO en de eerste acties die ze uitzetten gaan niet vanzelf. De verhalen en de situaties in bijv. De afdelingen liggen wat genuanceerder. Goede visie vraagt wel wat bijstelling maar zeker ook meer tijd. Ze gaan wat te rap. Dat siert maar vraagt meer wijsheid!

maandag, april 03, 2017

Nog eens opleren deze week

 
Deze week weer nieuwe ronde, nieuwe kansen. De boel gaat minimal 1x mee, doffers en duivinnen elk 1x als dat allemaal uitkomt. In de club dan, gezamenlijk met een goede daartoe ingerichte kar. Steeds een goed aantal dat met de gehele groep op hetzelfde dorp af koerst. Zeker weten dat dit gunstig uitpakt op de vitessevluchten. Vorig jaar waren degenen die hieraan consequent meededen echt in de lead op de eerste vluchtjes!

Mijn eigen idee is om dit te doen voor de kilometers en natuurlijk ook het leereffect, ook al zijn het duiven voor de langere afstanden.

Voer wordt/is aangepast naar een dieet mengeling van Versele met zwarte mais. Ik ga vanaf aanstaand weekend beter in structuur werken qua uitlaten en voer. Bijvoorbeeld de thuiskomstdag of erna de conditiepoeder van Mariën over het voer.

Ik heb nog geen slagpennen gezien, waar dit andere jaren wel zo was. Ik hoop dat het nog even zo blijft. Drupje tegen luis binnenkort en op naar de verdere vluchten. Iets tegen 't geel geef ik pas wanneer nodig of als ik er een booster-achtig effect van verwacht. (Na enkele weken bijvoorbeeld terwijl de conditie okee is maar beter kan en er verder niet direct aanwijsbare oorzaken zijn voor het uitblijven van een betere conditie).

Interessant zijn de 5 artikelen die gaan over dr Mariën op Duivenverkoop.nl. Bekend is dat hij niet al te snel iets geeft om 't Geel te tacklen. Het is een soort symbiose  tussen duiven en de eencelligen. Wel wisselt de vatbaarheid per duif. Nu ja, best interessant.
 

woensdag, april 05, 2017

Doffers zijn er klaar voor

 
De doffers zijn er klaar voor, de duivinnen behoeven nog een lapje.

Maandag was er schrik onder de laatjes. Ik zag het bij thuiskomst direct: het gras lag vol veren. Gelukkig kleine zwarte veren. Een merel was de sjaak geweest kennelijk. Aan de laatjes te zien, hebben ze het meegemaakt toen ze buiten waren want er waren er die pas laat kwamen. Het kostte me mede door toedoen van mezelf 2 kale jongen. 1 Koppel was namelijk niet paraat. De doffer wel maar die is van de kale jongen afgelopen. Klojo natuurlijk maar zelf had ik 's avonds laat moeten zien dat het duivin er niet was. Ze zat in een ander deel van het hok, was dus verkeerd binnen gegaan en ik heb dat pas 's morgens gezien. Kortom, de roofvogel kost me 2 papjongen!

Waarschijnlijk een klein rovertje maar wel eentje die dus indirect voor ellende zorgde. Die roofvogels zorgen voor minder weidevogels, minder tuinvogels, we gaan lekker in Nederland. De ene voortrekken gaat altijd ten koste van de ander. Inmiddels lijkt dat dus een ontwrichte natuur op te leveren maar ooooh wat zijn we blij dat we roofvogels zien zitten op de paaltjes langs de weg!

De eerste weken is het hier meedoen voor het meedoen.
Zijn de jongen er na volgende week af, dan gaan we alsmaar naar meer en beter.
Vanmorgen lag er een 1e pen op de stoep voor het hok. Geen idee van welke duif nog maar ik baal er wel van. Ik hoop van de kwekende laatjes maar ben niet zeker. Ik zal moeten controleren. Ik hoopte dat mijn maatregelen de rem op de rui hadden gezet maar kennelijk niet genoeg nog. Anderzijds, de duiven zijn gezond kennelijk.

donderdag, april 06, 2017

Eitjes/ jongen Oded

 
Oded zit met een laatje gekoppeld. Mooi ding, vaaltje met vnml origine Cor de Heide. Degene die ze waren toegezegd heft het hok al vol en gaf aan dat het verstandig was ze niet erbij te zetten. Dat deel ik. Is er iemand die ik er blij mee maken kan? legdatum 2e ei 19-3 dus ze komen snel uit!
Voor zak voer mag je ze komen halen, als ik ze opkweken moet, hebben we het er nog over.

mail me maar!

maandag, april 10, 2017

We zaten erbij

 

JP zat er goed bij en pakte in de Hoekse Waard de 10e tegen ruim 5000. GertJan en Peter, deden het super in hun eigen club en region. Fanatiek zijn wordt beloond, zoveel is duidelijk!!

Deze week de duivinnen nog eens oplijnen en dan zaterdag 100 km uit Gent. Mooi westelijk, iets dat ik altijd al wilde. Dat is eerlijker maar de duiven zullen liever om Zeeland heen willen vliegen. Die waterpartijen van Wester- en Oosterschelde pakken ze liever niet mee.

Deze week nog bij 3 doffers jongen aan de krop. Allerdrie hadden overigens prijs vanuit Duffel! Na deze week is dat gedaan en is het 100% weduwschap, doffers en duivinnen. 1 nestkoppel bij de duivinnen en 1 duivin waarmee ik niet speel. Kortom 15 doffers en 14 duivinnen.

zondag, april 16, 2017

Mooi vluchtje

 
Allereerst een mooie bij senior. De 850 was er weer vroeg. Eerste van het samenspel. Rechtstreeks van C. JONGSMA. wat een duif. Eeder al vitesseduif van Zeeland en is het vroegvliegen dus niet verleerd.
Pa gaf 'm een andere (geile) duivin. Nou dat werkte dus!

Zelf een okee vluchtje. In de club 2 bij de eerste 10 maar dat zegt net zoveel over mijn duiven als over de matige prestatie van onze club. De Westenwind maakte ons behoorlijk kansloos in het samenspel. Dat je dan met fondduiven een okee uitslag maakt is leuk maar op een vitessevlucht moet dat eigenlijk niet.

Blij mee hoor maar het hoort anders.
Zoons van Ari waren weer paraat.
Duivinnen waren de eerste keer mee. Dus niet voorop. Nog keertje lappen maar. Vandaag lang bij elkaar gelaten. Koppels weer stevig verliefd. Op naar komende week.

Ik hoop dat de conditie wat gaat groeien maar geen haast. De jongen zijn er nu ook bij de laaste koppels af. Weduwschap is nu echt begonnen. Kom maar door met het volgende vluchtje.
 

maandag, april 17, 2017

Badderen

 
Vandaag was het badderen in het hok en dan lekker relaxen in de zon of gewoon op een fijn plekje in het hok. Ik geloof daar wel in, het ontspannende na een vluchtje. De duiven zijn zonder hulpmiddelen gewoon gezond en dat zie ik graag. Moet het anders zijn? Nee toch zeker? Ik hoop het zo te houden maar ben altijd wel wat bang dat ze wat gaan oplopen in de mand. Als ik links en rechts hoor dat er lui onderdoor gaan met een hele ploeg of dat ze nu al melden dat er ziekten uitbreken... bah bah.

Deze week nog koude nachten. Goed voor de honger en dus voor het binnenkomen. 'T wordt nog eens wat!
  

Nieuwsbrief Peter Boskamp

11 juni 17
Bij de ziektezorg is dus sprake van echt zieke dieren die met medicatie geholpen dienen te worden.  Toen ik onlangs op locatie duivenonderzoek deed, kwam er een liefhebber met een duif, die een half...

Columnist in Spotlight

10 september 17
Een week na Bergerac ontbreken er nog steeds 2...
07 september 17
Doorduwen, de jongen moeten nog worden...
21 augustus 17
Aardige mensen: ik kwam er zomaar een aantal...
06 augustus 17
Zo, dat was het weer, vliegseizoen 2017....
24 juli 17
  Nog een paar dagen, dan gaat het gebeuren....
20 juli 17
De voorbereiding op de laatste vlucht van het...
28 juni 17
Tijd voor een tussentijdse balans, Het is het...
15 juni 17
Vorige week eindigde ik mijn gekrabbel met een...
09 juni 17
Tsja, dat was Limoges   Tsja, daar zit je dan als...

Derby Riachos 2017

Derby Riachos 2017

Flyer Derby Riachios 2017

http://www.derbyriachos.com/derbyriachos.html

Contact Nederland:

H. Slangen

Tel. 0031 (0)6 2119 5767

Email: derbyriachosnl@gmail.com  

 

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

19 september 17
Bijna 300 duiven werden gelost in het Belgische Lessines gemiddelde afstand van 214 km,...
17 september 17
In navolging van Aart van Zoeren vorige week  pakte nu Co & Piet Verbree de winst op de...
16 september 17
Door Jaap van der Weijden   Door het slechte weer kreeg Gert-Jan Rigter zijn 5-1553039 pas op...
14 september 17
Organiseert wekelijkse Hokkenshowtjes vanaf 10 November en op 10 November een Forum Klik...
14 september 17
Er komt geen verbod op langeafstandswedtrijden in Nederland. De Partij voor de Dieren...
13 september 17
We willen u er op wijzen dat het voltallige bestuur aftredend en niet herkiesbaar zal...
09 september 17
Door Ton Snoek en Anke Ouwehand Het juniorenprogramma ging van start met de vlucht...
07 september 17
Als ik bij lekker bij de duiven bezig ben schieten er van allerlei dingen door mijn...
06 september 17
Beste deelnemers en sportvrienden, 29 augustus, finale race Belgian Master, een dag om...
foto van Duivenbode Bekooy.
06 september 17
Koos de Best en Ton van Wissen uit Voorschoten 1e PRIJS STEDELIJK SAMENSPEL LEIDEN...
30 augustus 17
Jan Schreurs (Nieuw-Vennep) glorieus overwinnaar van een loodzware Barcelona.De...
27 augustus 17
Beschrijving Graag nog even napraten en helemaal op de hoogte blijven van de nieuwe...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40