In the Picture

zaterdag 10 maart 2018

Gouden NPO-speld voor Aaldert van Amerongen
Vrijdag 2 maart heeft Aaldert van Amerongen de gouden NPO-speld ontvangen als dank voor zijn jarenlange inzet binnen de duivensport. 

"Aaldert is al decennia lang actief bestuurder binnen de duivensport zowel plaatselijk, regionaal als landelijk. Zonder te pretenderen compleet te zijn, een korte opsomming:
 • in de jaren '70 van de vorige eeuw was hij penningmeester en voorzitter van de Pool in Baarn;
 • van 1980 tot en met 1997 was hij bestuurslid van de kring Eemland, een kring met toentertijd 750 leden;
 • bestuurder Afdeling M; de voorloper van afdeling 7; 
 • Sinds eind jaren '90 tot heden bestuurslid en penningmeester van afdeling 7. 
We kennen je als secuur, zeer gedegen en uitermate betrouwbaar. Je had en hebt een enorme dossierkennis en je bereid(de) vergadering minutieus voor.

Daarnaast ben je ook als sporter succesvol. Je bent een gepassioneerd duivenliefhebber die al menig succes heeft behaald. Afdelingsoverwinningen op de dagfond en kampioenschappen op het allerhoogste niveau.

De gouden NPO-speld heb je meer dan verdiend, een blijk van waardering met daarbij de wens dat je je nog heel lang blijft inzetten voor de mooie duivensport."
Informatie
Handig: antwoord op veelgestelde vragen
Om te zorgen dat u zo snel mogelijk antwoord heeft op uw vragen, is er een nieuwe pagina op onze website. Een pagina waarin we antwoord geven op veelgestelde vragen.

Wanneer u een vraag heeft, kijk dan eerst even of de pagina 'Meest gestelde vragen'. Zo voorkomt u wachten aan de telefoon én heeft u het antwoord direct. U hoeft niet te wachten tot wij bereikbaar zijn.

Vindt u het antwoord niet op deze pagina? Dan helpen we u uiteraard graag. U kunt bellen of mailen. Wij zorgen dat u snel antwoord van ons krijgt.
Antwoord op veelgestelde vragen.
Informatie
Wij staan voor u klaar vanuit Papendal. 
Het NPO bureau is sinds februari 2018 gevestigd in Papendal. Uiteraard zijn wij u ook vanuit Papendal graag van dienst: 
 • U kunt uw vragen per email stellen aan de medewerkers van het bureau op emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Het antwoord op veelgestelde vragen vindt u op onze website. Klik hier om te zien of uw vraag er bij staat.
 • Het bureau is voor uitzonderlijke situaties iedere dag telefonisch bereikbaar van 09.00 uur tot 12.00 uur via (026) 4834150.
 • Overschrijvingen kunt u per post versturen aan het NPO Bureau, o.v.v. Overschrijvingen, Postbus 60102, 6800 JC Arnhem.
 • U bent op afspraak van harte welkom om een bezoek te brengen aan het NPO Bureau. Bezoek is mogelijk door vooraf per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een afspraak te maken.
 

 
Bestuur
Meld uw roofvogelaanvallen op de website!
Begin 2017 is er gestart met het verzamelen van data met betrekking tot roofvogelaanvallen. Inmiddels horen wij dat er al weer veel liefhebbers slachtoffer zijn geworden van aanvallen.

Belangrijk is om inzichtelijk te krijgen hoe groot dit probleem is. Het is dan ook belangrijk dat u de aanvallen blijft melden, dit kan op de volgende link.
 
Petitie Bescherm de duivensport tegen onnatuurlijke roofvogelstand

Door: Vincent Hoogerwerf namens initiatiefnemers

Op 19 februari jl. heb ik het initiatief gestart voor deze petitie. Wat ben ik trots op wat we met elkaar bereikt hebben in drie weken.

Wat hebben we bereikt:

 1. Aantal getekende petities (schatting) 5600
 2. Aantal meldingen van roofvogels 294
 3. Aantal leden in de groep Red de Postduivensport 2010
 4. Veel aandacht op de internetplatformen voor de petitie
 5. Alle Afdelingen in Nederland hebben laten blijken hun leden en de petitie te steunen door het plaatsen van de flyer of link.
 6. Media aandacht bij Hart van Nederland.
 7. Kranten hebben aandacht besteed aan ONS grote probleem.
 8. De NPO informeert leden via Op de Hoogte 
 9. Op de Voorjaarsbeurs zijn we actief geweest met veel mensen (vrijwilligers en standhouders) om aandacht te vragen voor ONS probleem. Iedereen hartelijk dank voor jullie medewerking.
 10. Gisteren op de ALV van Afdeling 3 Oost Brabant handtekeningen opgehaald. Dit leverde weer 35 handtekeningen extra op. De rest had al digitaal getekend.
 11. Een radiofragment op Omroep L1 Limburg en  TV opnames zijn wel gemaakt, maar het is bij mij voor alsnog niet bekend wanneer er uitzending hiervan is.

Zijn we er nu? NEE!
Er is al heel veel gebeurd maar er moet nog veel meer gebeuren om een serieuze gesprekspartner te worden voor Politiek Den Haag.


Wat hebben we nodig?
Meer handtekeningen, meer meldingen op de site van de NPO van aanvallen op onze atleten en meer aandacht in kranten, op internet, Radio en TV. Momenteel is er iemand bezig om radioaandacht te krijgen. Vandaag komt er een interview-verslag in het Reformatorisch Dagblad. Daarnaast zal er in de editie van deze week in Het Spoor der Kampioenen aandacht besteed worden aan de petitie.


Oproep:
Als er vergadering zijn in de vereniging, CC's, Samenspelen, Kringen, Regio's en Afdelingen; ga er heen en haal handtekeningen op. Hoe? Print de flyer uit en laat op de achterkant de naam en handtekening zetten. Scan dit document(ten) dubbelzijdig in en mail hem naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Als iemand in zijn netwerk contactpersonen heeft van regionale kranten; probeer een afspraak te maken of laat ze mailen met een interview afspraak naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Indien er iemand in zijn netwerk relaties heeft bij de Regionale of Landelijke Omroepen. Neem contact op en probeer zendtijd te krijgen. Praat geen onzin, benader het strijdlustig op de problematiek, noem geen namen van personen, benoem feiten en blijf uit de emotie.


Dit kunnen wij met elkaar en ik ben ervan overtuigd dat we de beweging in gang kunnen houden.
 

Samen zijn we Sterk en worden we STERKER!

Teken de petitie 'Bescherm de duivensport tegen onnatuurlijke roofvogelstand'
 
 
 
 
Activiteiten in verenigingen
Datum Locatie Door Omschrijving
18 maart 2018

Lijnbaan 93 te Heemskerk

P.V. Heemskerk

P.V. Heemskerk organiseert zondag 18 maart haar jaarlijkse traditie geworden DUIVENMARKT aan de Lijnbaan 93 te Heemskerk. Door kenners wel de gezelligste markt van het jaar genoemd, lekker melken een duifje kopen of verkopen en plezier maken met elkaar. De heer Sergio Ferreira is ook aanwezig om wat informatie te verstrekken over de eenhoksvluchten die hij met name organiseert. P.V. Heemskerk organiseert voor zijn eigen leden een jonge duivencompetitie, die bekostigd gaat worden uit een verkoop van jonge duiven en of bonnen.

Op loop afstand is dierenspeciaalzaak van Someren geopend van 10.00 uur tot 14.00 uur, Voor al uw duivenproducten. Het lokaal is geopend vanaf 9.00 uur en de koffie of versnapering staat klaar. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met G. Weel Tel. 06-41602611 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

23 maart 2018

J.M. de Jong, Bakkerstraat 66, 5554EE Valkenswaard

Duivenvereniging Valkenswaard

Frank Zwiers vertelt hoe hij succesvol is in de sport in combinatie met een jong gezin. Lees er meer over in ons begeleidend schrijven.

 maart 2018

Hornleger 4, 8431 HL Oosterwolde (Frl.)

P.V. de Griffioen Oosterwolde

Verkoop jonge duiven P.V. de Griffioen Oosterwolde (Frl.) Verkoop jonge duiven van nationale, provinciale en regionale toppers. Aanvang 19u.

16+17 maart 2018 

Hoogdijk 32, 5091 CH Oost-West-Middelbeers

P.V. de Drie Beerzen.

Jubileum 50jarig bestaan P.V. de Drie Beerzen.
Forumavond 16/3 vanaf 19.00 met dierenarts Stijn Rans, Frans Bungeneers, Martin van Zon. 17/3/18 receptie van 14-17u.

Ga naar de volledige agenda
Ook uw activiteit op de agenda!
Staat er een tentoonstelling, huldiging of een andere activiteiten op de agenda? Wij kunnen uw activiteit in Op (de) Hoogte vermelden. Laat ons weten wanneer uw activiteit plaatsvindt, heel kort wat het inhoudt en uiteraard waar het wordt gehouden.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Duplicaat aanvragen
Aangevraagde duplicaten 9 maart 2018
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
 
Bekijk de laatste aanvragen
 
Update rondom ophokplicht postduiven rond Biddinghuizen 
Op 25 februari 2018 is rond Oldekerk (provincie Groningen), een beschermings- en toezichtsgebied ingesteld als gevolg van een uitbraak van hoogpathogene aviaire influenza (vogelgriep) op een pluimveebedrijf in Oldekerk. Binnen het beschermings- en toezichtsgebied waren verschillende maatregelen van kracht ter preventie en bestrijding van de vogelgriep o.a. een ophokplicht voor postduiven en een verbod op het houden van wedvluchten. Verder is het verboden om duiven te vervoeren binnen dit gebied en bezoekers op de hokken toe te laten (m.u.v. bezoek noodzakelijk dat is in het kader van volksgezondheid, diergezondheid en dierenwelzijn).
Indien er binnen de 30 dagen na de reiniging en ontsmetting van het besmette bedrijf zich geen nieuwe gevallen van vogelgriep hebben voorgedaan wordt het beschermings- en toezichtsgebied weer opgeheven. De ophokplicht en het verbod op wedvluchten voor postduiven wordt daarmee ook opgeheven.
 
Jonge duiven
De regeling schrijft voor dat een houder van gevogelte passende maatregelen neemt om zoveel mogelijk te voorkomen dat het gevogelte in contact komt met gevogelte van een andere houder of met in het wild levende dieren of hun uitwerpselen. Op een bijeenkomst met het ministerie is in het verleden besproken dat om welzijnsredenen jonge duiven kort losgelaten zouden moeten kunnen worden om te voorkomen dat de jonge duiven na het opheffen van het beschermings- en toezichtsgebied inmiddels te oud zijn en niet terugkeren op het hok. Hierbij dient zoveel mogelijk te worden voorkomen dat de jonge duiven in contact komen met andere vogels en/of hun uitwerpselen.
 
NPO Bestuur
Mijlpaal duivensport: sectie- en platformbesturen geïnstalleerd
foto van NPO Veenendaal.Maandag 5 maart was een bijzondere dag voor de NPO en voor de duivensport en haar liefhebbers. In Papendal vond de eerste vergadering van de secties en platformen plaats. Een nieuwe mijlpaal omdat tijdens deze avond de eerste bestuurders voor de verschillende secties en platformen geïnstalleerd zijn.

Voorzitter Maurice van der Kruk opende de avond en nam de aanwezigen én de volgers van de livestream mee in het proces. Waar staan we nu als NPO en waar zijn we naar op weg?
In 2017 is de structuurwijziging van de NPO gestart. Het aanpassen van de statuten was daarbij zeer belangrijk om zo de leden nog centraler te stellen bij de besluitvorming. Op advies van prof. mr. Marjan Olfers is de ledenraad uitgebreid met afgevaardigden van vier secties en twee platformen. In totaal bestaat de ledenraad nu uit 27 leden.

Op 5 maart jongstleden zijn de besturen benoemd. Doelstelling van de sectie- en platformbesturen is het algemeen belang vertegenwoordigen. Geen makkelijke taak, wel een mooie opgave om onze mooie sport te behouden en te versterken naar de toekomst.

Voor de liefhebbers, de livestream is nog terug te kijken. Klik hier om de opname van de livestream van 5 maart jongstleden terug te zien.
Klik hier om te zien welke bestuursleden benoemd zijn.
Ledenraad 10 maart 2018

Zaterdag 10 maart vindt de jaarlijkse NPO Ledenraad plaats. De agenda en stukken kunt u vinden op: https://www.npoveenendaal.nl/over-npo/ledenraad/agenda-ledenraad-10-maart-2018


Voor degenen die niet in staat zijn de vergadering bij te wonen is deze zaterdag vanaf 10:00 uur live te volgen via deze link https://www.youtube.com/watch?v=fr9AzxZAV80.

Lees verder
NPO Bestuur
Levering vaste voetringen...wat speelde er?
De problemen met het leveren van de voetringen is u niet ontgaan. De problemen zijn inmiddels achter de rug. Graag leggen we u uit waar we mee geconfronteerd zijn, welke stappen genomen zijn en fabrikant Savic verontschuldigd zich over de ontstane situatie.
Lees verder
 
 
 
 
 
Sponsoren
bonyfarma.png
beyers.png
giantel.png
belgicadeweerd.png
verselelaga.png
bricon.png
teurlings.png
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook
vrijdag 09 maart 2018

Golden Regio 4

Nieuwsflits -3- GR4R 2018. 10 maart verkoop in Tiel


Beste sportvrienden en sportvriendinnen,

Bent u er ook bij zaterdag 10 maart in Tiel om een jonge duif en dus één van de kanshebbers op een deel van de prijzenpot van de Golden Regio 4 Race te bemachtigen ???  !!!
 
Aanstaande zaterdag is de eerste zaterdag in de rij van 4 waarop de duiven worden aangeboden en verkocht.

Aanleveren duiven  12.00-13.00 uur
Bezichtigen             13.00-14.00 uur
Verkoop begint om            14.00 uur

P.V. De Verwachting in Tiel aan de Meidoornstraat 8 In Tiel. Telefonisch bereikbaar op
06-22454582 Rinus van Dee. 

Van onderstaande liefhebbers zijn jonge duiven zaterdag aanwezig:

Comb. Spies, Tiel
Comb. Burg & Waard, Hendrik Ido Ambacht
Dick van Leur, Tiel
Christiaan van de Wetering, Wijk en Aalburg
Dennis van Ingen, Leerdam
Corné Keijnemans, Leerdam
Toine van Beers, Ammerzoden
Wij weten natuurlijk niet wie er nog meer met een paar toppertjes zaterdag naar Tiel komt!:  


Sportgroeten en tot een van de zaterdagen in maart.
 
Willem van Maren        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                       06-11737565
Rini van den Bogaard  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.          06-29436917
Peter van Utrecht         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.            06-23115633
Leen van Horsen         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.               0418-581910
Maurice van der Kruk  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                    06-53276934

  

woensdag 07 maart 2018

Beste sportvrienden en sportvriendinnen,


De verkoop en spelvoorwaarden voor de Golden Regio 4 Race 2018.

 • Alle aangeleverde duiven worden op de verkoop ingezet op € 30,-  en bij opbod verkocht met een verhoging van € 5,- euro.
 • De duif moet worden gespeeld vanaf een erf gelegen binnen het werkgebied van Regio C en meedoen aan het vliegprogramma van de Afdeling 7.
 • Er zullen 190 ringen worden verkocht en er kunnen maximaal 2 ringen per deelnemer/kweker/combinatie worden gekocht. De ringen kosten € 20,- per stuk.
 • Elke liefhebber of combinatie / deelnemer kan ten hoogste duiven aanschaffen en hier mee spelen.
 • Elke verkochte duif wordt geregistreerd op naam van diegene die met de duif zal gaan spelen. Dit zal, bij de NPO, na de laatste verkoop geschieden. Dit ongeacht de koper, hij of zij dient dit direct bij de aankoop op te geven.
 • Het eigendomsbewijs en de eventuele stamkaart blijft in het bezit van de commissie tot na de finale vlucht. De koper zal de stamkaart en eigendomsbewijs tijdens de feestmiddag overhandigd krijgen.
 • Het kopen of spelen van de eigen duiven is niet toegestaan.
 • Duiven van de schenker kunnen niet worden gekocht door iemand die speelt vanaf hetzelfde erf, adres, of coördinaten.
 • Een kopie stamkaart of afstammingsgegevens wordt aan de kooi bevestigd voor de verkoop.
 • De volledige opbrengst van de ringen en de verkoop van de duiven wordt onder aftrek van de kosten in geldprijzen uitgekeerd.
 • Kopers van buiten Regio C moeten de door hen aangekochte duiven plaatsen op een hok binnen Regio C en dit opgeven bij de aanschaf. Ook op dit hok mogen dus niet meer dan 6 duiven aan de wedstrijden deelnemen, ongeacht wie de duiven heeft gekocht.                                            
 • Voorbeeld: Liefhebber X koopt 3 duiven en plaatst die bij liefhebber Y. Dan kan liefhebber Y er dus zelf nog maar 3 kopen. De duiven worden geregistreerd op naam van de liefhebber die binnen Regio C woont, overige afspraken zijn afspraken tussen liefhebbers onderling en vallen buiten de verantwoording van de commissie.
 • De verkoping is zonder opcenten.
 • Alle schenkers van een duif, voorzien van de door hem aangekochte ring, krijgen bericht door wie die duif is gekocht en op welk hok die duif is ingeschreven.
 • Duiven die worden verspeeld bij het uitwennen, africhten of spelen verzoeken wij door te geven aan de organisatie.
 • Van de duiven die niet worden gespeeld zal het eigendomsbewijs niet worden verstrekt noch de originele stamkaart. Het moet iedereen duidelijk zijn dat het de bedoeling is om met de duiven te spelen. Ook de kweker gaat daar van uit. Handelen in strijd met deze opzet is niet alleen onsportief maar beschadigt ook de opzet, want een kweker die dit overkomt, zal geen tweede keer meer mee doen.
 • Overtreding van de spelregels of niet nakomen van de verplichtingen kan gehele of gedeeltelijke beperkingen met zich meebrengen of leiden tot uitsluiting voor nader te bepalen tijd.
 • De organisatie behoudt zich het recht voor overtreders van de spelregels met naam en toenaam te publiceren en eventueel gewonnen gelden niet uit te keren.
 • Voor het eindresultaat is de uitslag van ( na verwerking van eventuele reclames ) bindend. De ringenserie is eenvoudig herkenbaar aan de nummering.
 • De duifkampioenschappen van de Golden Regio 4 Race worden bijgehouden door de commissie.
 • Iedere deelnemer committeert zich aan deze reglementen.
 • In alle gevallen waarin door de spelregels niet is voorzien beslist de commissie.
 • De verkoop van de jonge duiven zal plaats vinden op 10, 17, 24 en 31 maart en dit gebeurt in Tiel.
 • Wij bieden de mogelijkheid om direct na de verkoop de verkochte jonge duiven te laten vaccineren tegen paramixo.
 • De vluchten voor 2018 zijn:

              18 augustus    Nanteuil
              25 augustus    Niergnies
                1 september  Nationaal(Jackpot vlucht)
                8 september  Niergnies
              15 september  Melun                                              

 • Alles op basis van het nu bekende vliegprogramma van Afdeling 7.

De prijzenpot, bestaande uit de opbrengst van de verkochte ringen en de 165 verkochte duiven,
in 2017 was € 18.750,= . 
 
Deze geldprijzen werden verdeeld over 5 wedvluchten:
 
05-08-2017   Niergnies                                            €   1.000
12-08-2017   Morlincourt                                          €   1.000
19-08-2017   Pont St. Maxence (Jackpot vlucht)     € 12.250
26-08-2017   Niergnies                                             €   1.000
02-09-2017   Melun                                                  €   1.000
                      Asduifcompetitie                                 €   2.500
 
De geldprijzen over de eerste 3 wedvluchten en de laatste wedvlucht werden als volgt verdeeld:
 
                                               Voor de kweker:                    Voor de koper: 
1e   duif € 250,-                      € 125,-                                    € 125,-
2e   duif € 200,-                      € 100,-                                    € 100,- 
3e   duif € 150,-                      €   75,-                                    €   75,-
4e   duif € 100,-                      €   50,-                                    €   50,-
5de  tot en met
10e  duif  € 50,-                      €   25,-                                    €   25,-
  
Op de GR4R Jackpot vlucht van 19-08-2017 Pont St. Maxence waren de prijzen:
                                               Voor de kweker:                    Voor de koper: 
1e   duif € 2.500,-                  € 1.250,-                                 € 1.250,-
2e   duif € 1.500,-                  €    750,-                                 €    750,- 
3e   duif € 1.000,-                  €    500,-                                 €    500,-
4e   duif €    700,-                  €    350,-                                 €    350,-
5e   duif €    600,-                  €    300,-                                 €    300,-
6e   duif €    500,-                  €     250,-                                €    250,-
7e   duif €    450,-                  €     225,-                                €    225,-
8e   duif €    350,-                  €     175,-                                €    175,-
9e   duif €    250,-                  €     125,-                                €    125,-
10e duif t/m 20e duif € 200,-  €     100,-                                €   100,-
21e duif t/m 30e duif € 150,-  €      75,-                                €      75,-
31e duif t/m 40e duif € 100,-  €      50,-                                €      50,-

Asduif competitie over alle 5 wedvluchten:
1e Asduif € 1.000,-                 €   500,-                                 €    500,-
2e Asduif €    650,-                 €   325,-                                 €    325,-
3e Asduif €    450,-                 €   225,-                                 €    225,-
4e Asduif €    250,-                 €   125,-                                 €    125,-
5e Asduif €    150,-                 €     75,-                                 €      75,-

Tijdens het jonge duiven seizoen zullen wij wekelijks een Nieuwsflits uitbrengen met daarin de gewonnen prijzen en de tussenstand van het Asduif kampioenschap.
Wij verzoeken u alvast een leuke foto van u met uw duiven naar de commissie te sturen. Wij hebben dan van iedere mogelijke winnaar al een foto in ons bezit. Op deze manier kan de Nieuwsflits tijdig verzonden worden.

Wij hopen op een zelfde opbrengst zodat wij deze prijzen ook in 2018 mogen uitkeren!
Voor vragen kan je altijd terecht bij de volgende personen:  

Willem van Maren        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                        06-11737565
Rini van den Bogaard  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.           06-29436917
Peter van Utrecht         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.             06-23115633
Leen van Horsen          Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.               0418-581910
Maurice van der Kruk   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                    06-53276934

woensdag 28 februari 2018

 

 

Aan : Bestuurders Noordelijke fondclubs en kiesmannen afdelingen 5-11

CC : NPO-NT commissie ,Bestuur NPO, Bestuur ZLU Betreft :

Voorstel wijzigingen Neutralisatie Factor Ochtendlossing (NFO)

Wormer, 26 februari 2018.

Geachte bestuurders en kiesmannen,

Zoals bekend wordt op 10 maart 2018 in de Ledenraad een voorstel van de NPO-NT commissie in stemming gebracht tot aanpassing van de NT-regeling voor ochtendlossingen. Deze regeling is bedoeld om tot een aannemelijke uitslag te komen in die situaties waarin duiven in de nacht vliegen en daar voordeel van hebben. Verder om te voorkomen dat duiven in de nacht (die tijdens de neutralisatie periode arriveren) op afstand worden geklasseerd, waarbij de langste afstand wint.

Een voorstel tot een dergelijke regeling is op 9 december in Rosmalen gepresenteerd. Door de NPONT commissie is daarbij aangegeven dat eventuele verbetervoorstellen ingebracht konden worden.

Met een aantal bestuurders van Fondclubs uit het werkgebied van de afdelingen 5-11 (SMN, Fiante, Fondunie 2000, FNH, SNZH ) zijn we op 4 januari 2018 bijeengekomen om het voorstel van de NPO NT commissie betreffende de NFO te bespreken. Gezamenlijk hebben we een viertal verbetervoorstellen uitgewerkt en deze in een memo aangeboden aan de NPO-NT commissie. Op 18 januari hebben we dit memo in de vorm van een presentatie mogen toelichten aan de NPO-NT commissie, alsmede aan een aantal bestuursleden van de NPO en ZLU.

Tijdens deze constructieve bijeenkomst werd snel duidelijk dat alle aanwezigen de intentie hadden om tot een goede regeling te komen, die voor alle afstanden en alle deelnemers acceptabel was. Ook bleek dat dit moeilijk is en dat op onderdelen inzichten verschillend waren. Het resultaat van deze bijeenkomst was dat in overleg samen zou worden gezocht naar de best passende oplossing op de punten waar niet direct overeenstemming over kon worden bereikt of die nog om verdere uitwerking vroegen.

In de daarop volgende weken, tot aan afgelopen vrijdag 23 feb, is daar op positieve wijze aan gewerkt en zijn in co-creatie een aantal verbeteringen doorgevoerd, t.w.:

- De regeling wordt alleen (dus specifiek) toegepast indien er binnen de neutralisatie tijd minimaal één duif sneller is (volgens de standaard NT regeling) dan de snelste duif geconstateerd voor ingang van de NT, of wanneer de snelste duif in de NT wordt geconstateerd. - Er wordt een 80/20 verhouding van de bijtelling gehanteerd in de formule om tot voldoende discriminatie in de nacht te komen. De formule is hierbij zodanig aangepast dat de maximale bijtelling is gebaseerd op een vliegtijd van 6 uur in de nacht. Dit was variabel (van 6 uur op Pau tot bijna 7,5 uur op Perpignan) - De ingangstijd van de NT wordt geüniformeerd (voor middag- en ochtendlossingen) voor alle Nederlandse vluchten (NPO en ZLU), naar 30 minuten na zonsondergang (dit was 60 min voor de ZLU vluchten) - Internationaal de ingangstijd van de NT ook te verlagen naar 30 min na zonsondergang en de 800 mtr grens te verlagen of af te schaffen, wordt door de NPO/ZLU besproken met de organisaties van de internationale vluchten.


___________________________________________________________________________________________________________________ Brief NFO-NT Regeling verbetervoorstel 25-feb-2018 pag. 1
Naar onze mening biedt het voorstel van de regeling dat nu voorligt (update 3, dd 23-feb-2018) voldoende perspectief om in 2018 te implementeren. Wij vragen u dus om deze regeling te steunen en aan de kiesmannen om op 10 maart voor dit voorstel te stemmen.

Opgemerkt dient te worden dat bij het tot stand komen van deze regeling door de betrokken bestuurders van NPO en ZLU op prettige wijze op het proces is gestuurd, waarbij de inhoud is overgelaten aan de betrokken deskundigen.

Met vriendelijk groet,

Fred Kramer, mede namens Eddy Fleming en Michel Verweij.

woensdag 28 februari 2018

Ook in 2018 organiseren wij weer onze jaarlijkse duivenmarkt bij het clublokaal. De markt is een begrip geworden in de duivensport in Oost Nederland. Ieder jaar komen vele liefhebbers uit het hele land naar Hengevelde voor een paar jonge duiven, ook komen er de laatste jaren complete verenigingen naar de markt. Ze maken er een dagje uit van en organiseren binnen hun vereniging met de aangekochte duiven een jonge duiven race.
De duivenmarkt is echt een markt voor de liefhebber met een kleine beurs.
We zien al vele jaren weer dezelfde mensen, die hun duiven verkopen. En het allerbelangrijkst is, dat de meerderheid komt voor de gezelligheid, voor de contacten met collega-liefhebbers, en voor het “melken”.
Traditioneel wordt er tijdens de markt een bonnenverkoop gehouden van kampioenen uit de regio, maar ook uit de rest van Nederland en Duitsland worden er bonnen geschonken.
De voorverkoop van de bonnen zal van 9 t/m 23 maart 2018 op Duivennet.nl plaats vinden. De eindverkoop is tijdens de markt op zondag 25 maart 2018 in ons clubgebouw aan de Needsestraat 2c in Hengevelde.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bennie Pelle 0547-333202 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Over de bonnenverkoop, sponsoren en andere activiteiten tijdens deze duivenmarkt zullen wij u regelmatig informeren via deze website.

Klik hier voor de website http://www.dewitpen.nl/

 

zaterdag 24 februari 2018

De postduivensport loopt groot gevaar door de almaar groter wordende populatie van roofvogels in Nederland. Hierdoor stoppen honderden leden noodgedwongen met deze sport. Roofvogels horen in de natuur maar dienen zichzelf te kunnen redden in hun voortbestaan en niet doormiddel van hulp van de mens.

Klik hier om Petitie te tekenen

donderdag 22 februari 2018

Vrijdag 23 Maart 2018 Aanvang 19.45 uur, zaal open 19.30 uur

 

 

dinsdag 20 februari 2018

"Het" Topforum van de internationale duivensport wegens het 50 jarig jubileum van PV de 3 Beerzen

zondag 18 februari 2018

Op 17 maart organiseren zij een ouderwetse jonge duivenverkoop aan de leidijk 16b in Jubbega

zaterdag 17 februari 2018
IMG 6668

De 14 jarige wint in de jeugdcategorie de bronzen plak nationaal bij de jeugd van de duivensport van België alsook 1e provinciaal snelheid jongen + 1e provinciale asduif snelheid jonge duiven bij de Westvlaamse jeugd.

Dat Lais de genen van de duivensport in het bloed heeft kan men niet ontkennen, grootvader Julien, een zeer goede halve fond speler, vader Dominique een geducht speler en kampioen in de scheldestreek kunnen hun dochter en kleindochter al de geheimen van de duivensport aanleren en dit heeft de 14 jarige Lais al bewezen in haar 1e jaar als zelfstandig duivenliefhebber.

Hoe het allemaal begon!

Als 10 jarige speelde Lais samen met haar broer in hun tuin waar ze zelfstandig een boomhut hadden gemaakt, er was ook plaats voor een koppel duifjes, die hadden ze ukkelpub en choco genoemd, die werden zo tam gemaakt dat ze Lais vergezelden tot in de living van hun huis, het jaar nadien werden er nog enkele bijgenomen en deze werden al enkele honderden meters weggevoerd en zo is de liefde voor de duiven ontstaan.  In 2017 werd er werk gemaakt voor een degelijk hok waar Lais al mooie uitslagen mee behaalde. Deze winter werd de accommodatie uitgebreid en zo kan Lais nu haar gevleugelde vrienden vertroetelen in een nieuw duivenpaleisje, dit hok werd verkregen van Ronny Franssens die nu de duivensport vaarwel heeft gezegd.

IMG 6665

Wat voor 2018?

De kweekduiven van vader Dominique doen nu aan winterkweek waarvan Lais er een 20 tal jongen mag kiezen, die zullen verzorgd, vertroeteld, opgeleerd en gespeeld worden door Lais.

De rassen,

Via Julien Poublon uit Wevelgem, Willy Vanhoutte Wevelgem, Paul Hasaert Torhout, Ronny Franssens Zwevegem, Eddy Demets Heestert alsook van Leo Heremans verkregen bij de reportages op VTM ‘De wensdroom’.

Er werd een kleinzoon uit de “Bolt” verkregen,  uit deze klepper werd reeds de 3e nationaal asduif snelheid bij de KBDB van België.

Lais, hoe kan je deze hobby combineren met jouw school?

In de vakantie is het leuk maar tijdens de schooltijd moet ik wel de hulp van vader inroepen om ’s morgens te voederen maar na schooltijd laat ik de jongen buiten en na een training van 1 uur roep ik ze binnen en geef hen hun avondmaal, ik ben dan zeker een half uur op het hok om ze te observeren en te vertroetelen.

Zou je zonder toedoen van je ouders de duivensport kunnen beoefenen?

Zeker niet want de voeders, inentingen en inleg voor de wedstrijden dit is toch een financiële last maar daar ben ik mijn ouders dankbaar voor dat ik deze hobby kan beoefenen.

IMG 6670

Kan je contacten leggen met andere jeugdige liefhebbers?

In West-vlaanderen is het moeilijk maar ik heb al vriendschap gesloten met Georg Lannoo uit Oost-vlaanderen waar ik een goede babbel heb over de duiven en enkele bedenkingen over de duivensport.

Mocht ik geen steun krijgen van mijn ouders en grootouders dan zou ik de duivensport niet kunnen beoefenen, de jeugdvereniging zou een financiële steun kunnen geven bv. enkele duiven gratis te laten inkorven of enkele ringen gratis, hoklijst gratis, dit is maar een suggestie want velen die geen steun krijgen haken af na 1 jaar!

Wat zijn Uw toekomstplannen?

Dat het volgend jaar terug mag verlopen zoals in 2017 en dat ik terug ergens op het podium mag staan.

IMG 6662

Uitslagen:

Arras 66 jongen: 2-8-10-15-21-22-10/13 per 2 tal

Arras 271 duiven: 10-19-20-21-38-5/5

Clermont 360 jongen: 4-11-26-67-68-74-97-6/9

Clermont 670 jongen: 3-6-10-11-21-50-52-64-139-151-154-11/14

Fontenay 215 jongen: 10-12-21-37-41-60-6/8

Fontenay 446 jongen: 5-17-43-50-67-97-103-109-185-200-10/14

Enz… enz…

Rudy

 

Bron

Nieuwsbrief Peter Boskamp

10 maart 18
Nieuwsbrief duiven - Februari 2018 Microbioom   Een goede gezondheid begint bij een optimale darmwerking. De uitspraak dat ‘de dood in de darmen schuilt’ is geen loze kreet. U wilt niet weten...

Columnist in Spotlight

14 maart 18
  "Je moet zelf je stinkende best doen, een ander...
07 maart 18
Het was koud inderdaad, winter zoals winter...
21 februari 18
Afgelopen donderdag ook naar de Olympsche 10...
15 februari 18
Zoals U op de foto kunt zien zijn de...
31 januari 18
Ik begin met het schrijven van dit blog op het...
15 januari 18
Ik werd er gisteren fijntjes aan herinnerd....
28 december 17
  Het is er weer de tijd voor. Iedereen wenst...
19 december 17
Mooie middag gehad met de overnachters uit de...
07 december 17
Wordt aan gewerkt              Project late jongen dan toch maar...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

10 maart 18
Gouden NPO-speld voor Aaldert van Amerongen Vrijdag 2 maart heeft Aaldert van Amerongen...
Golden Regio 4
09 maart 18
Nieuwsflits -3- GR4R 2018. 10 maart verkoop in Tiel Beste sportvrienden en...
07 maart 18
Beste sportvrienden en sportvriendinnen,De verkoop en spelvoorwaarden voor de Golden...
28 februari 18
    Aan : Bestuurders Noordelijke fondclubs en kiesmannen afdelingen 5-11 CC : NPO-NT...
28 februari 18
Ook in 2018 organiseren wij weer onze jaarlijkse duivenmarkt bij het clublokaal. De...
24 februari 18
De postduivensport loopt groot gevaar door de almaar groter wordende populatie van...
22 februari 18
Vrijdag 23 Maart 2018 Aanvang 19.45 uur, zaal open 19.30 uur    
20 februari 18
"Het" Topforum van de internationale duivensport wegens het 50 jarig jubileum van PV de...
18 februari 18
Op 17 maart organiseren zij een ouderwetse jonge duivenverkoop aan de leidijk 16b in...
IMG 6668
17 februari 18
De 14 jarige wint in de jeugdcategorie de bronzen plak nationaal bij de jeugd van de...
12 februari 18
Op de foto van links naar rechts Marco Houtekamer (voorzitter), Comb. Krijger & Zoon...
31 januari 18
28 januari 2018 Afdeling 7 Midden Nederland ~ 20171e Plaats Verenigings kampioen P.V. de...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40