dinsdag, oktober 31, 2017

Donker heen en terug

 
De meest vervelende tijd is aangebroken vind ik. Ik zie de duiven in het weekend zonder kunstlicht en anders dus alleen met de lichten aan. "s morgens het huis uit in het donker en 's avonds terug als het alweer donker is. Balen maar het is niet anders.

Langszaamaan selecteer ik verder. Kijkend naar welke ik denk een plek te kunnen geven decimeer ik de ploeg. Meestal zijn het toch de betere modellen. Blijft toch voornaam hoewel ik heus wel weet dat de mand de beste selecteur is. Fouten in het duivenlijf lukken het minst bij de ZLU duiven. Als je 1000km op 1 dag moet vliegen is geestdrift gepaard aan een toplijf een must. Nooit zag ik een kwarrel tussen de toppers. Wel verschillen, flink soms maar het waren allen echte postduiven waar je zonder hun prestaties te kennen ook al van onder de indruk was! Zulke wil ik.

maandag, oktober 30, 2017

Raar maar waar

 
Vorige week de papieren in orde gemaakt en die gaan vanavond mee. Maar realiseert niemand zich dat dit meer dan een zeecontainer papier is dat we nu verzamelen? Wie gaat daar doorheen lezen? Hebben alle verenigingen / afdelingen nu kopieën gemaakt om zeker te weten wat je wegzond?
Een begrijpelijke actie uit controle oogpunt maar ABSURD als je nagaat wat voor logistieke en kostenrijke toer wordt uitgehaald!

Staat die zeecontainer nu in Veenendaal klaar of hoe gaat dit nu eigenlijk? En helder nou toch eens op welke onregelmatigheden de aanleiding vormden?

Rare jongens die NPO-ers!


Op 't hok is het rustig. Rui nadert zijn einde. Enkele duiven zijn erg naar mijn zin, de meesten moeten waarschijnlijk meer waarmaken dan ze in zich hebben... maar ik kan het aan de buitenkant niet zien of en wat ze precies in zich hebben. Als u dat wel kan, doe me een belletje!

Ik heb nog een Unikon klokje op Duivenmarktplaats gezet. Moet nog nieuwe software op, dat wel. 50,-

Nu senior's hok leeg is, heb ik wat spullen dubbel, makkelijk maar het moet ook nog een plekje en van dat laatste heb ik niet genoeg...

woensdag, oktober 25, 2017

NPO niet serieus te nemen

 
De NPO vraagt ALLE wedvluchtpaperassen over 2017 op te sturen aan ALLE verenigingen.

Serieus?

Ja, serieus!

Vrachtwagen vol papier wordt dat. Leven we in 2017 of knijp me anders even in de wang! Elke vereniging moet dan ook nog even kopieën maken natuurlijk want als ze gaan zoeken en onregelmatigheden vinden, hoe ga je in gesprek zonder de originelen? Ooh ja en even aangetekend toezenden aan Veenendaal. Gaan ze dat in dat te verkopen pandje zetten??!! Laat me niet lachen!

Kom op hé, waar is dit precies voor nodig? Hoe maak je jezelf niet populair??!!

Van de nood een deugd maken

 
Gisteren geen duif gezien. Drukke werkdag. Weg in het donker en terug in het donker. Niet erg want er is licht op het hok. Ik heb ze echter een dag laten vasten. Uitgezonderd het koppel dat zorgt voor het jong uit Wijntjes sectorwinnaar x 't Zusje.

Water genoeg, de dag ervoor genoeg gevoerd en gister dus niks tot aan vanavond. Dan eerst gewone portie inclusief wat extra paddy (vezelrijk en ik geef het liever dan gerst). Daarna "aftoppen" met wat extra goede ruimengeling.
Ik geloof er wel in. De duiven 'legen' hun systeem wat meer en worden er niks minder van. Het doet hun metabolisme goed en stimuleert zodoende de rui. Ik vind het wel wat en het kwam zo uit.

KIJK JE NOG NAAR DE BONNEN OP TOPPIGEONS?
ZITTEN ER NOG TUSSEN DIE SPOTGOEDKOOP ZIJN EN DIE NOG NIET OP WAARDE WORDEN GESCHAT!
AD PEGELS BIJVOORBEELD, ONZE GENERAAL KAMPIOEN: DION BROEDERS EN DAT ZAL NIET VOOR MAAR 1 ZIJN DENK IK; HEERE, NATIONAAL KAMPIOEN NOTABENE, VOOR EEN PRIKKIE. SAARLOOS VOOR WEINIG, BOSUA, ARCO VAN VLIET... EN NATUURLIJK ONZE WIJNTJE. EEN JONG UIT DE SECTORWINNAAR EN HET WORDT EEN BEAUTY... NU NOG MAAR 80,- OP GEBODEN!!

ZEG HET VOORT!


Goed bezig die Belgen!

 
Kijk eens wat een leuk promotiefilmpje dit is!

https://vimeo.com/237368317?ref=fb-share

Op die manier ga je toch wèl mensen interesseren of niet soms?!
CHAPEAU
 

vrijdag, oktober 20, 2017

Bonnen Oud-Beijerland

 
Op Toppigeons de bonnenverkoop van de club. Nog altijd maar een laag gemiddelde terwijl er diverse topaanbiedingen tussen staan. Otterspeer bijvoorbeeld. Koppel uit hun kwekers terwijl dat boys zijn die wekelijks velen het nakijken geven. Arco van Vliet, onze Generaal kampioen Dion Broeders, Kees Bosua, Dr Mariën, Heere (nat. kampioen Vitesse), Bert Saarloos... en zo nog diverse prachtkansen!!

1 die ik zeker aanbeveel is het jong van Wijntje x Zusje. Sectorwinnaar Cahors x Zus winnares Limoges nationaal (en al moeder van vele vroege duiven, w.o. afgelopen jaar een keivroege jaarling op Agen). Heden (vrijdag) nog maar 90,- op geboden. Geen klinkende naam? Moet dat dan? Waren bovenstaande prestaties behaald door een bekende naam, dan betaalde je een veelvoud. En de kansen? Die zijn toch hetzelfde zeker? daarenboven is het jong momenteel 3 weken en dus nog uit te wennen ook straks!

 

donderdag, oktober 19, 2017

Review van mijn bezoekje aan dr Mariën

 
Gisteravond was het weer zover. Een gepland bezoek aan de duivendokter Mariën.14 doffers mee, mest en afwachten maar. De doffers allemaal door de hand en uiterlijk geen problems, zagen er goed uit was zijn conclusie en er zaten enkele mooie duiven bij. 2-3 kregen een predikaat van "zie ik niet graag" Die heb ik inmiddels ook doen vertrekken. Dat is omdat ik zelf ook niet een nieuwe crack in hen zag en van 1 van hen zit het mooiere broertje er nog.

3 Waren er mee uit Ari. Die ene met zijn witte teennagels (uit Ari x Maria) was toch met snavellengte voorsprong de mooiste. De 2 uit Ari x Zusje volgden en kregen "zie ik zeer graag" mee. Ik weet genoeg! Die mooiste van de 3 had overigens geenszins langs dr Mariën gehoeven om te weten dat dit een potentiele kampioen is. Wat een mooie!
1 van Bert kreeg ook de bloeddruk wat omhoog en nog 1 uit een Van Olmen doffer x een duivin bonte binnenbocht kon met een erg positief oordeel gaan vliegen.

Potje conditiepoeder mee voor een duivenvriend en luizendruppels voor eigen gebruik en dat kostte dan weer meer dan genoeg voor deze keer.

Aparte man maar naar mijn idee een vent met een geweldige kijk op duiven en duivensport.

Reedijk Diervoeders is zo'n heerlijk ouderwetse winkel met echt van alles op voergebied. Blij dat ik daar ook weer een klein beetje extra omzet kan helpen maken.
13 December zit Mariën weer in Mookhoek... ik nodig je uit!
 

woensdag, oktober 18, 2017

Glimmen als spiegels

 
Duiven die elke dag in goede conditie verkeren glimmen en glanzen. Deze periode is dat nog wat minder maar de eerste duiven hebben hun verenpak al zo goed als geheel vernieuwd en staan er al weer glimmend op.

Observatie is misschien wel het belangrijkst: Pik ze eruit die glanzen en die dat minder doen. Bij de laatsten beoordelen of dat te verklaren is. Is dat zo door andere punten waaraan je "kwaliteit" kan aflezen en wijkt zo'n individu af van de rest: exit.
Doe dit allemaal in alle realiteit maar wees streng. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Zachte duivenmelkers worden geen kampioen!

Leerzaam is ook gewicht: duiven die makkelijk te zwaar worden hebben niet mijn voorkeur. Wel is het weer interessant dat er duiven zijn kennelijk die weinig nodig hebben om snel reserves op te bouwen!


maandag, oktober 16, 2017

Een dag vasten + Toppertje op Toppigeons!

 
Probeer het gerust, de duiven zullen het terugbetalen in extra veren. Het brengt de interne motor op gang en dat doet ze ruien. Zielig? nee hoor, ze kunnen erg goed tegen een dergelijke dag. Ik doe het nu en dan en ben altijd content. Elke dag vetrijk ruivoer in deze tijd, is prima te combineren met een dag niks. Voordeel is ook dat je ze weer goed aan het luisteren houdt.

De club heeft weer een bonnenverkoop online staan: op Toppigeons.
Voor elk wat wils: landelijke top en lokale heroes!
Doe er je voordeel mee, een bieding wordt erg gewaardeerd.

Woensdag a.s. dr Mariën in Mookhoek bij Reedijk Diervoeders. Als je twijfels, ga gewoon en bel naar Reedijk voor een gaatje in het spreekuur!

Hierbij het jong (afgelopen vrijdag gefotografeerd) uit de Cahors overwinnaar van Wijntje x 't Zusje... kan dus nog dikke prima buiten vliegen omdat het nog gespeend moet worden. Mocht je geen vasthouders willen, is dit dus een mooie optie!!
Waar vind je ze voor deze prijsjes?!

woensdag, oktober 11, 2017

Beter donkere duiven ?

 
Mooi stukje dat vast wel een klein beetje klopt voor duiven... klein beetje dan.
https://www.nu.nl/wetenschap/4959875/albatrossen-vliegen-efficienter-kleur-van-vleugels-.html?redirect=1

woensdag, oktober 11, 2017

Mordant
 
Vroeger leerde ik van pa al het woord "mordant". Ik begreep dat altijd als uitdrukking voor een soort wil om door te gaan, vechtlust, drive of ook wel vitaliteit.

Woordenboeken die geven termen terug als bijtend, scherp, schamper. De laatste ken ik dan eigenlijk weer niet maar de eerste 2 kan iedereen wel plaatsen. Het is nog een keer extra, jezelf verbijten als je daarmee verder komt of de finish haalt. Ook een zeker felheid of scherpte/alertheid zit erin. Met dit laatste kan ik het ook weer plaatsen met wat mijn vader er altijd mee wilde aangeven. Duiven die alert zijn in het hok...

In elk geval lastig meetbaar en aan de buitenkant moeilijk of niet te beoordelen. Wel af te leiden uit gedrag. Bijvoorbeeld hoe een duif met hokgenoten omgaat of hoe met de melker.

Ik vind het wel een mooie term. In België vast nog wel vaker gebruikt. Bij duivenmannen nog altijd wel gangbaar.

maandag, oktober 09, 2017

Keuzestress

 
Welke hou ik door nu ik er teveel heb voor de ruimte die ik heb?

Enkele doffers en ook duivinnen teveel, ervaring versus nieuwelingen... afkomst en in de hand. Meestal in de loop van de winter met enkele duivenvrienden de meningen optellen en dan degenen die toch steeds tot de mindere goden behoren eruit.

De 18e zit dr Marien weer, diens mening hoor ik ook graag!

woensdag, oktober 04, 2017

Wat worden ze weer mooi!

 
Op eigen hok zijn er al diverse bij die al weer erg mooi worden! De ergste rui al achter de rug en nog enkele slagpennen en staartpennen te gaan. "s avonds neem ik er nu en dan enkele in handen en dan is het heerlijk om te merken dat ze al weer goed bijtrekken.

Ik heb de mengeling van Robaeys gemengd met een zak Complete van Matador. Pracht mengsel zo voor deze tijd. Zoals al zo vaak aangegeven: nu en dan lijnzaadolie over het voer, rose poeder van Marien of conditiepoeder van dezelfde duivendokter.
Het drinkwater met bijna steeds een beetje Ropa-B.

Over een 3 - 4 weken van nu de hokken weer een grote beurt (de ergste veren zijn dan weg). Dan is het afbouwen naar een echt winterregime. Ik verander het voer dan allengs naar een Winter/Rust mengsel. Meestal die van Matador, die spreekt me al jaren erg aan.

Wel ben ik voornemens vroege jongen te kweken. Simpelweg om ze mee te laten doen met de gehele jonge duiven-tour. Voor ervaring en al vroeg testen wat ze waard zijn.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

16 oktober 17
  Nieuwsbrief duiven - Oktober 2017 Antibiotica-Probiotica-Paratyfus   Regelgeving In een tijd waarin steeds duidelijker wordt dat het ongebreidelde gebruik van antibiotica tot ongewenste nevenwerkingen...

Columnist in Spotlight

15 januari 18
Ik werd er gisteren fijntjes aan herinnerd....
28 december 17
  Het is er weer de tijd voor. Iedereen wenst...
19 december 17
Mooie middag gehad met de overnachters uit de...
07 december 17
Wordt aan gewerkt              Project late jongen dan toch maar...
04 december 17
Gisteravond schaatsen kijken, wereldbeker van...
10 november 17
Vorige week publiceerde ik een blog dat de...
02 november 17
Discussies zijn weer behoorlijk opgelopen. De...
16 oktober 17
Het winterseizoen is hier ook begonnen. Drie...
27 september 17
Eind September Vliegseizoen 2017 is weer...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

16 januari 18
Donderdag 4 januari - Iets met nieuwjaar - Lichaam moet weer even wennen aan de...
15 januari 18
 Zeg het met bloemen. Tijdens de huldingen seizoen 2017 was er ook ruimte ingevuld voor 2...
14 januari 18
Met heel veel dank aan de Nederlandse fondspelers. Afgelopen weekend werd de 59e ZLU...
07 januari 18
De besturen van Fiante, Fondunie 2000, SMN, SNZH en de besturen van de Fondclubs van...
06 januari 18
  42e Oostbrabantse Sterrenparade Actie Zorgenkind door de duivensport 21 Januari 2018 in...
04 januari 18
    Jan Van Oeckel, vader en schoonvader van Bart en Nance, is zeker mee verantwoordelijk...
01 januari 18
Auteur: 25 december 2017 Tijdens de nationale NPO dagen, dit jaar weer in...
23 december 17
… een fenomeen op zichzelf. Een man met een plan en eigenaar van steengoede stamduiven....
22 december 17
Eindejaarsaanbiedingen bij « Hobbyshop Van Tilburg » Folder 1folder...
21 december 17
In het vroege voorjaar van 2016 bemachtigde Arie Bustraan Pigeons via Pipa een door ons...
20 december 17
Mooi stukje over duivensport in Limburg
20 december 17
Lijnzaad, superfood! Lijnzaad (Linum usitatissimum L.) is het zaadje van de vlasplant....

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40